Transferdagboek 24/01: Mandzukic, Borriello en Pjanic

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Mario Mandzukic lijkt zijn langste tijd bij Bayern München te hebben gehad. De Kroaat behoorde niet tot de wedstrijdselectie voor het duel met Borussia Mönchengladback (0-2 zege). Pep Guardiola had hem thuis gelaten omdat de spits niet goed had getraind. Franz Beckenbauer, erevoorzitter van de club, denkt dat Mandzukic beter kan vertrekken. 'Mandzukic kan zijn koffers wel pakken. Ik denk namelijk dat Robert Lewandowski gaat slagen. Zijn speelwijze past beter in het systeem van Guardiola dan de speelwijze van Mandzukic. Guardiola heeft bovendien ook nog Thomas Müller en  Mario Götze', vertelde hij in de Duitse media. Een opmerkelijke uitspraak, want voorzitter Karl-Heinz Rummenigge wilde eerder nog niet denken aan een vertrek van de spits. Hij wilde eerder het contract van Mandzukic verlengen.

AS Roma-spits Marco Borriello heeft op Twitter al afscheid genomen van de Romeinen. 'Een groet aan alle fans van AS Roma. Het waren fantastische maanden, bekroond met een heel mooi record. Bedankt allemaal', schreef hij. Eerder verstuurde hij al berichten over een English breakfast, dus een transfer naar West Ham United, de club waar Borriello al langer aan gelinkt wordt, lijkt een kwestie van tijd.

Pjanic is niet te koop, aldus AS Roma.

Dan een andere speler van AS Roma. Laurent Blanc, trainer van Paris Saint-Germain, heeft bevestigd dat hij gecharmeerd is van Miralem Pjanic. De technisch begaafde middenvelder staat hoog op het lijstje van de Fransen. De club van de Bosniër wil echter niets weten van een vertrek. In een officieel statement maakte Roma bekend dat Pjanic niet te koop is. Blanc heeft ook de interesse in Yohan Cabaye bevestigd, maar eerder liet zijn club Newcastle United al weten hem niet kwijt te willen.

Juan Mata is boos, en niet zo'n beetje ook. De Spanjaard beticht Chelsea van het opzettelijk vertragen van zijn transfer naar Manchester United. De aanvallende middenvelder is al persoonlijk rond met United, terwijl beide ploegen het ook al eens zijn over de transfersom. Chelsea wil de deal echter pas ondertekenen zodra het de komst van Mohamed Salah (FC Basel) volledig heeft afgerond. Mata (25) hoopt dinsdag te kunnen debuteren voor United, dat dan Cardiff City ontvangt.

Vitesse haalde Bertrand Traoré, Uros Djurdjevic, Zakaria Labyad en Rochdi Achenteh deze maand al binnen, maar er zit mogelijk nog een versterking aan te komen in Arnhem. Een zware delegatie van de nummer twee van de Eredivisie lunchte vrijdag met Vlado Lemic, u weet wel, die zaakwaarnemer die jarenlang kind aan huis was bij PSV en die club aan onder meer Alex en Heurelho Gomes hielp.

Michael Essien.

Alles wijst erop dat Clarence Seedorf zijn eerste versterking als trainer van AC Milan binnen heeft. Helaas voor de kersverse trainer betreft het geen absolute topaankoop, want volgens Engelse en Italiaanse media staat de bij Chelsea uitgerangeerde middenvelder Michael Essien op het punt naar San Siro te verkassen. Het enige twistpunt is of de transfer op tijdelijke of permanente basis plaatsvindt. Milan wil de 31-jarige Ghanees een half jaar huren, terwijl Chelsea hem graag gelijk al wil verkopen.

Alessandro Diamanti (30) kan een lucratieve transfer naar Guangzhou Evergrande vergeten. Op de officiële website van Bologna valt te lezen dat zijn overgang naar China van de baan is. Dat betekent echter niet per se dat Diamanti bij de Rossoblù  blijft, want de Italiaanse laagvlieger zou hem willen betrekken in een ruil met Sebastian Giovinco van Juventus.

We vervolgen het transferdagboek met een rondje langs de Britse tabloids. De smeuïgste geruchten sieren dagelijks de voorpagina's met grote, ronkende koppen boven sensatieverhalen. In The Daily Star  is het John Terry (33) die de aandacht trekt. Net als in het verleden heeft de Engelse verdediger een relatie stukgemaakt, dit keer draait het evenwel niet om een privé-situatie, maar om de verhouding met zijn geliefde club.

Terry is al sinds 1997/98 onderdeel van de selectie van The Blues maar daar lijkt nu een einde aan te komen. Hij zou zijn aflopende verbintenis niet willen verlengen en uit zijn op een nieuw avontuur.

Dan naar Luuk de Jong, wiens verhouding met Borussia Mönchengladbach allesbehalve goed genoemd kan worden. Newcastle United leek voor een uitvlucht te zorgen door mee te willen werken aan een ruildeal waarbij Papiss Cissé de omgekeerde weg zou moeten afleggen.

Niets van dat alles, wat de Senegalese spits betreft. Hij ziet het niet zitten om in Duitsland aan de slag te gaan. De meer lucratieve gang naar Besiktas zou daar naar verluidt de oorzaak van zijn, aldus The Daily Mail.

Demba Ba en John Terry: nu nog liefde bij Chelsea, binnenkort verbroken relatie?

Ibrahim Haciosmanoglu, wie kent hem niet? De man is voorzitter van Trabzonspor en heeft uit de doeken gedaan dat Demba Ba op weg was naar zijn club. De bij Chelsea een bijrol vertolkende aanvaller mocht echter op het laatste moment niet weg van manager José Mourinho, zo schrijft The Daily Star. En dat had weer alles te maken met de blessure van Fernando Torres.

Tot slot ook nog even een blik in The Sun. Javier Hernández is allesbehalve het zonnetje in huis bij Manchester United. De Mexicaan is zijn bijrol zat en wil wekelijks voetballen. De aanstaande komst van Juan Mata heeft hem het laatste zetje gegeven: hij gaat een transferverzoek indienen. Een volgende rel lijkt in de maak bij United met Chicharito als aanstichter.

Transferdagboek 24/01: Mandzukic, Borriello en Pjanic
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.