Transferdagboek 09/01: Matic, Nani, Valencia en Morata

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/01: Matic, Nani, Valencia en Morata
 Nemanja Matic namens Benfica,
Nemanja Matic namens Benfica,

Volgens de Portugese sportkrant Ojogo staat Nemanja Matic voor een overgang naar Bayern München. De linksbenige middenvelder van Benfica, die als huurling van Chelsea in het verleden uitkwam voor Vitesse, zou al contact hebben gehad met de clubleiding van de Duitse grootmacht.

Atlético Madrid wil zich voor de tweede seizoenshelft versterken in aanvallend opzicht. In de voorhoede is het behoud van Diego Costa, begeerd door de gehele Europese elite, eerste prioriteit. Maar trainer Diego Simeone wil aan de zijkanten meer stootkracht. Bij Manchester United spelen twee potentiële kandidaten. Zowel Nani als Antonio Valencia staat op het lijstje van de Argentijn. Behalve Atlético Madrid is ook Juventus geïnteresseerd in Nani.

Alvaro Morata denkt na over een vertrek uit Madrid. De talentvolle aanvaller van Real Madrid komt naar eigen zeggen veel te weinig aan spelen toe onder trainer Carlo Ancelotti. Morata staat te boek als een van de grootste Spaanse talenten en kan daarom rekenen op veel belangstelling. Eerder werd al bekend dat Arsenal de 21-jarige Morata graag naar Londen wil halen vanwege de ernstige blessure van Theo Walcott.

Naar verwachting rondt Antonio Sanabria (17) spoedig zijn transfer naar het Italiaanse AS Roma af. De aanvaller is een product uit de jeugdopleiding van Barcelona en speelt zijn wedstrijden in Barcelona B. Volgens de Italiaanse media zou Roma zo'n vijf miljoen betalen voor de jongeling. Sanabria werd eerder in verband gebracht met Arsenal, maar zou zelf hebben aangegeven voor Roma te willen spelen.

Vanuit Rome gaan we noordwaarts richting Milan. Internazionale staat zesde in de competitie en wil de voorhoede versterken. Het oog is gevallen op een oude bekende van de Serie A, namelijk Pablo Osvaldo (27). Inter overweegt de spits, die afgelopen zomer nog overstapte van Roma naar het Engelse Southampton, te huren met een optie tot koop.

Iets westelijker dan, naar Turijn. 'Juventus: Lamela of Cerci', kopt Corriere dello Sport. Om de concurrentie in de aanval te vergroten wil De Oude Dame er een aanvaller bij. Dat moet dan Erik Lamela (21, Tottenham Hotspur) of Alessio Cerci (26, Torino, foto rechts) worden. Twee totaal verschillende gevallen. Lamela verruilde deze zomer Roma voor Tottenham, maar komt sinds het ontslag van André Villas-Boas niet veel meer aan spelen toe. Cerci daarentegen blinkt wekelijks uit bij subtopper Torino, waar hij al goed was voor negen doelpunten.

Anderlecht is druk bezig zich te versterken. Trainer John van den Brom wil graag een extra aanvaller tot zijn beschikking krijgen. New England Revolution-spits Juan Agudelo is een optie, zo wordt geopperd in Engeland. De 21-jarige Amerikaan is vastgelegd door Stoke City maar komt voorlopig niet in aanmerking voor een werkvergunning.

Daarom willen The Potters hem tijdelijk elders onderbrengen en daarbij is de Brusselse club een beoogde bestemming. Alleen ziet Anderlecht Agudelo niet als de meest gewenste versterking.

Dat is Thorgan Hazard zeker wel. De international is de laatste weken het middelpunt van een soap over zijn toekomst, die schijnbaar op korte termijn ten einde is. De aanvallende middenvelder, door Chelsea gestald bij Zulte-Waregem, gaat namelijk naar Anderlecht. Althans, dat wordt opgetekend bij onze zuiderburen.

Hazards zaakwaarnemer John Bico, die zich op korte termijn meldt bij Chelsea, heeft naar verluidt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck formeel beloofd dat zijn pupil naar Brussel wil.

Ook in een andere slepende transfersaga met Chelsea en een Belg in de hoofdrol lijkt de ontknoping te naderen. Althans, Kevin De Bruyne (foto) is zelf tot een vergelijk gekomen met VfL Wolfsburg. Daarmee is een eerste stap gezet, want de Duitsers moeten nu nog tot een akkoord komen met Chelsea over de afkoopsom.

Maar de geruchten dat technisch manager Klaus Allofs van de Duitse club woensdag in Londen was om te onderhandelen zijn ongegrond. Het was anders ook wel een bliksembezoek geweest aangezien de oud-international op dezelfde dag in Abu Dhabi is gefotografeerd tijdens de training van Wolfsburg.

Het lijkt erop dat het geld uit Duitsland sowieso niet op de bank bij Chelsea komt te staan. De Londense club heeft namelijk meer dan gemiddelde interesse in Luke Shaw. De achttienjarige linksback van Southampton heeft een prijskaartje van 25 miljoen euro om zijn nek hangen, en met de belangstelling van Manchester United is een korting niet echt te verwachten.

Bovendien heeft manager José Mourinho zijn zinnen gezet op Nemanja Matic. De 25-jarige Servische middenvelder staat echter ook in de belangstelling van Manchester City, hetgeen de prijs verder opdrijft. Chelsea moet sowieso meer betalen dan het in 2011 ontving toen het Matic nota bene zelf voor vijf miljoen euro verkocht aan Benfica. De marktwaarde van Matic wordt nu, ruim twee jaar later, op het vijfvoudige geschat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.