Transferdagboek 06/01: Coentrão, Ronaldinho, Koke, Guarín

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/01: Coentrão, Ronaldinho, Koke, Guarín

Manchester United is nog altijd op zoek naar een linksback en een middenvelder en volgens The Guardian verloopt die zoektocht allesbehalve soepel. De doorgaans betrouwbare kwaliteitskrant meldt dat de kwakkelende landskampioen een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Fábio Coentrão, maar dat de 25-jarige vleugelverdediger niet mag vertrekken van de Madrileense clubleiding.

Waar United hoopt dat een ultieme poging van Coentrão's management hem alsnog in de richting van Old Trafford brengt, lijkt de transfer van Koke al helemaal een hels karwei te worden. Atlético Madrid-directeur José Luis Caminero heeft de vraagprijs van de begaafde middenvelder nog maar eens opgevoerd door te stellen dat de club hem nog jarenlang in Estadio Vicente Calderón kan houden.

De Turkse media berichten ondertussen dat Besiktas een overeenkomst heeft gesloten met Ronaldinho. De 33-jarige Braziliaanse balvirtuoos zou een verbintenis tekenen voor tweeënhalf jaar. Ronaldinho komt transfervrij over van Atlético Mineiro, waar zijn contract afliep. Naar verluidt zal Besiktas dinsdag de transfer van de voormalige ster van onder andere Barcelona en AC Milan wereldkundig maken.

Chelsea lijkt ook succes te hebben op de transfermarkt. Afgelopen zomer kochten The Blues al voor 75 miljoen euro aan spelers, deze winter doet de club van manager José Mourinho het evenmin rustig aan. Internazionale heeft bij monde van directeur Piero Ausilio laten weten dat Fredy Guarín toestemming heeft om met de Londense club te praten. Tegelijkertijd wees hij de komst van Radja Nainggolan van de hand.

Fredy Guarín en Radja Nainggolan strijden op 29 september om de bal tijdens Cagliari - Internazionale.
Fredy Guarín en Radja Nainggolan strijden op 29 september om de bal tijdens Cagliari - Internazionale.

De Belgische international zou op het eerste oog een ideale vervanger van Guarín zijn, maar Inter stelt de middenvelder van Cagliari niet nodig te hebben. Omdat ook de interesse van AC Milan lijkt afgezwakt, blijven Napoli en AS Roma nu over als de laatste twee gegadigden voor de gewilde controleur. Volgens Sky Italia zou Cagliari inmiddels in onderhandeling zijn met Roma, waar hij een concurrent zou worden van Kevin Strootman. La Gazzetta dello Sport stelt echter dat ook Napoli nog volop in de race is.

Roma is sowieso druk bezig met de toekomst, want de nummer twee in de Serie A zou dicht bij het contracteren van Leandro Paredes zijn. De negentienjarige spelmaker van Boca Juniors, in Argentinië al De Nieuwe Riquelme genoemd, wordt via een bijzondere constructie vastgelegd. De Romeinen huren hem voor anderhalf jaar met een optie tot koop, maar tot komende zomer wordt hij waarschijnlijk elders in de Serie A ondergebracht. Italiaanse clubs mogen namelijk maar een beperkt aantal spelers van buiten de EU per seizoen aantrekken, waardoor AS Roma hem deze transferperiode nog niet kan inschrijven.

Nordin Amrabat krijgt er mogelijk een geduchte concurrent bij. Turkse media melden namelijk dat Galatasaray zich deze maand nog wil versterken met Marko Marin. De 24-jarige vleugelaanvaller wordt op dit moment door Chelsea verhuurd aan Sevilla, maar komt in Spanje niet vaak aan spelen toe. Dit seizoen kwam hij slechts acht keer in actie, waarvan vijf duels als basisspeler. Aangezien hij bij Galatasaray mogelijk meer speeltijd krijgt, wil Chelsea het gesprek aangaan met Sevilla. Mocht het uiteindelijk tot een transfer komen voor Marin, dan lijkt de deur voor Amrabat open voor een vertrek.

Het geplaagde Manchester United hoopt ook op een versterking uit de Primera División. Afgelopen weekend was scout Robbie Cooke in Spanje aanwezig tijdens twee wedstrijden, waarbij hij vier potentiële versterkingen aanschouwde. Tijdens de Baskische derby tussen Real Sociedad en Athletic de Bilbao (2-0) bekeek hij zondag Antoine Griezmann (Sociedad) Ander Herrera (Bilbao) en Iñigo Martínez (Sociedad), terwijl Cooke een dag eerder voor Koke op de tribune zat tijdens Málaga - Atlético Madrid. De bezoekers wonnen, aangezien Koke (foto rechts) het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Er heeft zich een nieuwe club gemeld om Luuk de Jong te verlossen van zijn bijrol bij Borussia Mönchengladbach. De 23-jarige spits, die in Nederland speelde voor De Graafschap en FC Twente, is in beeld bij Newcastle United. In de zomer van 2012 waagden The Magpies ook een poging bij De Jong, maar die koos toen voor een avontuur in Duitsland. Waar hij in zijn eerste seizoen nog zeventien keer in de basis mocht beginnen, kwam hij deze jaargang alleen nog als invaller in actie. Newcastle United - waar ook Vurnon Anita en Tim Krul onder contract staan - wil hem huren, terwijl eerder ook Stoke City al in verband werd gebracht met De Jong.

Ook de Nederlandse enclave bij Norwich City wordt deze maand mogelijk uitgebreid, aangezien The Canaries zich graag willen versterken met John Heitinga. De dertigjarige verdediger (foto) heeft een aflopend contract bij Everton en mag deze transferperiode al vertrekken. De club uit Liverpool bereikte eerder een akkoord met West Ham United, maar Heitinga besloot niet naar de Londense club te verhuizen. Het Norwich van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel heeft echter wel concurrentie, aangezien ook Besiktas, Real Betis, Fiorentina, Fulham, Newcastle United en AS Roma genoemd worden als mogelijke nieuwe werkgever van de 87-voudig international.

Net als Heitinga heeft ook Thomas Ince een aflopende verbintenis, waardoor ook zijn club Blackpool alleen tijdens deze transferperiode nog iets kan verdienen aan de 21-jarige buitenspeler. Afgelopen zomer was de zoon van 53-voudig Engels international Paul Ince dicht bij een transfer naar Cardiff City, dat zo'n negen miljoen euro wilde betalen voor het talent. Maar nu kost hij niet eens de helft van dat bedrag. Naast het puissant rijke Monaco houden ook Swansea City en Ajax de situatie rond Ince in de gaten, meldt The Daily Mirror.

Ajax is dan ook op zoek naar een nieuwe buitenspeler en naast Ola John werd ook Isaac Cuenca al in verband gebracht met een tijdelijke transfer naar de Amsterdammers. De 22-jarige aanvaller van Barcelona speelde ook tijdens de tweede seizoenshelft van de voorbije jaargang op huurbasis voor Ajax (foto rechts), maar mede door blessureleed maakte hij niet veel indruk. Elche hoopt de rest van dit seizoen te kunnen beschikken over de vleugelspits, maar Barça-trainer Tata Martino heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. 'Cuena is in de laatste fase van zijn revalidatie. Volgende week nemen wij een beslissing over zijn toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.