Transferdagboek 18/01: Seedorf, Bastos, Tello en De Boer

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Clarence Seedorf verkaste naar AC Milan en vervolgens was het wachten totdat de eerste smeuïge transfergeruchten op zouden duiken. Italiaanse kranten linkten al diverse Ajacieden aan de club waar Seedorf zijn trainersloopbaan begint, maar vice-voorzitter Adriano Galliani spreekt activiteiten in die richting luid en duidelijk tegen. 'Er komen geen nieuwe spelers meer deze transferwindow.' Milan haalde al wel Keisuke Honda transfervrij en Adil Rami kwam over van Valencia, waar hij tot persona non grata was bestempeld.

Michel Bastos leek op weg naar Napoli, maar heeft volgens zijn zaakwaarnemer toch een gevoelige switch gemaakt. AS Roma is nu de club die hem hoogstwaarschijnlijk zal vastleggen. De belangenbehartiger bevestigt in gesprek met Sky Sport Italia  dat er gesproken is met Napoli, maar dat alleen uit het onderhoud met AS Roma nog wat voort kan komen.

Bastos ligt nog tot medio 2016 vast bij zijn werkgever Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar mag tijdelijk zijn heil elders zoeken. En laat Rudi Garcia nou net de trainer zijn die hij in het verleden ook bij Lille had. Diezelfde Garcia bevestigde na het duel met Livorno (3-0 zege) dat de club dicht is bij het vastleggen van de voor hem oude bekende.

Dan naar Thomas Müller. El Mundo Deportivo  maakt immers melding van een wel heel sappig transfergerucht. Real Madrid zou azen op de Duitse international van Bayern München. Het gaat dan wel om een zomertransfer. Müller, die 45 miljoen euro moet gaan kosten, ligt nog tot de zomer van 2017 vast in Beieren.

Wie in ieder geval geen wintertransfer maakt is Barcelona-aanvaller Cristian Tello. De vleugelspeler heeft aangegeven het seizoen sowieso af te maken in Camp Nou. Of het tot een zomertransfer komt,  moet blijken. Liverpool volgt de nog tot liefst 2018 vastliggende Spanjaard al maanden op de voet.

Gaat-ie wel of gaat-ie niet? Het was de vraag die veel Standard Luik-supporters bezig hield. Over wie we het hebben: de Belgisch-Congolese spits Michy Batshuayi. De aanvaller maakte na de 2-0 zege op KV Oostende zelf een einde aan de onzekerheid: hij blijft.

Batshuayi: 'De beslissing is definitief gevallen, ik blijf zeker tot het einde van het seizoen bij Standard. Er werd veel over mij gezegd, maar ík neem de beslissing waar ik naartoe ga. Ik voel me hier goed, waarom zou ik dan weggaan? Ik wil de titel pakken met Standard, en zit ook nog met het WK in het achterhoofd. Het was natuurlijk een delicate beslissing, maar ik heb alles besproken met mijn ouders, mijn manager en met de voorzitter. Ik ben ervan overtuigd dat dit het beste is voor iedereen.'

Tom Ince

Het komt de laatste jaren niet vaak voor dat Engelse spelers hun geluk in het buitenland beproeven, maar Tom Ince gaat het toch proberen. De zoon van voormalig international Paul Ince werd al in verband gebracht met Cardiff City, Swansea City en Tottenham Hotspur, maar lijkt nu te kiezen tussen AS Monaco en Paris Saint-Germain. De winger van Blackpool kost nog geen twee ton, aangezien hij een aflopend contract heeft. Overigens zou ook Internazionale Ince graag willen inlijven en dat zou bijzonder zijn, aangezien zijn vader daar in de periode 1995-97 speelde.

Ook AS Roma wil zich versterken met een speler uit de Premier League: Gastón Ramírez. De 23-jarige middenvelder van Southampton was eerder zeer succesvol in de Serie A bij Bologna, waar hij twaalf keer scoorde in 58 duels. Inmiddels heeft hij geen basisplaats meer bij The Saints, waardoor AS Roma zich kansrijk acht. En aangezien de Italianen nog geld tegoed hebben van Southampton vanwege de transfer van Pablo Osvaldo, lijkt het een logische transfer. Maar aangezien de Romeinen dit seizoen geen nieuwe speler van buiten de EU mogen inschrijven, zou hij de rest van dit seizoen verhuurd moeten worden aan Bologna.

En ook Juventus heeft zijn scouts naar Engeland gestuurd en die kwamen terug met rapporten over drie interessante spelers. Patrice Evra en Nani moeten overkomen van Manchester United, meldt Tuttosport. Evra heeft daar een aflopende verbintenis, terwijl Nani zelden aan spelen toekomt. Ook zit er zaterdagmiddag een Juventus-afgevaardigde op de tribune bij Liverpool - Aston Villa, waarbij de aandacht uitgaat naar Christian Benteke. De spits uit België moet de aanval in Turijn versterken als Juve er niet in slaagt om Mario Mandzukic los te weken bij Bayern München.

Zondag staan Chelsea en Manchester United tegenover elkaar en zoals vaker voor toppers is er ook nu een opmerkelijk transfergerucht. José Mourinho, manager van Chelsea, laat aan Engelse media weten dat Wayne Rooney komende zomer verkocht zal worden. De aanvaller van Manchester United zou op het verlanglijstje van Chelsea staan, maar Mourinho acht zich kansloos in de jacht op Rooney. 'Ik denk dat Man Utd hem komende zomer wil verkopen, maar niet aan een rivaal.'

Lacina Traoré verhuisde deze transferperiode van FC Anzhi naar AS Monaco, maar al snel dook het gerucht op dat de spits uit Ivoorkust meteen weer verhuurd zou worden aan West Ham United. Maar er is nog een geïnteresseerde club bijgekomen, meldt The Daily Mail. Everton zou Traoré namelijk ook graag willen hebben, maar de vraag is of de aanvaller een werkvergunning krijgt in Engeland en hoe ernstig zijn hamstringblessure is.

Dan over naar Barcelona, waar al weken geruchten gaan dat trainer Tata Martino komende zomer al na één seizoen afscheid neemt. Een lijstje met mogelijke opvolgers is uitgelekt en daar staan opvallende namen op: Frank de Boer (Ajax), Laurent Blanc (Paris Saint-Germain), Diego Simeone (Atlético Madrid) en Luiz Felipe Scolari (Brazilië). De Boer en Blanc hebben als speler een verleden bij Barcelona en zouden daarom favoriet zijn.

Transferdagboek 18/01: Seedorf, Bastos, Tello en De Boer
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.