Transferdagboek 20/06: Balotelli, Griezmann & Kondogbia

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 20/06: Balotelli, Griezmann & Kondogbia

Kostas Mitroglou werd ooit voor ruim vijftien miljoen euro door Fulham gekocht, maar werd in Engeland een regelrechte flop. De Griekse spits (27) ligt nog voor drie jaar vast bij de club uit het Championship en werd afgelopen seizoen al verhuurd aan zijn oude club Olympiakos Piraeus. Het Turkse Fenerbahçe is volgens The Sun de belangrijkste gegadigde om hem uit Londen te bevrijden. Daar zou het volgens Turkse media niet bij blijven. Ook Nani zou aan de vooravond van een transfer staan. De Portugees zou voor een kleine negen miljoen euro de overstap van Manchester United naar de Turkse competitie gaan maken.

Nog meer nieuws uit Turkije, want Haberturk schrijft dat Mario Balotelli op weg is naar Besiktas. Daar moet de Italiaanse spits, die hopeloos faalde bij Liverpool, Demba Ba gaan vervangen. West Bromwich Albion wil Ba namelijk graag terughalen naar de Premier League, waar hij eerder speelde voor West Ham United, Newcastle United en Chelsea.

Ondertussen lonkt Chelsea naar Antoine Griezmann. De Fransman was afgelopen seizoen een sensatie bij Atlético Madrid en dus is hij een gewild target op de transfermarkt. Atlético wil echter zestig miljoen euro voor hem hebben en dat bedrag vindt Chelsea te hoog, meldt Metro. Manager José Mourinho zou veertig miljoen voor hem overhebben.

Er zit nog een groot verschil tussen het bedrag dat Atlético Madrid vraagt voor Antoine Griezmann en het bedrag dat Chelsea wil betalen.
Er zit nog een groot verschil tussen het bedrag dat Atlético Madrid vraagt voor Antoine Griezmann en het bedrag dat Chelsea wil betalen.

In Italië wacht verliezend Champions League-finalist Juventus een drukke zomer, als we alle geruchten mogen geloven. Zo zou Southampton-manager Ronald Koeman zich in Turijn gemeld hebben voor Angelo Ogbonna. Behalve The Saints is ook Aston Villa in hem geïnteresseerd, meldt Tuttosport.

Behalve Ogbonna staat ook spits Fernando Llorente voor een vertrek bij Juventus. Sky Sport Italia meldt dat AS Monaco, VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach interesse hebben in de Spaanse spits, terwijl in Engeland Liverpool als nieuwe bestemming wordt geopperd voor de kopsterke aanvaller. Bij Wolfsburg zou hij mogelijk de opvolger van Bas Dost, die op zijn beurt weer genoemd wordt bij Newcastle United en Borussia Dortmund, kunnen worden. Volgens Tuttosport wordt daarnaast de achttienjarige Rodrigo Bentancur betrokken bij de deal met Carlos Tévez, die waarschijnlijk terugkeert naar Boca Juniors.

Datzelfde Italiaanse medium schrijft dat Juventus zich ook gemeld heeft voor Sime Vrsaljko. De 23-jarige verdediger geniet ook interesse van Napoli en mag voor circa zeven miljoen euro vertrekken bij Sassuolo. Overigens is de Italiaanse pers er steeds zekerder van dat Pepe Reina naar Napoli vertrekt. De Spaanse doelman mag vertrekken bij Bayern München en zijn terugkeer in Napels zou al zo goed als rond zijn.

Internazionale zit ook niet bepaald stil. Italiaanse media melden dat de club van trainer Roberto Mancini drie spelers bijna binnen heeft. Geoffrey Kondogbia komt over van AS Monaco, Miranda van Atlético Madrid en Gianelli Imbula van Olympique Marseille. Met dit trio wil Inter volgend seizoen de Italiaanse top weer gaan bestormen.

Atlético Madrid moet met het naderende vertrek van Mario Mandzukic naar Juventus op zoek naar een nieuwe spits en heeft Javier Hernández op het oog als vervanger. De Mexicaan, bij velen beter bekend onder zijn voetbalnaam Chicharito, werd afgelopen seizoen door Manchester United verhuurd aan Real Madrid.

Hij heeft het echter erg naar zijn zin in Spanje en voor een slordige vijftien miljoen euro is zijn doorlopende contract met de club van Louis van Gaal af te kopen, meldt La Gazzetta dello Sport. Opvallend aan de interesse is dat Hernández dit seizoen niet alleen voor de grote rivaal van Atlético actief was, maar de club ook hoogstpersoonlijk uit de Champions League knikkerde met zijn winnende treffer namens Real in de kwartfinale.

Chicharito maakte in de return van de kwartfinale tussen Real en Atlético Madrid vlak voor tijd de enige treffer in de tweekamp.
Chicharito maakte in de return van de kwartfinale tussen Real en Atlético Madrid vlak voor tijd de enige treffer in de tweekamp.

Marco Verratti stuurt volgens Marca aan op een vertrek bij Paris Saint-Germain. De Italiaanse international zou de topclubs voor het uitzoeken hebben. Naast Juventus, Arsenal en Manchester United meldt de Spaanse krant dat hij ook bij Real Madrid en Barcelona van harte welkom is. Intussen blijft zijn club PSG volhouden dat de middenvelder niet te koop is, natuurlijk ook om de transferwaarde nog wat op te vijzelen. De 22-jarige Verratti ligt nog tot medio 2019 vast in de Franse hoofdstad.

Arsenal richt zijn pijlen intussen ook op andere spelers, want The Sun weet dat de club diep in de buidel wil tasten voor William Carvalho. Sporting Lissabon heeft al een bod van een kleine veertig miljoen euro binnen gehad voor de 23-jarige middenvelder, maar dat is volgens de krant nog niet genoeg voor de speler die op dit moment indruk maakt met de Portugese jeugdploeg op het EK-21.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.