Transferdagboek 22/01: Rosicky, Schmeichel & Vucinic

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Arsenal wil Tomas Rosicky (33) ook na dit seizoen in Londen houden. De Londense topclub gaat de spelverdeler uit Tsjechië op korte termijn een verlenging van zijn aflopende contract aanbieden. Er is haast geboden, want Bayern München zit volgens The Daily Mirror op het vinkentouw. Hoewel Arsenal verwacht er met Rosicky wel uit te komen, is men in Noord-Londen minder optimistisch gestemd over de ontwikkelingen rond Bakary Sagna. Arsenal wil ook zijn aflopende verbintenis graag openbreken, maar de Franse rechtsback is nog steeds niet happig op een contractverlenging.

Kasper Schmeichel staat mogelijk voor een droomtransfer. De zoon van de legendarische doelman Peter Schmeichel wordt door Sky Sports in verband gebracht met het AC Milan van Clarence Seedorf. Milan heeft na dit seizoen een nieuwe reservedoelman nodig omdat Marco Amelia zijn aflopende contract niet wil verlengen en ziet Schmeichel als kandidaat voor die rol. De 27-jarige sluitpost is vanwege zijn transfervrije status na dit seizoen een aantrekkelijke optie voor de Milanezen.

De soap rond de afgeketste ruil van Mirko Vucinic (foto rechts) en Fredy Guarín blijft nasudderen. Juventus belegde woensdagavond zelfs een officiële persconferentie waarin het weinig heel liet van de handelwijze van Inter, dat onder druk van zijn fans op het allerlaatste moment de stekker trok uit de transfer. 'Met deze manier van handelen heeft Inter beide spelers beschadigd', aldus Juventus-directeur Giuseppe Marrotta. 'Alles was rond en Vucinic had zijn kluisje al leeg gemaakt om naar Milaan te gaan. We willen een uitgebreide verklaring van Inter over de gebeurtenissen voordat we ooit weer met die club rond de tafel gaan.'

Naarmate de transferdeadline nadert lijkt de gekte steeds meer toe te nemen. Dat de clubs en zaakwaarnemers ver gaan om tussentijds tot mooie deals te komen is bekend. Maar ook de spelers zijn bereid rigoureuze stappen te ondernemen om hun zin door te drijven. Thorgan Hazard kwam woensdagmiddag niet opdagen tijdens de training van SV Zulte Waregem. De middenvelder van Chelsea, die dit seizoen wordt verhuurd aan Zulte Waregem, staat in de belangstelling van Anderlecht. De speler zelf wil dolgraag overstappen naar Brussel, maar Zulte houdt dat vooralsnog tegen.

'Het is niet onze gewoonte om de carrière van spelers te blokkeren, maar daar staat wel een voorwaarde tegenover. Het voorstel van Anderlecht bevatte naast een aantal onzekere sportieve factoren ook een onrealistische deadline, namelijk per direct', laat Zulte weten in een persverklaring. En dat was tegen het zere been van Hazard, die via zijn zaakwaarnemer aan Zulte liet weten te willen vertrekken. Om alsnog zijn zin te krijgen kiest de technisch vaardige middenvelder ervoor zijn werkzaamheden voorlopig neer te leggen.

Arsenal, Napoli, Chelsea en Manchester United hebben met een glimlach het nieuws rondom Fredy Guarín gevolgd. De centrale middenvelder weigert zich neer te leggen bij zijn afgeketste transfer naar Juventus en gaf daarbij een duidelijk statement volgens Calcio News. De Colombiaan uitte kritiek op de clubleiding van Inter na zijn misgelopen overstap en voegde de daad bij het woord. Hij staakt, zoals hij eerder aangaf, zijn werkzaamheden in Milaan. Echter, Inter liet weten dat de middenvelder twee dagen vrijaf kreeg na de hectische week.

De ruil tussen Guarín en Mirko Vucinic (Juventus) leek in kannen en kruiken, maar Inter zag van de deal af na een opstand van de supporters. Die vonden het een schande dat Inter een van zijn beste spelers wilde inruilen voor de vierde spits van de vijand. Ondertussen houden Arsenal, Manchester United, Chelsea en Napoli de situatie nauwlettend in de gaten.

Sevilla wil met Dejan Rakitic, de zaakwaarnemer én broer van Ivan Rakitic, om de tafel om te praten over een contractverlenging. Sevilla-aanvoerder Rakitic heeft de clubs voor het uitzoeken, maar zijn huidige werkgever wil een langer verblijf van de Kroaat niet zomaar opgeven. De 25-jarige middenvelder staat op het lijstje van AS Monaco, terwijl ook de Engelse grootmachten Chelsea en Liverpool belangstelling hebben. Het contract van de 59-voudig international loopt tot medio 2015.

Een opvallend gerucht uit Engeland, waar gemeld wordt dat Liverpool zich deze transferperiode wil versterken met Nigel de Jong. Opvallend, aangezien de middenvelder onder de nieuwe AC Milan-trainer Clarence Seedorf gewoon lijkt te kunnen rekenen op een basisplaats. Desondanks zou Liverpool hem op huurbasis willen strikken. De Jong wordt gezien als tijdelijke vervanger van Lucas Leiva, die twee maanden aan de kant staat met een knieblessure.

Eveneens in Engeland wordt deze maand nog transfergeweld verwacht van Manchester United, dat vooral in verband gebracht wordt met Juan Mata. De middenvelder kan bij Chelsea niet wekelijks rekenen op een plek bij de eerste elf, maar de Londense club ziet een overgang van de Spanjaard naar een rivaal eigenlijk niet zitten. Maar nu Man Utd liefst 45 miljoen euro overheeft voor Mata en nauwelijks nog lijkt mee te strijden voor de titel, lijkt een transfer alsnog bespreekbaar.

Mogelijk raakt Manchester United komende zomer wél een topper kwijt, aangezien Wayne Rooney een van de drie gegadigden is om de aanval van Real Madrid te versterken. Omdat de Engelse spits nog maar een contract tot medio 2015 heeft, is hij favoriet volgens The Daily Mail. Sergio Agüero (Manchester City) en Radamel Falcao (AS Monaco) zijn de andere targets van De Koninklijke.

Dan tot slot over naar Besiktas, dat eerder deze transferperiode naast Ronaldinho greep. De Braziliaanse spelmaker reisde af naar Istanbul, maar bereikte geen akkoord. De Turkse topclub hoopt nu een voormalig Ajacied aan de selectie toe te voegen: Nicolás Lodeiro. Besiktas heeft de onderhandelingen met Botafogo al geopend over een huurtransfer van de Uruguayaan.

Transferdagboek 22/01: Rosicky, Schmeichel & Vucinic
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.