Transferdagboek 25/01: Balotelli, Cuenca en Vertonghen

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Trainer Clarence Seedorf mag dan hoog opgeven van Mario Balotelli, en de liefde is wederzijds, de kans is volgens Sky Italia aanwezig dat de samenwerking zeer beperkt blijft tussen de oud-international en de spits.

Borussia Dortmund zou namelijk een bod van 25 tot 35 miljoen aan het voorbereiden zijn om Balotelli naar de Bundesliga te halen. Is het niet nu, dan toch wel in de zomer. De spits geldt als een van de pilaren voor de wederopbouw van de gevallen topclub Milan, maar bij het uitblijven van kwalificatie voor Europees voetbal zou een verkoop misschien wel economisch noodzakelijk zijn.

Isaac Cuenca, die vorig jaar door blessures zijn tijdelijke verblijf bij Ajax zag eindigen in een teleurstelling, zou terugkeren in de Eredivisie. Althans, de mare ging dat Vitesse de aanvaller van Barcelona onderdak wilde bieden. Maar navraag in Arnhem leert dat er geen sprake is van interesse in Cuenca.

Rio Ferdinand is bezig aan zijn laatste maanden bij Manchester United. De 35-jarige centrumverdediger is in het bezit van een aflopend contract en heeft zijn zinnen gezet op een lucratief avontuur in Amerika. Volgens The Mirror is LA Galaxy de nieuwe bestemming van de 81-voudig international van Engeland. De club uit Los Angeles haalde in het verleden al David Beckham naar de Major League Soccer.

In tegenstelling tot Ferdinand lijkt Wayne Rooney wel zijn contract te verlengen bij Manchester United. En dat is in dit geval ook niet zo verwonderlijk. De 28-jarige aanvaller kan maar liefst 360 duizend euro per week verdienen. Dat is zestigduizend euro meer ten opzichte van zijn huidige verbintenis. Rooney staat tot volgend jaar zomer op de loonlijst van United, maar de Engelse topclub wil dat verlengen tot medio 2018. Ondertussen hopen Real Madrid en Chelsea stiekem op de komst van de robuuste centrumspits.

Na de komst van trainer Clarence Seedorf bij AC Milan is de rol van verdediger Phillipe Mexès uitgespeeld in San Siro. De 31-jarige Fransman kan zijn loopbaan nieuw leven inblazen in de Turkse competitie, maar is daar vooralsnog niet happig op. Mexès was in gesprek met Trabzonspor, maar zette de onderhandelingen abrupt stop toen AS Monaco belangstelling toonde. De fysiek sterke centrumverdediger ziet een terugkeer naar de Franse competitie absoluut zitten.

Een opvallend gerucht rond Jan Vertonghen, die via Twitter liet weten in Florence te zijn geland. En daardoor zorgt de verdediger ervoor dat de Engelse en Italiaanse media hem in verband brengen met een transfer van Tottenham Hotspur naar Fiorentina. De 26-jarige Belg stond de afgelopen weken geblesseerd aan de kant, maar is dicht bij een rentree.

Vertonghen speelde donderdag een uur mee tijdens de oefenwedstrijd tegen stadgenoot West Ham United (3-0 winst). 'Ik ben blij dat ik terug ben en zestig minuten heb gespeeld vandaag. Het voelde goed, nu kijk ik uit naar het volgende Premier League-duel.'

En die wedstrijd - thuis tegen Manchester City - staat gepland op woensdag 29 januari, aangezien er dit weekend gevoetbald wordt in de strijd om de FA Cup. Daardoor is de kans groot dat de voormalige Ajacied zijn vrije weekend benut met een bezoek aan Florence, de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa.

Dan over naar Milaan, waar Clarence Seedorf op zoek is naar een nieuwe keeper. Christian Abbiati, die komende zomer 37 jaar wordt, is op dit moment nog eerste keus bij AC Milan en dus worden andere doelmannen in verband gebracht met de Rossoneri.

Kasper Schmeichel bijvoorbeeld. De zoon van de legendarische Manchester United-goalie Peter Schmeichel heeft een aflopende verbintenis met Championship-koploper Leicester City en wordt nadrukkelijk gevolgd door Seedorf, meldt The Daily Mail. Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen, dan weet dezelfde krant ook al wie Schmeichel moet opvolgen bij The Foxes. FC Groningen-doelman Marco Bizot schijnt favoriet te zijn.

Ook Barcelona is op zoek naar een nieuwe sluitpost, aangezien Víctor Valdés bekend heeft gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen. Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) is favoriet om hem op te volgen in Catalonië en dat is volgens Pep Guardiola een goede keus. Na de 2-0 overwinning van Guardiola's Bayern München bij Gladbach werd de voormalige Barça-trainer gevraagd naar zijn mening.

'Hij is een zeer goede doelman en Barcelona zou, als ze hem besluiten te halen, veel aan hem hebben. Ter Stegen behoort tot de beste keepers ter wereld, denk ik. Al is het geen Manuel Neuer. Dat is echt 's werelds beste en hij speelt bij ons', aldus Guardiola.

Transferdagboek 25/01: Balotelli, Cuenca en Vertonghen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.