Transferdagboek 11/01: Giovinco, Pogba, Rémy en Verratti

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/01: Giovinco, Pogba, Rémy en Verratti

Opvallende geruchten uit de kelder van de Premier League, waar Fulham-manager René Meulensteen de concurrentie lijkt te willen verzwakken. Twee spelers van West Ham United worden in verband gebracht met een transfer naar The Cottagers, die na 21 duels één punt meer hebben dan nummer zestien West Ham.

Mohamed Diamé en Ravel Morrison zouden deze transferperiode naar Fulham moeten komen, meldt The Daily Mail. Meulensteen kent Morrison nog uit de jeugd van Manchester United, waar de twee al samenwerkten. Voor de aanvallende middenvelder heeft Fulham zo'n negen miljoen euro over, terwijl de iets defensiever ingestelde Diamé vanwege zijn aflopende contract met West Ham voor veel minder op te halen is.

Verderop in Londen is Arsenal nog altijd op zoek naar aanvallende versterking, aangezien Theo Walcott de rest van het seizoen uitgeschakeld is en ook Nicklas Bendtner en Olivier Giroud met blessures kampen. Verschillende Engelse media brengen opnieuw drie aanvallers in verband met The Gunners. Sebastian Giovinco (foto rechts) bijvoorbeeld, aangezien hij bij Juventus niet kan rekenen op een basisplaats.

Maar de komst van Alexandre Lacazette (Olympique Lyon) en/of Loïc Rémy (door Queens Park Rangers verhuurd aan Newcastle United) ligt meer voor de hand vanwege hun Franse nationaliteit. Al jaren heeft Arsenal-manager Arsène Wenger een voorkeur voor spelers uit Frankrijk, waardoor Lacazette en Rémy meer kans lijken te maken dan Giovinco.

Komende zomer wordt Marco Verratti mogelijk ingezet om Paul Pogba naar Paris Saint-Germain te halen. 'Paul is een Parisian', aldus de schatrijke eigenaar Nasser Al-Khelaifi. 'Hij is een geweldige speler die de toekomst van het Franse voetbal vertegenwoordigt.' Maar Juventus wil Pogba helemaal niet kwijt. Mogelijk wél als Verratti de omgekeerde weg bewandelt.

En dat is best mogelijk. 'Op dit moment heeft Marco het uitstekend naar zijn zin in Parijs', legt Verratti's zaakwaarnemer Donato Di Campli uit. 'Maar als de club meldt dat er geen plek meer voor hem is, dan zullen we een beslissing moeten nemen. En iedereen weet dat Marco een Juventus-fan is, maar op dit moment maakt dat allemaal niet uit.'

Robert Lewandowski maakte onlangs bekend dat hij deze zomer de overstap maakt naar Bayern München. Daarom moet zijn huidige club Borussia Dortmund op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Volgens het Duitse Bild zijn is de club daarbij uitgekomen bij Karim Benzema. De Franse spits van Real Madrid zou deze zomer de overstap naar Duitsland moeten maken.

Dortmund denkt eraan deze overgang te koppelen aan die van Ilkay Gündogan. De Madrilenen worden al enige tijd aan de middenvelder van Dortmund gelinkt en Benzema zou bij deze transfer gebruikt kunnen worden als ruilmiddel. Dit zou niet gaan om een deal met gesloten beurzen, want behalve Benzema verlangt Dortmund ook een geldbedrag voor Gündogan.

Karim Benzema is mogelijk de nieuwe spits van Borussia Dortmund
Karim Benzema is mogelijk de nieuwe spits van Borussia Dortmund

Ook in Italië is er mogelijk een spelersruil op handen. Tuttosport schrijft namelijk dat Fiorentina en Juventus in gesprek zijn over een transfer van Juan Cuadrado (foto links). De buitenspeler van Fiorentina geniet de interesse van Juventus, dat graag Fabio Quagliarella de omgekeerde weg ziet bewandelen.

Daarnaast menen Italiaanse media dat Fiorentina op zoek is naar een nieuwe spits. Aanvaller Giuseppe Rossi raakte onlangs namelijk geblesseerd aan zijn rechterknie en is zeker twee maanden uitgeschakeld. De Duitser Mario Gomez is ook tot februari niet inzetbaar. Fiorentina is nog actief op drie fronten – de Serie A, Europa League en Coppa Italia – en zou daarom de voorhoede in de breedte willen versterken.

'We kijken of we een goede speler kunnen vinden, die we kunnen vastleggen', beaamde voorzitter Andrea Della Valle. Inmiddels worden twee namen veelvuldig gekoppeld aan La Viola. Alejandro 'Papu' Gómez, de spits van Metalist Kharkiv en Mirko Vucinic, aanvaller van Juventus, zouden de voornaamste transferdoelen van Fiorentina zijn deze winter.

De negentienjarige Álvaro Vadillo maakte de afgelopen maanden veel indruk bij Real Betis en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de Engelse topclubs. Naast Arsenal en Manchester United willen ook Liverpool en Tottenham Hotspur de vleugelaanvaller strikken, weet Sky Sports. De Spaanse jeugdinternational wordt regelmatig vergeleken met Cristiano Ronaldo.

AC Milan gaat een poging wagen om Michael Essien uit zijn uitzichtloze situatie bij Chelsea te bevrijden. De Ghanese middenvelder stond dit seizoen in de Premier League pas twee keer in de basis en mag daarom uitkijken naar een nieuwe club. Milan ziet de komst van de 31-jarige controleur, die vorig seizoen op huurbasis bij Real Madrid doorbracht, wel zitten.

Milan is ook gecharmeerd van Fernando van FC Porto, maar wat in het voordeel van Essien spreekt is dat hij speelgerechtigd is in de Champions League. Hij werd dit seizoen namelijk niet door Chelsea ingeschreven voor het miljoenenbal, waardoor hij nog voor een andere club in het toernooi uit mag komen. Dat geldt niet voor Fernando (26), die met Porto in de groepsfase van de CL in actie kwam.

Ezequiel Garay.
Ezequiel Garay.

Manchester United moet zijn centrale verdedigers Rio Ferdinand en Nemanja Vidic na dit seizoen waarschijnlijk vervangen. De Engelse recordkampioen is zich nu al aan het oriënteren en kijkt daarbij vooral naar Ezequiel Garay van Benfica. De 27-jarige Argentijn, die eerder voor Real Madrid speelde, staat al enkele jaren op het verlanglijstje van United. De Engelsen zijn van plan om komende zomer hun slag te slaan. Een transfer deze winter is geen optie, omdat Benfica Garay onder geen beding tussentijds wil laten gaan. Garay zou tien miljoen euro moeten kosten.

Arsenal moet mogelijk op zoek naar een nieuwe rechtsback. Het contract van Bacary Sagna (30) loopt namelijk in de zomer af en de Fransman heeft een bijzonder lucratieve aanbieding van Galatasaray op zak. Sagna kan in Istanbul per jaar zo'n vijf miljoen euro gaan verdienen, bijna een miljoen meer dan zijn huidige salaris bij Arsenal. Ook AS Monaco en Paris Saint-Germain hebben interesse in Sagna, die ook een aanbieding van Arsenal kan verwachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.