Transferdagboek 08/01: Vidic, Defoe, Borini, Morata & Salah

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/01: Vidic, Defoe, Borini, Morata & Salah

Dinsdag kwam Nemanja Vidic nog maar eens in het nieuws omdat hij na dit seizoen zou vertrekken bij Manchester United. Dat maakt van de Servische centrumverdediger een gewilde speler op de transfermarkt. Want behalve de vrijwel voltallige Italiaanse top zou ook Barcelona de situatie van de 32-jarige mandekker nauwgezet in de gaten houden.

Italiaanse media suggereerden al dat zowel Fiorentina, Juventus, AC Milan als Napoli mogelijk een aanbieding gaan doen aan de aanvoerder van United. Volgens AS zal ook Barça zich bij dat rijtje voegen. De Catalaanse topclub wordt tijdens elke transferperiode weer in verband gebracht met tal van Europese topverdedigers, omdat Carles Puyol blessuregevoelig is.

Waar een transfer voor Vidic pas komende zomer zal plaatsvinden, verkast Jermain Defoe volgens Sky Sports al binnen enkele dagen naar Canada. De 31-jarige goalgetter moet bij Tottenham Hotspur Emmanuel Adebayor en Roberto Soldado voor zich dulden in de pikorde en zal daarom bij MLS-club Toronto FC tekenen, waar zijn voormalige ploeggenoot Ryan Nelsen manager is. Volgens Canadese media moet Defoe nog altijd zeven miljoen euro kosten.

De komst van Radja Nainggolan naar AS Roma is slecht nieuws voor Michael Bradley. De middenvelder kon al niet vaak rekenen op speelminuten, maar zijn rol lijkt nu helemaal uitgespeeld. Volgens Tuttosport zit er niets anders op dan te vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad. De Amerikaan kan overstappen naar Bologna of Hellas Verona.

Nog meer Italiaanse transfergeruchten. Udinese-spits Antonio di Natale kondigde aan na dit seizoen te stoppen. Technisch directeur Cristiano Giaretta maakt zich echter geen zorgen. 'Zijn woorden moeten gezien worden als uitbarsting. We gaan met hem praten en willen ervoor zorgen dat hij zijn contract tot 2015 uitdient', aldus Giaretta in de Italiaanse media. Mocht de spits zijn woord houden, dan wordt Fabio Borini genoemd als zijn vervanger. De Italiaanse jeugdinternational is door Liverpool verhuurd aan Sunderland. Giaretta ontkende die geruchten echter. 'We zijn niet geïnteresseerd in hem, we hebben Di Natale nog.'

Theo Walcott liep zaterdag tijdens het thuisduel met Tottenham Hotspur in de strijd om de FA Cup (2-0 winst) een ernstige kniekwetsuur op, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt voor Arsenal. Daarbij zijn ook Nicklas Bendtner en Olivier Giroud geblesseerd, waardoor The Gunners met spoed op zoek zijn naar een nieuwe aanvaller. Manager Arsène Wenger heeft zijn pijlen voorlopig gericht op Álvaro Morata, die tot komende zomer gehuurd zou moeten worden van Real Madrid. De 21-jarige spits was afgelopen zomer tijdens het EK Onder-21 in Israël nog een van de uitblinkers van Jong Spanje, maar door de moordende concurrentie krijgt hij nauwelijks speeltijd bij De Koninklijke.

Wenger (foto) heeft echter nog meer spitsen op het oog. Edin Dzeko is volgens de Franse manager waarschijnlijk onhaalbaar, aangezien Manchester City hem niet zou willen laten gaan naar een concurrent. Maar ook Michy Batshuayi (Standard Luik), Miroslav Klose (Lazio) Jackson Martínez (FC Porto) en Salomón Rondón (Rubin Kazan) zijn volgens verschillende Engelse media in beeld om de aanval van Arsenal te versterken. Geld is er in ieder geval genoeg in Noord-Londen, want volgens The Daily Star heeft clubeigenaar Stan Kroenke het grootste transferbudget ooit beschikbaar gesteld. Maar goed, Wenger staat al jaren bekend als een zuinig man.

Verderop in Noord-Londen dreigt rivaal Tottenham Hotspur juist twee spelers kwijt te raken. Kyle Walker was al in beeld bij AS Monaco, meldt The Independent. Maar nu heeft ook Paris Saint-Germain zich gemeld voor de 23-jarige rechtsback. Dit vanwege de blessure van Christophe Jallet, die zeker een maand uit de roulatie is door een rugoperatie. Eerder werd ook Daryl Janmaat al genoemd als nieuwe concurrent voor Gregory van der Wiel. Maar volgens de vader van Erik Lamela heeft ook zijn zoon zijn zinnen gezet op een transfer. Afgelopen transferperiode kwam de 21-jarige Argentijn voor liefst 35 miljoen euro over van AS Roma naar Londen, maar de hooggespannen verwachtingen bij Tottenham heeft hij vooralsnog niet weten waar te maken.

Liverpool leek de concurrentiestrijd om Mohamed Salah te hebben gewonnen van Manchester United en Tottenham Hotspur, maar de 21-jarige vleugelaanvaller van FC Basel verkiest mogelijk een lucratieve Russische transfer boven een avontuur in de Premier League. Zenit Sint-Petersburg heeft volgens The Daily Express nu de beste papieren om de sensatie uit Egypte te contracteren.

Dezelfde krant komt woensdag ook met een opmerkelijk gerucht uit Glasgow, waar Virgil van Dijk dit seizoen veel indruk maakt bij Celtic. Maar het is de vraag of de afgelopen zomer van FC Groningen overgenomen verdediger lang actief blijft bij The Bhoys. Arsenal en Manchester City volgen de ontwikkeling van de 22-jarige Van Dijk namelijk met grote belangstelling. 'En dat is niet vreemd', reageerde Celtic-manager Neil Lennon. 'Als Virgil zo doorgaat is hij binnen de kortste keren Oranje-international.' Het is de vraag hoe bondscoach Louis van Gaal erover denkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.