Fraaie goal Reijnders bij zege Milan, Bologna zet grote stap richting CL

AC Milan heeft in eigen huis ruim gewonnen van Cagliari. Tijjani Reijnders nam het mooiste doelpunt van de avond voor zijn rekening. Eerder op de dag zette Bologna een belangrijke stap richting kwalificatie voor de Champions League. Joshua Zirkzee viel in de tweede helft geblesseerd uit.

AC Milan
AC Milan
5 - 1
Cagliari
Cagliari

Milan speelt nergens meer voor, terwijl Cagliari nog moet zien weg te blijven uit de onderste regionen van de Serie A. Desondanks kwamen de Rossoneri op voorsprong. Ismaël Bennacer werkte in de 35ste minuut de 1-0 binnen. Dat was ook de ruststand in Milaan.

In de tweede helft had Milan het bij vlagen toch ook lastig. Zo moest doelman Marco Sportiello een aantal keer aan het werk. Christian Pulisic zorgde na bijna een uur voor de bevrijdende 2-0. Daar ging een prima actie van invaller Rafael Leão aan vooraf. Cagliari bracht de spanning echter alweer snel terug in de wedstrijd. Nahitan Nández prikte een voorzet binnen in de 63ste minuut.

Werd het dan nog spannend in het San Siro? Integendeel. Tijjani Reijnders bracht het verschil met een fraai afstandsschot terug naar twee. In de 83ste minuut deed Leão ook nog een duit in het zakje, Pulisic bepaalde eindstand op 5-1.

In het kader van Moederdag speelde zowel de spelers van Milan als die van Cagliari met de achternaam van hun moeder op het shirt. Dat leverde in het geval van Leão een ietwat opmerkelijke situatie op. Hij speelde namelijk met de naam Conceição op zijn rug. En laat Porto-trainer Sergio Conceição nou net een van de namen zijn die in verband wordt gebracht met de trainerspositie bij Milan.

Napoli
Napoli
0 - 2
Bologna
Bologna

Bologna boekte op bezoek bij aftredend kampioen Napoli een belangrijke zege in de strijd om de Champions League. De ploeg van trainer Thiago Motta kende een bliksemstart in Napels. Dan Ndoye en Stefan Posch zorgden binnen twaalf minuten voor een 0-2 voorsprong.

Matteo Politano kreeg niet lang daarna de mogelijkheid om de wedstrijd vanaf elf meter weer spannend te maken, maar faalde. Doelman Federico Raviglia, normaliter tweede keeper achter Lukasz Skorupski, keerde de strafschop.

Bologna wist met 0-2 te winnen, waardoor de Rossoblù voor even klimmen naar plek drie in de Serie A. Kwalificatie voor de Champions League kan Bologna nu bijna niet meer mislopen, ook omdat Italië minimaal vijf tickets krijgt voor het miljoenenbal volgend seizoen. Zirkzee maakte het duel overigens niet af. De Nederlandse aanvaller moest er met nog zo'n twintig minuten op de klok geblesseerd vanaf. Sam Beukema zat de gehele wedstrijd op de bank.