Transferdagboek 13/01: Ranocchia, Cabaye, Dédé en Forlán

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/01: Ranocchia, Cabaye, Dédé en Forlán
Andrea Ranocchia.
Andrea Ranocchia.

Galatasaray wil zich voor de tweede seizoenshelft versterken met een nieuwe centrumverdediger, waarbij Andrea Ranocchia van Internazionale als voornaamste doelwit geldt. De Turkse topclub meldde zich al bij de Nerazzurri om te onderhandelen en reisde maandag met een delegatie af naar Milaan, om Ranocchia tijdens het competitieduel Inter-Chievo Verona te scouten. De speurneuzen van Galatasaray kwamen echter bedrogen uit, want Ranocchia begon de wedstrijd als reservespeler.

Arsenal heeft zijn zinnen deze maand niet alleen gezet op de komst van een nieuwe spits, maar jaagt ook op een nieuwe verdediger en middenvelder. Manager Arsène Wenger is al langer gecharmeerd van spelverdeler Yohan Cabaye van Newcastle United en zag afgelopen zomer al een bod afgewezen worden. Deze maand wil de manager opnieuw een bod uitbrengen op zijn landgenoot, die diverse keren liet weten graag een stap hogerop te willen maken.

Daar blijft het niet bij, want Arsenal heeft ook belangstelling voor vleugelverdediger Davide Santon van Newcastle. The Gunners houden rekening met een zomers vertrek van rechtsback Bakary Sagna, wiens contract na dit seizoen afloopt, en zien Santon als ideale opvolger. Arsenal is van plan een totaalbod van 35 miljoen euro uit te brengen op het duo Cabaye/Santon.

Dédé.
Dédé.

De Europese topclubs staan naar verluidt in de rij voor Dédé, de 25-jarige centrumverdediger van het Braziliaanse Cruzeiro. Manchester City, Manchester United en Real Madrid hebben volgens Sky Sports stuk voor stuk belangstelling voor de negenvoudig international van Brazilië. Zijn zaakwaarnemer Guiliano Aranda bevestigt dat de interesse op gang begint te komen, maar benadrukt dat er niets concreets speelt. 'Het is logisch dat clubs informeren naar een topspeler als hij, maar van een bod is geen sprake.'

Het ontslag van trainer Massimiliano Allegri in Milaan zou ook zomaar zijn invloed kunnen hebben op de Braziliaanse transfermarkt. Nu Clarence Seedorf inderdaad onmiddellijk vertrekt bij Botafogo om als nieuwe trainer van AC Milan aan de slag te gaan, zou Diego Forlán de oud-international wel eens kunnen opvolgen als sterspeler van de Braziliaanse topclub.

Voorzitter Maurício Assumpção antwoordde met een veelzeggende lach op de vraag of Seedorf nog zou blijven, toen de Botafogo-preses de aanwezige journalisten te woord stond over de interesse voor Forlán. Met het vertrek van Seedorf heeft de club wellicht middelen beschikbaar om de Uruguyaanse aanvaller zijn niet geringe salaris te betalen. Forlán's landgenoten Sebastian El Loco Abreu en Nicolas Lodeiro (ex-Ajax) gelden al als publiekslievelingen in het Estádio Olímpico João Havelange.

Sebastián Abreu verwierf in 2011 een status als publiekslieveling bij Botafogo. Diego Forlán zou 'El Loco' wel eens kunnen gaan opvolgen in de spits van de Braziliaanse topclub, waar ook collega-international Nicolás Lodeiro onder contract staat.
Sebastián Abreu verwierf in 2011 een status als publiekslieveling bij Botafogo. Diego Forlán zou 'El Loco' wel eens kunnen gaan opvolgen in de spits van de Braziliaanse topclub, waar ook collega-international Nicolás Lodeiro onder contract staat.

Alessandro Matri is er in een half jaar tijd nog niet in geslaagd om de supporters van Milan voor zich te winnen. De 29-jarige centrumspits scoorde sinds zijn komst van Juventus pas één keer. Het door blessures geplaagde Fiorentina, dat Mario Gomez en Giuseppe Rossi lang moet missen, ziet desondanks wel wat in de Italiaanse international. Volgens La Gazzetta dello Sport komen beide clubs spoedig bij elkaar om een verhuur te bespreken.

Gaat Nani zijn carrière nieuw leven inblazen onder René Meulensteen, met wie hij eerder al werkte bij Manchester United?
Gaat Nani zijn carrière nieuw leven inblazen onder René Meulensteen, met wie hij eerder al werkte bij Manchester United?

Dat John Guidetti deze winter op huurbasis mag vertrekken bij Manchester City was al langer duidelijk. Afgelopen weekend meldde The Daily Mail dat Stoke City, eerder in de race voor Luuk de Jong, interesse heeft. Dat heeft manager Mark Hughes nu bevestigd in gesprek met The Stoke Sentinel. 'Hij is een speler die iets toevoegt, een geboren doelpuntenmaker', aldus Hughes over de ex-Feyenoorder.

Het vertrek van Bryan Ruiz naar PSV geeft het Fulham van manager René Meulensteen meer middelen op de transfermarkt. De Londense club zou volgens Metro daarom willen proberen Nani te bewegen tot een tijdelijk verblijf op Craven Cottage. De Portugese vleugelspeler komt bij Manchester United niet aan spelen toe, en is daarom al met meerdere clubs van internationale allure, zoals Galatasaray en zijn oude werkgever Sporting Lissabon, in verband gebracht.

Chelsea voerde maandagochtend de boventoon in de geruchtencarrousel. De Londense club zou op het punt staan twee miljoenentransfers af te ronden, al heeft manager José Mourinho tegelijkertijd wel uitgesloten dat hij deze winter op zoek is naar een spits.

Nemanja Matic heeft zijn marktwaarde in anderhalf jaar bij Benfica vervijfvoudigd.
Nemanja Matic heeft zijn marktwaarde in anderhalf jaar bij Benfica vervijfvoudigd.

Dat Chelsea elke transferperiode op zoek is naar versterkingen, is inmiddels algemeen bekend. De eerstvolgende aanwinst zou volgens verschillende Engelse media Nemanja Matic worden. De 25-jarige middenvelder, in 2010/11 op huurbasis actief bij Vitesse, verkaste anderhalf jaar geleden nog voor vijf miljoen euro naar Benfica. Die club zou het vijfvoudige tegemoet zien, nu Chelsea op het punt staat de Servische international terug naar Stamford Bridge te halen.

Als we Het Laatste Nieuws mogen geloven wordt de transfer van Matic voor een groot deel bekostigd door de naderende verkoop van Kevin De Bruyne aan VfL Wolfsburg. Manager Klaus Allofs liet afgelopen weekend al weten dat er sprake was van een persoonlijk akkoord met de 22-jarige middenvelder, die vorig seizoen al in de Bundesliga uitkwam namens Werder Bremen.

Mourinho sloot wel uit dat Chelsea activiteiten onderneemt om een nieuwe centrumspits te halen. Hij is tevreden met de prestaties van Fernando Torres. 'Fernando maakt zich geen zorgen, hij weet dat we nu niet de markt opgaan.' Ook een vertrek van de tot de reservebank veroordeelde Juan Mata is niet aan de orde. 'We hebben hem nodig. Misschien zijn zijn concurrenten (Eden Hazard, Oscar en Willian, red.) in februari wel uit vorm en hij in topvorm.'

Rio Ferdinand, Patrice Evra en Nemanja Vidic waren jarenlang de sterkhouders in de achterhoede van Manchester United, maar mogen nu vertrekken.
Rio Ferdinand, Patrice Evra en Nemanja Vidic waren jarenlang de sterkhouders in de achterhoede van Manchester United, maar mogen nu vertrekken.

Bij Manchester United staat er een hele lijst spelers op de nominatie om te vertrekken. Waar in Engeland eerder al werd gesuggereerd dat Rio Ferdinand en Nemanja Vidic hun aflopende contract niet zullen verlengen, stelt The Guardian dat ook Patrice Evra aan zijn laatste seizoen op Old Trafford bezig is. Niet verwonderlijk, aangezien David Moyes al tijden op zoek is naar vervangers voor de 32-jarige Franse linksback. Luke Shaw en Leighton Baines gelden nog altijd als de voornaamste kandidaten als vervanger van Evra, die terug zou keren naar AS Monaco.

Waar Evra vooralsnog wel basisspeler is onder Moyes, komt Anderson al het gehele seizoen niet voor in de plannen van de Schotse manager. Fiorentina heeft bevestigd dat het met United onderhandelt over de Braziliaanse middenvelder, die in 2007 nog voor ruim dertig miljoen euro overkwam van FC Porto. Daarbij benadrukt de club wel met meerdere partijen in gesprek te zijn.

Ondertussen zou Moyes zelf in Italië zijn neergestreken om daar enkele spelers met eigen ogen aan het werk te zien. Hoewel hijzelf zei op vakantie te zijn, meldden Engelse en Italiaanse media dat de oud-manager van Everton bij Juventus – Cagliari was om de verrichtingen van Cagliari-verdediger Davide Astori en de Juventus-middenvelders Claudio Marchisio, Paul Pogba en Arturo Vidal te aanschouwen. Al is het uitgesloten dat alle vier die spelers Red Devil worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.