Transferdagboek 02/01: Hajrovic, De Jong, Ghoochannejhad

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/01: Hajrovic, De Jong, Ghoochannejhad

Van Real Madrid hoeft er komend maand geen vuurwerk te worden verwacht op de transfermarkt. Sterker nog, trainer Carlo Ancelotti verwacht helemaal geen actie. 'Er zullen geen spelers vertrekken en niemand tekent bij ons. Wat ons betreft is de transfermarkt gewoon dicht', aldus de Italiaan.

Dat er ongetwijfeld de nodige verhuisdozen kunnen worden ingepakt in januari kan niet helemaal los gezien worden van het WK komende zomer. Menig speler die bij zijn club nauwelijks aan spelen toekomt, zal oren hebben naar een nieuwe uitdaging.

Reza Ghoochannejhad is zo’n speler die wel wedstrijdritme kan gebruiken op weg naar Brazilië. De Iraanse aanvaller, die opgroeide in Nederland, hoeft bij Standard Luik niet te rekenen op veel speeltijd. De Engelse tweedeklasser Charlton Athletic heeft interesse in de spits die Iran naar het WK loodste. Standard zal ook helpen.

Izet Hajrovic droomt ongetwijfeld ook van een hoofdrol op het WK-podium met Bosnië-Herzegovina. De 22-jarige aanvallende middenvelder wacht mogelijk eerst een ander hoogtepunt in zijn carrière aangezien Galatasaray hem wil losweken bij Grasshoppers. Trainer Roberto Mancini zou al langer een oogje hebben laten vallen op Hajrovic.

In de wandelgangen is er veel transferpraat over AS Roma. De Italiaanse nummer twee kent een goede eerste seizoenshelft, maar de spoeling op het middenveld is dun. Om de selectie op dat gebied wat te verbreden zijn de Romeinen geïnteresseerd in Marco Parolo (28) van Parma.

Volgens de Italiaanse media is het waarschijnlijk dat de Giallorossi ongeveer 2,5 miljoen euro bieden. Een andere optie is om Alessio Romagnoli in de deal te betrekken. De jonge verdediger kan beter elders speeltijd opdoen. Wie nog meer op het lijstje staat voor een vertrek is Marquinho (27). De Braziliaan is de dupe van de komst van Kevin Strootman en is dichtbij een overstap naar Genoa.

We blijven nog even in Italië. In tegenstelling tot eerdere berichten, blijft Antonio Cassano bij Parma. De spits zou een aanbod van Sampdoria op zak hebben, maar dat heeft de algemeen directeur van zijn club ontkend. Diezelfde directeur zegt een eventuele verkoop van Parolo te zijner tijd te beoordelen.

In de zoektocht naar een nieuwe spits heeft Stoke City een streep door de naam Luuk de Jong gezet. De huidige nummer twaalf van de Premier League acht de spits van Borussia Mönchengladbach onhaalbaar. Datzelfde geldt voor Hannover 96-spits Mame Diouf.

Een nieuwe vete tussen Bayern München en Borussia Dortmund is op komst. Beide clubs azen namelijk op Matthias Ginter, de negentienjarige verdediger van SC Freiburg. De jeugdinternational heeft ondanks zijn jonge leeftijd al 52 Bundesliga-duels (twee goals) achter zijn naam staan. Aan BILD heeft de Duitser bevestigd dat hij op de hoogte is van de belangstelling. Nu is het alleen de vraag wie er met het beste bod komt voor Ginter, die nog tot medio 2015 in Freiburg vastligt.

Van Ginter over naar Paul Pogba. De twintigjarige Fransman heeft al meerdere malen laten weten dat hij zich op zijn plek voelt bij Juventus in Turijn. Toch wil het van geld uitpuilende Paris Saint-Germain daar wat aan doen, laat eigenaar Nasser Al-Khelaifi weten in Le Parisien.

'Paul is een Parisian', aldus de schatrijke eigenaar. 'Hij is een geweldige speler die de toekomst van het Franse voetbal vertegenwoordigt. We gaan hem niet al deze winter halen, maar wellicht proberen we het in de zomer.' De verbintenis van Pogba bij De Oude Dame  loopt nog tot de zomer van 2016.

Lionel Messi en zijn contractverlenging bij Barcelona. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar het lijkt er nu toch echt van te gaan komen. De Argentijn ligt nog tot medio 2018 vast maar kan een zeer riante opwaardering tegemoet zien. De Catalaanse grootmacht wil zijn salaris namelijk verhogen van zestien miljoen euro per jaar naar 21 miljoen euro. Niet geheel toevallig het salaris dat Cristiano Ronaldo bij rivaal Real Madrid opstrijkt. Het woord is nu aan Messi zelf.

Ronaldinho in het shirt van Atlético Mineiro.
Ronaldinho in het shirt van Atlético Mineiro.

Zoals eerder vermeld kan Ronaldinho een tweejarig contract tekenen bij Besiktas. Inmiddels is de onderhandelingsfase in volle gang en lijkt de transfer van de 33-jarige spelverdeler een kwestie van tijd. Tenminste, als het gat van twee miljoen euro gedicht wordt. De Braziliaanse balvirtuoos, die sinds dinsdag een transfervrije status geniet, wil een jaarsalaris van zes miljoen euro, terwijl de clubleiding van Besiktas vier miljoen heeft aangeboden. Een behoorlijk verschil, maar de Turkse topclub wil het om die reden niet laten afketsen. In de zoektocht naar een externe sponsor hoopt Besiktas alsnog de beste speler van Zuid-Amerika van 2013 vast te leggen.

Alfred Finnbogason moet de eerste aankoop worden van Ole Gunnar Solskjaer bij Cardiff City. Vincent Tan hoopt de Noor één dezer dagen te presenteren als nieuwe manager. De clubeigenaar geeft de voormalige aanvaller van Manchester United in dat geval een budget van dertig miljoen euro om de selectie deze maand te versterken. De eerste aankoop moet de makkelijk scorende spits van SC Heerenveen worden. Finnbogason, dit seizoen alweer goed voor zeventien treffers in de Eredivisie, is volgens diverse media kandidaat nummer één voor de spitspositie bij de club uit Wales.

Manchester United wil zich deze winter absoluut mengen op de transfermarkt. Vele namen passeren de revue. Nu berichten de Engelse kranten dat Domenico Criscito en Arturo Vidal binnen afzienbare tijd verhuizen naar Manchester. De 26-jarige Criscito, linksback van Zenit Sint-Petersburg, moet op Old Trafford de vervanger worden van Alexander Büttner, die op zijn beurt voor een overgang naar Tottenham Hotspur staat.

Publiekslieveling Arturo Vidal viert zijn treffer met de fans van Juventus.
Publiekslieveling Arturo Vidal viert zijn treffer met de fans van Juventus.

Een andere gegadigde om de ploeg van manager David Moyes te versterken is Vidal. De Chileen ontpopt zich bij Juventus tot een van de beste middenvelders op de Europese velden en is een zeer gewilde speler. Eerder toonde ook Real Madrid verregaande interesse. United wil ver gaan om Vidal naar Engeland te halen, maar of de club De Koninklijke kan overtreffen is sterk de vraag. Real Madrid zou naar verluidt een bod van veertig miljoen euro hebben neergelegd bij de clubleiding van De Oude Dame. De kans op een transfer lijkt sowieso klein, gezien de recente contractverlenging van de Chileen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen