Transferdagboek 28/01: El Kabir, Osvaldo, Rooney & Heitinga

Reacties

Op 1 januari 2014 is de spelersmarkt weer geopend en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Moestafa El Kabir wordt genoemd als nieuwste aankoop van Brøndby IF. De Deense club hoopt de ex-speler van onder meer NEC en Cagliari weg te kapen bij het Zweedse BK Häcken. Mocht de 25-jarige aanvaller daadwerkelijk de overstap maken naar Brøndby wordt hij ploeggenoot van Khalid Boulahrouz. Dennis Andersson, bestuurder van Häcken, bevestigt dat de onderhandelingen tussen beide clubs in gang zijn. 'Er zijn meer clubs in de markt voor El Kabir, maar Brøndby toont tot nu toe de meeste belangstelling', laat Andersson weten.

Brendan Rodgers baalt van de huidige gang van zaken tijdens de winterse transferperiode. De manager van Liverpool hoopt op tussentijdse versterkingen, maar kent tot dusver weinig geluk. De gedroomde aankoop Mohamed Salah werd weggekaapt door Chelsea. Rodgers wil aan het einde van dit seizoen ook bovenin meedraaien. Om dat te bewerkstelligen zijn er versterkingen nodig. En dus moet de club met geld over de brug komen en niet de hand op de knip houden. 'De club heeft alles gedaan om een deal te maken, maar het mocht niet zo zijn', aldus Rodgers tegen The Guardian. Chelsea zette beduidend hoger in voor de gewilde Salah. 'Tja, dat is aan de money guys om te bepalen. In dit geval konden wij geen akkoord bereiken en Chelsea wel. Dus is die jongen daarheen.'

Wayne Rooney.

Belangstellende clubs voor Wayne Rooney moeten op zoek naar een nieuwe topaankoop. De 28-jarige aanvaller is volgens talkSPORT namelijk akkoord gegaan met de contractaanbieding die Manchester United hem deed. Rooney tekent naar verluidt een verbintenis tot de zomer van 2019 en gaat maar liefst 360 duizend euro per week verdienen. Dat is zestigduizend euro meer ten opzichte van zijn huidige verbintenis, die in de zomer van 2015 afloopt. Vooral Real Madrid en Chelsea hoopten stiekem op de komst van de robuuste centrumspits.

Andrea Ranocchia kan de transferplannen van John Heitinga wel eens flink in de war schoppen. De Nederlandse centrumverdediger wil weg bij Everton, leek op weg naar Galatasaray, maar moet voorlopig geduld hebben. Trainer Roberto Mancini liet weten dat er meer gegadigden zijn om zijn defensie te versterken. Volgens de Italiaanse media geeft Mancini de voorkeur aan zijn landgenoot Ranocchia, de 25-jarige verdediger van Internazionale. Dat wordt ook bevestigd door de voorzitter van Galatasaray. 'Onze coach heeft gevraagd om Andrea Ranocchia. Wij zijn in gesprek met Inter en de speler', aldus Unal Aysal. Overigens is de ploeg van Wesley Sneijder niet de enige club die belangstelling heeft voor Ranocchia. Borussia Dortmund deed onlangs een bod van negen miljoen op de twaalfvoudige international van Italië.

Velen namen passeerden de laatste dagen de revue als potentiële aankoop van AC Milan. Nu is het de beurt aan Abel Taarabt. Via het officiële televisiekanaal van de Italiaanse topclub is naar buiten gekomen dat Taarabt in gesprek is met Milan. De huurling van Fulham moet na Keisuke Honda en Adil Rami de volgende versterking worden voor trainer Clarence Seedorf. Eenvoudig zal het rondmaken van de deal niet worden. Milan heeft niet alleen te maken met Queens Park Rangers, de oorspronkelijke werkgever van de Marokkaan, maar ook met Fulham. De Londenaren staan op de zeventiende plaats in de competitie en kunnen alle krachten gebruiken om degradatie te voorkomen. De vraag is of The Cottagers mee willen werken of vasthouden aan de huurovereenkomst.

Mocht Iker Casillas vertrekken bij Real Madrid dan hoopt de club zijn opvolger te halen uit de Catalaanse hoofdstad. In dat geval is niet aartsrivaal Barcelona, maar Espanyol de klos. Real ziet in Kiko Casilla de geschikte opvolger van clubicoon Casillas. Dat meldt Marca. Casillas is zijn rol op het tweede plan zat en wil meer aan spelen toekomen. Als Casilla daadwerkelijk gestrikt wordt door De Koninklijke dan betekent dat een terugkeer op het oude nest. De inmiddels 27-jarige sluitpost genoot zijn jeugdopleiding namelijk bij Real Madrid. Dinsdagavond stond Casilla oog in oog met Casillas in het bekerduel met Espanyol, dat Real opnieuw met 1-0 won.

Zoals hierboven al gemeld is het duidelijk dat Clarence Seedorf graag vóór het sluiten van de transfermarkt nog een verse kracht wil verwelkomen bij AC Milan. Vice-voorzitter Andrea Galliani erkent dat er inderdaad pogingen worden ondernomen. 'Ik heb Real Madrid gevraagd naar Fábio Coentrão, maar het antwoord was nee.'

Een ruil met gesloten beurzen met Napoli lijkt ook niet de gewenste nieuwe linksback op te leveren. Kevin Constánt verzet zich tegen een wisseling van plaats met Pablo Armero, en daarmee is een tijdelijke verhuizing van de baan.

Ook voor de positie centraal achterin is Milan schijnbaar op zoek, al zijn enkele genoemde kandidaten niet aan de orde. 'We hebben geen navraag gedaan naar Gabriel Paletta of Nemanja Vidic', ontzenuwde hij berichten uit Italiaanse media.

Die reppen wel van een op handen zijnde transfer naar de Rossoneri. Voor tien miljoen euro gaat Alessio Cerci (foto) de overstap maken van Torino naar AC Milan. De buitenspeler past goed in de tactische plannen die Seedorf heeft. Daarbij moet wel worden aangetekend dat dat bedrag goed is voor een gedeeld bezit van de transferrechten van Cerci.

Borussia Dortmund presteert teleurstellend dit seizoen en is van plan om deze week de transfermarkt nog op te gaan. De huidige nummer drie van de Bundesliga wil zich in iedere linie versterken. Zo heeft de club Lewis Holtby voor het middenveld op het oog. De 23-jarige Duitser verloor bij Tottenham Hotspur de concurrentiestrijd met Christian Eriksen en mag naar verluidt voor zo'n zes miljoen euro vertrekken. Saillant is dat Holtby een verleden heeft bij aartsrivaal Schalke 04.

Ook wil Dortmund zich nog deze transferperiode versterken met Kevin Volland, die dit seizoen al zeven keer scoorde namens 1899 Hoffenheim. De 21-jarige aanvaller kan centraal en op de flanken uit de voeten.

AS Monaco verloor vorige week sterspeler Radamel Falcao met een zware knieblessure, die hem mogelijk het WK kost, en heeft twee kandidaten om hem te vervangen. Beide spitsen spelen op dit moment nog in de Premier League, maar lijken haalbaar. Zo is Pablo Daniel Osvaldo door Southampton uit de selectie verwijderd na een incident met José Fonte op de training. Javier Hernández komt bij Manchester United nauwelijks aan spelen toe en daardoor zou Chicharito met het oog op het WK ook graag (tijdelijk) verkassen.

Daarbij heeft Man Utd al een opvolger voor de Mexicaan op het oog: Domenico Berardi. De negentienjarige spits van Sassuolo baart dit seizoen opzien in de Serie A. In zestien duels scoorde hij twaalf keer, waarvan vier keer tijdens het thuisduel met AC Milan eerder deze maand (4-3 winst). Berardi - die ook in de belangstelling staat van Chelsea, Manchester City en Tottenham Hotspur - is voor de helft eigendom van Juventus, dat het talent wil inzetten voor de komst van Nani. De buitenspeler komt bij Man Utd nauwelijks aan spelen toe en Juve volgt de Portugees al jaren, maar tot een transfer kwam het tot dusver niet.

En dan Crystal Palace, dat in de Premier League strijdt tegen degradatie. Na 22 van de 38 duels bezet de gepromoveerde club momenteel de veilige zestiende plek, maar de onderste drie ploegen hebben slechts twee punten minder. En met de huidige selectie wordt het een lastig verhaal volgens manager Tony Pulis. 'Ik weet zeker dat het een drukke week wordt, want we hebben minimaal vier of vijf nieuwe spelers nodig. Ik hoop dat we dit vrijdag voor elkaar hebben.'

Transferdagboek 28/01: El Kabir, Osvaldo, Rooney & Heitinga
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.