Transferdagboek 10/01: Hazard, Griezmann, Baines & Shaw

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/01: Hazard, Griezmann, Baines & Shaw

Wie hoe dan ook niet mag vertrekken bij Chelsea is Eden Hazard. Manager José Mourinho wil niets weten van een vertrek van Hazard. De aanvallende middenvelder staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Tevergeefs, zo blijkt. 'Hij blijft gewoon bij ons', zei de oefenmeester uit Portugal vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Antoine Griezmann juicht namens Real Sociedad.
Antoine Griezmann juicht namens Real Sociedad.

Antoine Griezmann hoeft over belangstelling niet te klagen. De aanvaller van Real Sociedad werd eerder in verband gebracht met Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus. Volgens Sport Direct zouden ook Arsenal en Manchester United de goaltjesdief willen halen. Griezmann wordt in Londen gezien als een van de potentiële kandidaten om Theo Walcott te vervangen in de aanval. De blessure van Walcott is een fikse aderlating voor manager Arsène Wenger. Het verlangen om een nieuwe speler aan te trekken wordt daardoor groter.

Volgens Daily Mail hebben Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra, Javier Hernández, Nani, Anderson, Anders Lindegaard en Alexander Büttner hun langste tijd gehad op Old Trafford. Manager David Moyes wil schoon schip maken en zal eerst ook moeten verkopen wil hij nieuwe spelers naar Manchester United kunnen halen. De geplaagde manager begint met een grote schoonmaak in de laatste linie. De nodige namen passeren de revue. Vooral die van de verdedigers Leighton Baines (Everton) en Luke Shaw (Southampton) passeren al langer de revue als gewenste versterking.

Na het mislopen van Maxime Gonalons en Radja Nainggolan heeft Napoli zijn zinnen gezet op Yann M'Vila (foto onder) om het middenveld te versterken. De Franse international zou al zijn benaderd voor een overstap naar de Italiaanse club. Rubin Kazan verwacht zo'n vijftien miljoen euro voor M'Vila te kunnen krijgen.

Brazilianen en Besiktas zijn in januari vooralsnog geen gelukkige combinatie. Ronaldinho was ogenschijnlijk hard op weg naar de Turkse topclub. Zijn vertegenwoordigers kregen het nodige voorgespiegeld, maar uiteindelijk koos de aanvaller voor Atlético Mineiro.

Maar ook Robinho kreeg bezoek van Besiktas. Die moeite had de Turkse club zich kunnen besparen, want de Braziliaan van AC Milan heeft de toenadering van de hand gewezen onder het mom: geen interesse.

Interesse heeft Kevin De Bruyne zeker wel om zijn carrière bij Wolfsburg een vervolg te geven. De Belgische international heeft zich al kunnen vinden in het aanbod van de Duitse club. Maar het persoonlijke akkoord ten spijt, Chelsea heeft een tegenprestatie geëist waar Wolfsburg geen trek in heeft.

De Londense club wil namelijk Luiz Gustavo betrekken in de deal, zo wordt geopperd als obstakel. 'Hij is een van de bouwstenen en speelt geen rol in de onderhandelingen', stelt Klaus Allofs, technisch directeur van VfL Wolfsburg. 'We zijn bezig een ploeg op te bouwen en niet om belangrijke spelers van de hand te doen.'

Claudio Marchisio
Claudio Marchisio

Manchester United gaat op spelersjacht. De komst van een centrale middenvelder staat nog altijd boven aan het prioriteitenlijstje van manager David Moyes. De Schot zag afgelopen zomer de transfers van Ander Herrera (Athletic de Bilbao) en Cesc Fàbregas (Barcelona) afketsen en heeft zijn aandacht daarom verlegd naar Italië. Moyes is van plan een bod uit te brengen op Claudio Marchisio van Juventus.

De 25-jarige Marchisio gold enkele jaren geleden als een van de grootste talenten van Italië, maar loste zijn belofte nog niet helemaal in. Hoewel hij een belangrijk lid is van de selectie van Juventus-trainer Antonio Conte, is hij door de hevige concurrentie op het middenveld niet altijd basisspeler. In grote wedstrijden geeft de coach namelijk steeds vaker de voorkeur aan het trio Andrea Pirlo, Arturo Vidal en Paul Pogba. Moyes hoopt dat Marchisio om die reden wel trek heeft in een transfer naar Old Trafford.

Sunderland staat voor de tweede keer in een half jaar voor een grote omwenteling van zijn selectie. Afgelopen zomer haalde de toenmalige manager Paolo Di Canio meer dan een volledig elftal naar het noordoosten van Engeland. Veel van die spelers komen echter nu al niet meer voor in de plannen van Di Canio's opvolger Gustavo Poyet. De Uruguayaanse manager wil zijn eigen stempel drukken op de selectie van Sunderland en zet in op de komst van een Argentijns contingent.

Verdediger Santiago Vergini (25) moet overkomen van Estudiantes, terwijl Poyet ook heeft gevraagd naar doelman Mariano Andujar (30) van Catania en aanvaller Ignacio Scocco (28) van Internacional. Eerder deze week verwelkomde Poyet met Marcos Alonso (Fiorentina) al zijn eerste versterking van dit transferwindow, terwijl hij de door Di Canio aangetrokken Cabral liet vertrekken naar Genoa.

Gabriel
Gabriel

Over naar Milaan. Zowel AC Milan als Internazionale staat op het punt een talentvolle jongeling elders onder te brengen. Doelman Gabriel (21) mag op huurbasis vertrekken bij de Rossoneri aangezien eerste keus Christian Abbiati weer fit is. Reggina uit de Serie B heeft zich voor de Braziliaanse goalie gemeld, terwijl er ook uit Portugal interesse is voor de sluitpost die dit seizoen zeven keer voor Milan speelde. Inter laat de afgelopen zomer van Parma aangetrokken Ishak Belfodil alweer gaan. West Ham United is geïnteresseerd, maar ook Sassuolo en Fiorentina zien de komst van de 21-jarige Algerijnse spits wel zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.