Pepi en gebroeders Tillman krijgen goed nieuws richting Copa América

Reacties

Het PSV-duo Ricardo Pepi en Malik Tillman is geselecteerd voor de oefenwedstrijden van de Verenigde Staten (VS) tegen Colombia (8 juni) en Brazilië (12 juni). Ook Tillmans oudere broer Timmy is opgeroepen, hij kan debuteren voor de ploeg van Gregg Berhalter.

Pepi en gebroeders Tillman krijgen goed nieuws richting Copa América
© Pro Shots

Op dinsdag 28 mei moeten Pepi, de Tillman-broers en nog 24 andere spelers zich melden in de buurt van de hoofdstad, Washington D.C. Het oefengeweld aan het eind van een lang seizoen dient een concreet doel: de Stars & Stripes doen mee aan de Copa América deze zomer. Sterker nog: de VS zijn het gastland van het toernooi tussen 20 juni en 14 juli.

Officieel heeft het natuurlijk nog niks te zeggen, maar het heeft er alle schijn van dat Berhalter zijn 26-koppige selectie voor de einderonde grotendeels zal samenstellen uit de 27 spelers die hij nu heeft verzameld. De keuzeheer moet zijn definitieve namenlijst uiterlijk 15 juni wereldkundig maken. Bij dat gezelschap ontbreekt uiteraard de ernstig geblesseerde Sergiño Dest, met Haji Wright (VVV-Venlo) en Luca de la Torre (Heracles Almelo) zijn er nog twee spelers bij met een Eredivisie-verleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De VS heeft een gunstige groep op de Copa América. Uruguay is een gerenommeerde tegenstander, maar bij de eerste twee eindigen in een poule met verder Panama en Bolivia moet alleszins tot de mogelijkheden behoren.

Copa América

Stand Groep C Copa América 2024 USA

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Verenigde Staten
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Uruguay
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Panama
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Bolivia
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 25 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Verenigde Staten
Meer over Verenigde Staten
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer M. Tillman
Meer over M. Tillman
Meer R. Pepi
Meer over R. Pepi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.