Transferdagboek 12/01: Jovetic, Lescott en Larsson Jr

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/01: Jovetic, Lescott en Larsson Jr

Het maakt niet uit hoe vaak Juventus laat weten Paul Pogba niet te willen verkopen, de Franse middenvelder wordt steeds meer in verband gebracht met een vertrek uit Turijn. Paris Saint-Germain is bereid Marco Verratti in de deal te betrekken, maar ook Manchester City heeft een troef in handen.

Als speler van Fiorentina werd Stevan Jovetic vaak in verband gebracht met een transfer naar Juventus, maar de club uit Florence wilde hem niet aan een Italiaanse concurrent verkopen. Afgelopen zomer maakte de Montenegrijn de overstap naar Manchester City, maar daar heeft hij nog niet weten te overtuigen. The Citizens willen de aanvaller nu naar Juve laten gaan om Pogba te kunnen strikken.

Een andere speler die voor een vertrek bij City staat is Joleon Lescott (foto). De verdediger, wil met het oog op het WK meer aan spelen toekomen. Dat kan bij West Ham United, dat bereid is bijna honderdduizend euro per week te betalen voor de 26-voudige international van Engeland. Het is echter de vraag of Lescott de strijd om de landstitel wil opgeven om te knokken tegen degradatie.

Manchester United is druk bezig zijn selectie te versterken en werkt ook al aan de toekomst, aangezien Jordan Larsson in verband wordt gebracht met een overstap naar Old Trafford. De zestienjarige zoon van Henrik Larsson, die zelf furore maakte bij Feyenoord, Celtic, Barcelona en Manchester United, speelt nu voor Hogaborgs BK, maar wacht mogelijk een toekomst bij de Engelse grootmacht.

John Guidetti lijkt eindelijk uit zijn uitzichtloze situatie bij Manchester City te worden verlost. Volgens de Engelse krant The Daily Mail staat de Zweedse spits, die in het seizoen 2011/12 zeer succesvol was bij Feyenoord, voor een overgang naar Stoke City. Daarmee troeft de werkgever van Erik Pieters en Liverpool-huurling Oussama Assaidi de eveneens geïnteresseerde clubs West Ham United, Real Betis en Málaga af.

Celtic vreest voor een zomers vertrek van Georgios Samaras. De fysiek sterke Griekse aanvaller heeft een aflopend contract en weet nog niet of hij wil bijtekenen. De 28-jarige Samaras zou graag overstappen naar een Europese topcompetitie. Volgens Sky Sports lonkt een droomtransfer voor de ex-speler van SC Heerenveen, want Atlético Madrid zou belangstelling voor hem hebben.

Juventus hoeft niet bang te zijn dat het Andrea Pirlo na dit seizoen transfervrij kwijtraakt. De ervaren spelmaker heeft een aflopende verbintenis, maar is niet van plan De Oude Dame te verlaten. 'Mijn intenties zijn heel helder', aldus Pirlo. 'Ik wil mijn contract hier verlengen en heb helemaal geen plannen Juventus te verlaten. Binnenkort ga ik met de club in gesprek.'

In Italië zijn ze niet vies van een spelersruil. De stadgenoten AC Milan en Internazionale, die de afgelopen seizoenen regelmatig voetballers uitwisselden, denken wederom aan een creatieve transfer. Inter heeft namelijk een spits nodig, terwijl Milan nog wel een middenvelder kan gebruiken. De rivalen denken daarom erover Zdravko Kuzmanovic en Alessandro Matri voor een half jaar te ruilen. Spits Matri (29) staat bij Milan op een zijspoor, terwijl Kuzmanovic (26) nauwelijks in actie komt voor Inter.

Een andere Italiaanse spits die voor een transfer staat is Marco Borriello (31). De bij AS Roma overbodige aanvaller staat in de belangstelling van West Ham United, dat zoals al langer bekend om offensieve versterking verlegen zit. West Ham en Roma zijn het volgens Italiaanse media al eens over de transfervoorwaarden. Borriello zelf twijfelt nog.

De aanstelling van Tim Sherwood als hoofdtrainer van Tottenham Hotspur dreigt slecht uit te pakken voor Etienne Capoué (25). De Franse controleur, die in de zomer werd overgenomen van Toulouse, staat op de nominatie te vertrekken. Sherwood is namelijk niet te spreken over de instelling van Capoué. De afgelopen duels gaf de trainer op diens positie dan ook telkens de voorkeur aan de jonge Nabil Bentaleb.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.