Transferdagboek 23/01: Hernanes, Pogba en Vucinic

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Radamel Falcao is door een zware knieblessure dit seizoen niet meer inzetbaar en dus is AS Monaco op zoek naar een vervanger. De nummer twee van de Ligue 1 haalde eerder deze transferperiode Lacina Traoré, maar verhuurde de van FC Anzhi afkomstige spits aan Everton (zie ook hieronder). Nu lijkt Mirko Vucinic van Juventus favoriet om de aanval van Monaco te versterken, maar de komende week zullen er nog veel meer spelers in verband worden gebracht met de puissant rijke club.

De kans dat Hernanes het seizoen afmaakt bij Lazio wordt steeds kleiner, want nu heeft ook Liverpool zich gemeld voor de Braziliaanse middenvelder. Door de knieblessure van zijn landgenoot Lucas Leiva, die twee maanden uit de roulatie is, kan manager Brendan Rodgers wel een versterking in die linie gebruiken. Lazio verlangt echter zo'n zeventien miljoen euro voor Hernanes, die ook in verband wordt gebracht met een transfer naar Internazionale.

De megatransfer van 2014 komt volgens La Gazzetta Dello Sport op naam van Paul Pogba. De middenvelder van Juventus wordt al een tijdje in verband gebracht met steenrijke topclubs en als we de roze sportkrant moeten geloven, is Paris Saint-Germain bereid om komende zomer het gigantische bedrag van zeventig miljoen euro neer te tellen voor de twintigjarige ex-speler van Manchester United. Juventus blijft op zijn beurt hopen dat het wonderkind zijn in 2016 aflopende contract wil verlengen.

Philippe Mexès.

Clarence Seedorf neemt bij AC Milan waarschijnlijk afscheid van Philippe Mexès. De Franse centrumverdediger is volgens L'Equipe op weg naar het Turkse Trabzonspor. Mexès mag bij Milan vertrekken vanwege zijn torenhoge salaris en het feit dat hij geen garanties heeft op een basisplaats. Mexès zat tijdens de eerste twee wedstrijden onder Seedorf op de bank en lijkt inmiddels Cristian Zapata, Adil Rami en Daniele Bonera voor zich te moeten dulden.

Engelse media brengen Chelsea in verband met Ross Barkley en Mohamed Salah, maar Spaanse kranten weten dat de Londense topclub jaagt op Asier Griezmann van Real Sociedad. De 22-jarige Fransman is bezig aan een sterk seizoen bij de Basken en maakte in achttien competitieduels twaalf doelpunten.

De aanstaande transfer van Juan Mata van Chelsea naar Manchester United lijkt een domino-effect teweeg te brengen. Chelsea gaat een groot deel van de opbrengst van Mata (rond de 45 miljoen euro) namelijk gebruiken om de komst van Ross Barkley (Everton) te verwezenlijken.

Ross Barkley.

Chelsea wil het twintigjarige talent niet per direct naar Stamford Bridge halen. De Londense club denkt dat de ontwikkeling van Barkley gebaat is bij een langer verblijf bij Everton en wil de drievoudig international van Engeland daarom pas in de zomer inlijven. Een belangrijke reden achter de interesse voor Barkley is het feit dat Chelsea zeer dun zit in de spelers die het als home grown (in eigen land opgeleid) kan inschrijven voor de Champions League. De carrières van John Terry, Frank Lampard en Ashley Cole lopen op hun einde en daardoor dreigt Chelsea zonder Engelse basisspelers komen te zitten.

De directe opvolger van Mata in de selectie van Chelsea moet Mohamed Salah worden. Liverpool leek aan de haal te gaan met de Egyptische vleugelspits van FC Basel, maar Chelsea heeft zich in de strijd om zijn komst gemengd. De kans dat de 21-jarige dribbelaar naar Londen verkast is groot, omdat Chelsea bereid is aan de vraagprijs van Basel te voldoen. Deze ligt rond de dertien miljoen euro.

Alessandro Diamanti.

De tijdelijke overgang van AS Monaco-spits Lacina Traoré naar Everton leek rond, maar is op losse schroeven komen te staan. Monaco wil de aanvaller uit Ivoorkust namelijk niet vrijgeven zolang er vrees is voor een ernstige blessure bij Radamel Falcao. De Colombiaanse international liep woensdagavond een ogenschijnlijk zware knieblessure op tijdens het bekerduel met de amateurs van Monts Or Azergues (3-0 overwinning).

Alessandro Diamanti kiest naar verwachting voor het grote geld. De spelverdeler van Bologna is volgens Italiaanse media zo goed als rond met de Chinese club Guangzhou Evergrande waar zijn landgenoot Marcello Lippi de technische leiding heeft.

Daarmee geeft de dertigjarige vrijetrappenspecialist zijn hoop op een plek in de Italiaanse WK-selectie min of meer op. Bologna zou vanuit China ongeveer acht miljoen euro voor de zeventienvoudig international tegemoet kunnen zien.

Transferdagboek 23/01: Hernanes, Pogba en Vucinic
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.