Transferdagboek 25/06: Fernando, Higuaín, Mings, Paulinho

Reacties

Het voetbalseizoen is ten einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op komend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 25/06: Fernando, Higuaín, Mings, Paulinho

Promovendus Bournemouth kan lekker met de miljoenen smijten voor aanvang van zijn Premier League-avontuur. En daardoor is bijna elke aankoop nu een clubrecord. Tyrone Mings lijkt de nieuwste versterking te worden, voor ruim elf miljoen euro komt de linksback met de indrukwekkende gestalte (1,95 meter) over van Ipswich Town. Volgens The Guardian is Mings al persoonlijk rond met zijn nieuwe club over een vierjarig contract.

Ee transfer van Gonzalo Higuaín is volgens zijn club Napoli best bespreekbaar, mits aan de afkoopsom van 94 miljoen euro wordt voldaan. De Argentijn ligt nog tot medio 2018 vast in Zuid-Italië, met het eerder genoemde bedrag als clausule in zijn contract. Door de toenemende interesse in de Argentijnse scherpschutter waarschuwt Napoli geïnteresseerde clubs alvast dat er alleen zaken worden gedaan met partijen die bereid zijn de vraagprijs op te hoesten. 

Guangzhou Evergrande is volgens ESPN van plan om Tottenham Hotspur te verlossen van Paulinho. De Braziliaanse international (26) kwam het afgelopen seizoen nog maar tot drie basisplaatsen in de Premier League, terwijl de Engelsen twee jaar geleden nog vele Bale-miljoenen verkwanselden aan de middenvelder. Daarvan ziet Tottenham mogelijk het grootste deel weer terug, want de Chinezen bereiden een bod voor van rond de zeventien miljoen euro.

Diverse Italiaanse media berichten over de aanstaande transfer van Fernando naar Sampdoria. De 23-jarige middenvelder van Shakhtar Donetsk zou na twee jaar in Oekraïne wel oren hebben naar het spelen in de Serie A. Sampdoria zou acht miljoen moeten ophoesten voor de Braziliaanse international, die zich in Italië weer in de kijker hoopt te spelen voor een plek in het nationale team.

Chelsea en Atlético Madrid zijn stamgasten aan de onderhandelingstafel. De clubs deden eerder zaken rond Diego Costa, Filipe Luís en Thibaut Courtois en lijken volgens Spaanse media ook deze zomer met elkaar in zee te gaan. Deze keer staan Arda Turan, Toby Alderweireld , Antoine Griezmann en Filipe Luís op de agenda. Manager José Mourinho zou de Turk, de voormalige Ajacied  en de Fransman graag welkom heten in Londen. De Braziliaanse back moet dan de omgekeerde weg bewandelen. De 29-jarige Braziliaan verkaste vorige zomer nog voor een slordige twintig miljoen euro naar Stamford Bridge.

Iemand anders die op weg leek van Spanje naar Engeland is Nicolas Otamendi. De ijzersterke Valencia-verdediger werd eerder nadrukkelijk in verband gebracht met Manchester City, maar lijkt toch langer in Zuid-Europa te blijven. Marca meldt dat de Argentijn bij Real Madrid als de gedroomde opvolger van Sergio Ramos wordt gezien. De zaakwaarnemer van de centrumverdediger heeft al aangegeven dat zijn cliënt Valencia hoe dan ook wil verlaten deze transferperiode.

Nicolas Otamendi moet Sergio Ramos vervangen bij Real Madrid.
Nicolas Otamendi moet Sergio Ramos vervangen bij Real Madrid.

Gerónimo Rulli lijkt juist zijn entree te maken in de Spaanse sinaasappelstad. Valencia hoopt de Argentijnse doelman te kunnen verleiden tot een plaats onder de lat in Mestalla. De 23-jarige doelverdediger kwam het voorbije seizoen op huurbasis uit voor Real Sociedad. De keeper is officieel nog altijd eigendom van het Uruguayaanse Deportivo Maldonado.

Diego Reyes is op zijn beurt op weg naar Baskenland. De centrumverdediger is in beeld bij Real Sociedad. De Spanjaarden willen de Mexicaan voor een seizoen huren van Porto, volgens AS.  Reyes lijkt niet in aanmerking te komen voor een basisplaats bij de Portugese nummer twee, waardoor de club mee wil werken aan een verhuur. De 22-jarige international zou ook op de radar van PSV staan.

Het zit vice-voorzitter Adriano Galliani en zijn AC Milan niet mee deze zomer. De Italiaanse grootmacht krijgt de ene na de andere afwijzing te verwerken. Nu zijn het Axel Witsel en Shakhtar Donetsk-aanvaller Luiz Adriano die geen trek hebben in een Milanees avontuur, weten Italiaanse media. Eerder liepen de Rossoneri  Jackson Martinez en Geoffrey Kondogbia al mis.

Alles wijst erop dat Ronald Koeman binnen afzienbare tijd twee belangrijke spelers ziet vertrekken bij Southampton. Zo staat Liverpool volgens The Telegraph op het punt om de komst van Nathaniel Clyne af te ronden. De 24-jarige rechtsback, voor wie Koeman met Cédric Soares al een vervanger in huis heeft gehaald, zou voor een transfersom die kan oplopen tot 17,5 miljoen euro mogen verkassen naar Anfield. Clyne zou daarmee in de voetsporen treden van Dejan Lovren, Adam Lallana en Rickie Lambert, die vorig jaar al de overstap maakten van Southampton en Liverpool.

De kans dat Morgan Schneiderlin trouw blijft aan The Saints is ook uiterst klein. De Franse middenvelder vertelde woensdagavond in gesprek met een Frans radiostation dat 'de onderhandelingen gaande zijn en in de komende dagen worden afgerond.' Met welke club die gesprekken worden gevoerd vertelde de 25-jarige international er niet bij, maar vermoedelijk gaat het om een transfer naar Arsenal, Manchester United of Tottenham Hotspur. Schneiderlin voegde eraan toe dat hij hoopt nog voor de start van de voorbereiding te kunnen vertrekken.

Wie de vacature op het middenveld van Koeman gaat opvullen is nog niet bekend. In een eerder stadium werden de Feyenoorders Jordy Clasie en Tonny Vilhena in verband gebracht met een hereniging met hun oude coach, onlangs stelde Le Parisien echter dat Southampton Gianelli Imbula had benaderd voor een transfer. Volgens Italiaanse media heeft Internazionale zich gemengd in de strijd om de controleur van Olympique Marseille. Imbula zou op huurbasis kunnen vertrekken naar Inter, dat onlangs het middenveld al versterkte met Geoffrey Kondogbia (AS Monaco) voor veertig miljoen.

Martín Montoya moet net als Imbula ook worden verhuurd aan de Nerazzurri, met een optie tot koop. De Milanese grootmacht in verval heeft op zijn beurt weer concurrentie van Sevilla, dat de rechtsback van Barcelona wil aantrekken als opvolger van de naar Camp Nou verhuisde Aleix Vidal. De winnaar van de Europa League geeft volgens Marca de voorkeur aan de 24-jarige Spanjaard, terwijl de Blaugranas eigenlijk de overbodige Braziliaan Douglas in gedachten hadden.

Sergio Ramos is dankzij de Champions League al bekend met Old Trafford. Wordt het zijn nieuwe thuishaven?
Sergio Ramos is dankzij de Champions League al bekend met Old Trafford. Wordt het zijn nieuwe thuishaven?

Waar Montoya een prijskaartje van circa twaalf miljoen euro heeft, kost Sergio Ramos volgens The Independent minimaal 45 miljoen. Dat zou ongeveer de hoogte van het openingsbod zijn dat Manchester United heeft gedaan op de 29-jarige verdediger, die volgens The Guardian gisteravond een crisisoverleg voerde met het bestuur van Real Madrid, omdat hij wil vertrekken. Het zorgt er volgens The Daily Mirror voor dat De Koninklijke bijna dertig miljoen over hebben voor Laurent Koscielny, maar Arsenal wil niet meewerken aan een transfer van de Franse voorstopper.

United legde eerder deze zomer voor een vergelijkbaar bedrag al Memphis Depay vast. Volgens Het Nieuwsblad is PSV in de zoektocht naar een opvolger van de Eredivisie-topscorer uitgekomen in het Midden-Oosten. De Belgische krant meldt dat de landskampioen Maxime Lestienne voor een jaar wil huren van het Qatarese Al-Arabi. Zijn zaakwaarnemer Mikkel Beck wil de interesse uit Eindhoven niet bevestigen, maar stelt wel dat de 23-jarige ex-speler van Club Brugge na zijn exotische uitstapje terug wil naar een club en competitie waar hij als vleugelspits past.

De Eredivisie lijkt dan een uitstekende bestemming voor de Belg. Newcastle United-manager Steve McClaren ziet er volgens The Chronicle juist heil in Nederlandse spelers naar St. James' Park te halen. Dat Daryl Janmaat zich in zijn eerste seizoen uitstekend manifesteerde zou er zomaar voor kunnen zorgen dat er binnenkort sprake is van een ware Oranje-enclave aan de oevers van de Tyne. Zowel Bas Dost, Marco van Ginkel als Joël Veltman zou hoog op de verlanglijst van McClaren staan. De komst van PSV-middenvelder Georginio Wijnaldum heeft minder prioriteit, omdat de club hoopt dat Siem de Jong na zijn teleurstellende eerste seizoen zijn belofte nu wel waarmaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.