Transferdagboek 21/01: Reus, Ranocchia en Rekik

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

'Ik kan niet ontkennen dat de interesse van Barcelona mij streelt. Momenteel concentreer ik me op mijn club, maar aan het einde van het seizoen kan er van alles gebeuren.' Was getekend Marco Reus, althans als we de Spaanse site Sport.es moesten geloven.

Maar voordat de quote's een eigen leven zouden gaan leiden heeft zijn club Borussia Dortmund met duidelijke taal ingegrepen. Reus heeft zich namelijk helemaal niet op deze manier uitgelaten.

'We ergeren ons aan de zwarte schapen in de media die zelf wat verzinnen. We ergeren ons ook aan die media die deze berichten gewoon overnemen zonder te checken. En we zijn echt boos dat deze onwaarheden over de rug van ons spelers worden gespeeld', was getekend Borussia Dortmund. En dit keer niet verzonnen…

De Duitse club maakte ook van de gelegenheid gebruik een gerucht uit de wereld te helpen. Volgens Gazzetta dello Sport zou BVB namelijk een bod van negen miljoen euro hebben neergelegd bij Internazionale om de 26-jarige Andrea Ranocchia voor zich te winnen. Technisch directeur Michael Zorc ontkent het verhaal.

Over Internazionale gesproken, volgens de goed ingewijde Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio zat er een vertegenwoordiger van de Milanese club afgelopen zondag in Amsterdam. Het doel van het bezoek was PSV, en in het bijzonder Karim Rekik en Memphis Depay (foto onder). 'De twee sieraden' worden bekeken als potentiële toekomstige parels voor de Nerazzurri.

Een van de weinige lichtpuntjes bij Manchester United dit seizoen is Adnan Januzaj, maar het is de vraag of de Engelsen nog lang over het talent kunnen beschikken. Barcelona zou de vleugelaanvaller graag willen overnemen. De Catalanen zullen dan echter wel diep in de buidel moeten tasten, want Januzaj heeft nog een contract tot medio 2018 met Man Utd.

In 2013 won Franck Ribéry met Bayern München álles wat er te winnen viel, maar vijf jaar eerder was de Fransman nog dicht bij een vertrek naar Chelsea. De Londense club had veel geld over voor Ribéry, meldde voorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'We hadden veel geld kunnen verdienen door de aanbieding van Chelsea, een totaal krankzinnig bod. Maar het was de juiste beslissing om Franck niet te verkopen.'

Over krankzinnige boden gesproken, ook Paris Saint-Germain is heel wat van plan. Door de naderende transfer van Fredy Guarín naar Juventus (zie hieronder) zou het vertrek van Paul Pogba naar de puissant rijke Franse topclub weer een stap dichterbij gekomen zijn. PSG heeft tussen de vijftig en zestig miljoen gereserveerd voor de middenvelder.

Alessandro Del Piero wacht mogelijk nog een lucratieve overstap. De aanvaller van Sydney FC is 39 jaar, maar dat weerhoudt PTT Rayong - eigendom van het rijkste bedrijf (Petroleum Authority) van Thailand - er niet van om de Italiaan een enorm aanbod te doen. De gepromoveerde club zou ook Vincenzo Iaquinta graag naar Thailand willen halen.

En dan een opvallend gerucht uit België, waar Thorgan Hazard de hoofdrolspeler is in een transfersoap. De Chelsea-huurling wil SV Zulte Waregem graag verruilen voor Anderlecht, maar na een week is de overgang nog altijd niet rond. Nu zou Essevee graag Demy de Zeeuw als ruilmiddel zien komen, maar het is onduidelijk of Spartak Moskou - dat hem verhuurt aan Anderlecht - akkoord gaat.

Maandagavond leek de opmerkelijke ruildeal van Internazionale en Juventus van de baan, maar volgens uiteenlopende Italiaanse sportkranten zullen Fredy Guarín en Mirko Vucinic spoedig toch van club verwisselen, de protesten van fanatieke Inter-supporters ten spijt.

De Italiaanse kranten komen tot die conclusie omdat Vucinic inmiddels een medische keuring heeft ondergaan en Guarín dinsdag dezelfde formaliteiten zal afronden. Met name het vertrek van de Colombiaanse middenvelder is opmerkelijk. Hoewel dat, zoals eerder gemeld, niet gratis zal gebeuren, lijkt de compensatiesom van anderhalf miljoen euro die Juventus moet betalen aan de lage kant voor een speler die ook op interesse van Chelsea kon rekenen.

Mocht de transfer inderdaad doorgang vinden, dan krijgt Inter-coach Walter Mazzarri in de persoon van Vucinic de door hem gewenste aanvallende versterking. Guarín was weliswaar een belangrijke pion op het middenveld, maar de Italiaanse oefenmeester heeft daar voldoende alternatieven voor handen.

Juan Mata kan niet meer op een basisplaats rekenen sinds de terugkeer van José Mourinho bij Chelsea.

Een transfer waarmee mogelijk aanzienlijk meer geld mee is gemoeid, is die van Juan Mata. De 25-jarige spelmaker zat tijdens de eerste seizoenhelft voornamelijk mokkend op de bank bij Chelsea, waardoor Manchester United-manager David Moyes zijn oog op de Spanjaard heeft laten vallen.

Aanvankelijk was Chelsea er weinig aan gelegen Mata naar Old Trafford te laten verkassen, maar volgens The Daily Mail is daar verandering in gekomen nu United gezien de grote achterstand geen serieuze concurrent voor de landstitel is. Wil Moyes Mata naar Manchester halen, dan zal United wel een bedrag van om en nabij de 45 miljoen euro op tafel moeten leggen.

Terug naar Milaan, waar Philippe Mexès het eerste slachtoffer lijkt de worden van de komst van Clarence Seedorf. De Franse verdediger staat volgens Italiaanse media op het punt om AC Milan te verruilen voor het kapitaalkrachtige AS Monaco. Mexès zat afgelopen zondag tijdens de eerste wedstrijd van Seedorf tegen Hellas Verona op de bank. Bovendien zou zijn vertrek de weg vrij maken voor de talentvolle Dória. De negentienjarige Braziliaanse verdediger was bij Botafogo ploeggenoot van Seedorf.

Een andere Nederlandse trainer die zich nog op de transfermarkt wil begeven, is volgens The Telegraph René Meulensteen. Om Fulham van een kwaliteitsinjectie te voorzien zou hij Steven Defour van FC Porto willen huren, om hem vervolgens in de zomer definitief over te nemen van de Portugese club. Meulensteen heeft naar verluidt wel concurrentie van Aston Villa en Anderlecht, waar John van den Brom nog altijd de scepter zwaait.

Transferdagboek 21/01: Reus, Ranocchia en Rekik
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.