Transferdagboek 21/06: Chicharito, Dembélé, Fer en Pirlo

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 21/06: Chicharito, Dembélé, Fer en Pirlo

Atlético Madrid is op zoek naar een vervanger voor Mario Manduzkic en lijkt die te hebben gevonden bij Real Madrid. Javier Hernández werd afgelopen seizoen door Manchester United verhuurd aan De Koninklijke, maar lijkt nu definitief te verhuizen naar de Spaanse hoofdstad. Chicharito, zoals zijn bijnaam luidt, staat al sinds de zomer van 2010 onder contract bij United. Onder manager Louis van Gaal is er echter geen plaats meer voor de 27-jarige spits uit Mexico.

Ook Moussa Dembélé maakt mogelijk een transfer binnen de stadsgrenzen. De 27-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2017 met Tottenham Hotspr, maar is bij de Noord-Londense club lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. Dembélé, die in Nederland speelde voor Willem II en AZ, zou nu in de belangstelling staan van Chelsea. De kampioen van Engeland heeft naar verluidt zo'n zeventien miljoen euro over voor de Belg, meldt The Sun.

Sevilla heeft zich gemeld voor Leroy Fer, meldt Sunday People. De winnaar van de Europa League wil de 25-jarige middenvelder graag overnemen van Queens Park Rangers, waarmee de voormalige speler van Feyenoord en FC Twente degradeerde uit de Premier League. Een jaar eerder gebeurde hetzelfde toen hij nog speelde voor Norwich City. Maar na twee jaar Engeland lijkt Fer de overstap te kunnen maken naar Spanje.

Andrea Pirlo lijkt hard op weg speler van New York City FC te worden. De middenvelder van Juventus heeft al een huis in The Big Apple en was gisteren aanwezig bij een wedstrijd van de New York Yankees. Toch wordt de vrijetrappenspecialist volgens La Gazzetta dello Sport niet deze zomer, maar pas in de winter officieel speler van de Amerikaanse club. Op die manier zou Pirlo zich met New York kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen in de MLS.

Het afscheid van Carlos Tévez bij Juventus krijgt sneller zijn beslag. Een van de komende dagen namelijk, bevestigt Carlos Aguas, directeur van Boca Juniors. 'De officiële bevestiging komt waarschijnlijk dinsdag of woensdag', kondigt hij aan. 'Alles loopt vlotjes. Het is alleen nog wachten op de handtekeningen.' Juventus ontvangt naar verluidt vijf miljoen euro voor Tévez.

Nog niet zo lang geleden gold Alex Song als een van de beste middenvelders van Engeland. Het was daarom wat verwonderlijk dat de Kameroener het afgelopen seizoen door Barcelona werd verhuurd aan middenmoter West Ham United. Volgend seizoen lijkt Song, die nog altijd pas 27 is, weer in de top van de Premier League te acteren. Chelsea en Manchester City hebben volgens Sky Sports hun zinnen gezet op de ex-speler van Arsenal.

Internazionale troefde zaterdag stadgenoot AC Milan af in de strijd om Geoffrey Kondogbia. Dat viel bijzonder slecht in het rood-zwarte deel van Milaan. Directeur Adriano Galliani uit zijn woede in La Gazzetta dello Sport. 'Ik dacht om half twee dat de deal rond was, AS Monaco had ons groen licht gegeven. Een dag eerder had Geoffrey zelf zijn ja-woord al gegeven.'

Nadat met Monaco overeenstemming werd bereikt, bleef het echter opvallend stil aan de andere kant van de lijn. Inter troefde Milan af door behalve veertig miljoen euro ook prestatiebonussen aan Monaco in het vooruitzicht te stellen. Eerder zag ook Jackson Martínez af van een transfer naar Milan, hij lijkt op weg naar Atlético Madrid. 'Dat betekent dat we ineens weer 75 miljoen te besteden hebben', rekent Galliani voor.

Met dat geld heeft Milan zich volgens La Gazzetta dello Sport inmiddels gemeld bij Zenit Sint-Petersburg voor Axel Witsel. De Belgische middenvelder moet naar verluidt dertig miljoen euro kosten. Als het niet lukt met Zenit overeenstemming te bereiken, dan richt Milan zijn pijlen op Daniele Baselli of Andrea Bertolacci. Laatstgenoemde lijkt echter al naar AS Roma te vertrekken.

Verlost Juventus Stevan Jovetic uit zijn lijden bij Manchester City?
Verlost Juventus Stevan Jovetic uit zijn lijden bij Manchester City?

Nog meer vuurwerk in Italië, want Italiaanse media melden dat Juventus een akkoord bereikt heeft met Manchester City over een transfer van Stevan Jovetic. De 25-jarige aanvaller maakte naam bij Fiorentina in de Serie A, maar kon nog niet aarden in de Premier League. Tuttosport claimt echter dat De Oude Dame liever Oscar wil aantrekken en Jovetic daarom in de wachtkamer plaatst.

Ondertussen meldt City zich zelf vooral op de Engelse markt. Zo schrijft de Sunday Express dat de Engelse topclub een bod van ruim 55 miljoen euro heeft uitgebracht op Raheem Sterling, waarmee City steeds meer in de buurt komt bij de vraagprijs van Liverpool. Jack Wilshere lijkt echter aan de neus van City voorbij te gaan, nu Arsenal hem een vorsterlijke nieuwe contractaanbieding heeft gegeven. Als we The Mirror mogen geloven kan Wilshere 140 duizend euro per week gaan verdienen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.