Transferdagboek 30/01: Mitroglou, Toloi en Zaha

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Alles wijst erop dat René Meulensteen bij Fulham een topspits gaat verwelkomen. Woensdag meldden we in deze rubriek al dat de Engelse club het met Olympiakos Pireaus eens is geworden over de transfersom voor Konstantinos Mitroglou (foto onder). Volgens Engelse media is Fulham nu ook op persoonlijk vlak rond met de 26-jarige international van Griekenland, die ongeveer veertien miljoen euro kost. Indien de aanvaller zijn medische keuring doorstaat, is de deal beklonken.

AS Roma ving eerder deze maand bot bij John Heitinga, maar lijkt in Rafael Toloi alsnog een nieuwe centrumverdediger gevonden te hebben. Volgens Italiaanse kranten is Roma het met São Paulo eens over de transfersom van de 23-jarige verdediger, die vrijdag in Rome arriveert om een medische keuring te ondergaan.

Hoewel zowel Manchester United als Cardiff City nog geen melding maakte van een overeenkomst rond Wilfried Zaha, heeft de aanvaller via sociale media laten weten dat hij de tweede seizoenshelft in Wales speelt. De jonge dribbelaar van United plaatste een foto van zichzelf waarop hij het shirt van Cardiff draagt. Zaha maakt sinds afgelopen zomer deel uit van de selectie van Manchester United, maar werd nauwelijks ingezet door manager David Moyes.

Julian Draxler blijft ondanks alle berichten gewoon bij Schalke 04. Zo is Schalke-manager Horst Heldt donderdag stellig tegenover het Duitse Sport1. 'Ik weet zeker dat Julian in de tweede seizoenshelft bij ons speelt. En daarna misschien ook nog wel', vertelde hij. Volgens de laatste berichten zou Draxler voor een miljoenenbedrag naar Arsenal verkassen, maar daarvan is geen sprake, aldus Heldt. Ook is er volgens hem niet gesproken over een transfer. 'Ik heb mijn kantoor doorzocht, maar niemand gevonden.'

Wie de laatste dagen van de transferperiode ook niet van werkgever ruilt, is Lasse Nilsson. De ex-speler van SC Heerenveen en Vitesse blijft gewoon bij zijn club IF Elfsborg, in Zweden. Er zouden verschillende clubs interesse hebben getoond, maar Nilsson besloot zelf bij Elfsborg te blijven. Roda JC zou de 32-jarige aanvaller voor een derde keer naar Nederland willen halen, was ook in onderhandeling met zijn club, maar kreeg een afwijzing van de speler zelf.

Hetzelfde verhaal geldt voor Mirko Vucinic. De Juventus-spits werd de afgelopen weken met verschillende clubs in verband gebracht. Zo zou hij in beeld zijn bij Arsenal, was hij dicht bij een transfer naar Internazionale en stond hij op de radar bij AS Monaco en Valencia. Maar het Italiaanse SkySport weet het zeker: Vucinic blijft in Turijn.

De toekomst van Fábio Coentrão is al het gehele seizoen onderwerp van gesprek. De Portugese linksback komt bij Real Madrid nauwelijks aan spelen toe. Ondanks de interesse van clubs als Manchester United, Napoli en AC Milan is trainer Carlo Ancelotti volgens AS niet van plan de 25-jarige international te laten gaan. Afgelopen zomer zag Coentrão een last-minute transfer naar United ook al in het water vallen.

Ook voor Fredy Guarín verloopt lang niet alles volgens plan tijdens de transferperiode. De Colombiaanse middenvelder van het kwakkelende Internazionale wil het deze winter hogerop zoeken, maar zag een overgang naar Juventus als onderdeel van een ruildeal met Mirko Vucinic geblokkeerd worden wegens woedende Inter-supporters.

Hernanes verlaat Lazio met pijn in het hart.

In Italië gaat echter het gerucht dat Guarín's zaakwaarnemer nu alsnog een vertrek probeert te forceren. Dat heeft mede te maken met de naderende komst van Hernanes. De Braziliaanse spelmaker verliet het trainingscomplex van Lazio donderdag in tranen, hetgeen erop wijst dat hij daadwerkelijk afreist naar Inter. Wellicht dat Guarín door de komst van de nu nog verdrietige maar straks vast dolgelukkige balvirtuoos alsnog mag vertrekken.

Nieuws uit Lyon zorgt er voor dat Alan Pardew het huilen nader staat dan het lachen. De manager van Newcastle United hoopte met Clément Grenier een vervanger te hebben gevonden voor de aan Paris Saint-Germain verkochte Yohan Cabaye. Maar zoals het er nu naar uitziet komt de 23-jarige middenvelder van Olympique Lyon niet naar het noorden van Engeland. Vooralsnog werkt Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas immers niet mee aan een transfer.

Everton heeft vlak voor het sluiten van de transferdeadline kennelijk ook besloten dat het nog snel een speler moet halen. Volgens The Times zouden The Toffees Niklas Moisander voor enkele miljoenen willen ophalen uit Amsterdam. Søren Lerby, de zaakwaarnemer van de Finse Ajax-verdediger, laat aan Voetbal International echter weten nog niks te hebben vernomen.

Een andere club die nog naarstig op zoek is naar een last minute-aanwinst is AS Monaco. De Monegaskische miljoenenformatie zag recent steraanvaller Radamel Falcao wegvallen met een zware knieblessure en moest zich daarom plotseling mengen in de op volle toeren draaiende transfercarrousel.

En dan is Monaco ook nog op zoek naar een spits, doorgaans de meest gewilde en daardoor ook duurste spelers op de oververhitte transfermarkt. De club van trainer Claudio Ranieri moest echter wel snel schakelen, omdat Juventus zich door het naderende vertrek van Mirko Vucinic naar Arsenal plotseling meldde in de strijd om Dani Osvaldo en de slag om de bij Southampton uit de gratie geraakte Italiaanse international volgens Italiaanse media inmiddels in zijn voordeel heeft beslecht.  

Mauro Icardi, hier op de foto met landgenoot Ricky Alvarez, moet Radamel Falcao tijdelijk doen vergeten bij AS Monaco.

Ranieri moet en zal echter een spits hebben om het verlies van Falcao op te vangen en wordt daarbij volgens Sky Italia geholpen door andere transferperikelen in Milaan. Want omdat de verhuur van Ishak Belfodil aan Queens Park Rangers niet zou doorgaan, is er bij Internazionale plotseling ruimte om Mauro Icardi naar de in 2011/12 nog bij Inter werkzame Ranieri te laten gaan. Met de twintigjarige Argentijn zou Monaco alsnog verlost zijn van het plotselinge spitsentekort.

Net als Monaco was ook Liverpool niet al te gelukkig op de transfermarkt. The Reds zagen tot hun afgrijzen dat Chelsea er vandoor ging met FC Basel-aanvaller Mohamed Salah. Liverpool verlegde zijn aandacht daarop naar Yevgen Konoplyanka, maar dreigt volgens Engelse media ook in de strijd om de Messi van Oekraïne te worden afgetroefd. Tottenham Hotspur en Manchester United zouden ook naar de handtekening dingen van de buitenspeler van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Volgens het volop speculerende TalkSport is Isaac Cuenca daarom ook in beeld op Anfield. De 22-jarige buitenspeler van Barcelona, die niet meer in beeld is voor een terugkeer bij Ajax, kampte sinds zijn terugkeer van een verhuurperiode bij Ajax met een knieblessure, maar is daarvan inmiddels hersteld. Trainer Gerardo Martino weigerde een vertrek in de winterstop uit te sluiten, waardoor de Spanjaard mogelijk nog dit seizoen in de Premier League is te bewonderen. Het zou weer een nieuwe onverwachte wending betekenen op de vlak voor de deadline zo onvoorspelbare spelersmarkt.

Transferdagboek 30/01: Mitroglou, Toloi en Zaha
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.