Transferdagboek 15/06: Munir, Juanmi, Walcott, Biglia

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 15/06: Munir, Juanmi, Walcott, Biglia

Ronald Koeman is volgens diverse Engelse tabloids dicht bij het aantrekken van Málaga-aanvaller Juanmi. De tegen Nederland voor de Spaanse ploeg gedebuteerde aanvaller zou The Saints verkiezen boven Real Sociedad, Aston Villa, Newcastle United en West Ham United. Aangezien de aanvaller, afgelopen seizoen goed voor acht goals in 34 competitieduels, een gelimiteerde afkoopsom van zeven miljoen euro heeft hoeft de club van Koeman niet met heel veel geld te smijten.

Met geld smijten is weer wel wat Arsenal volgens The Telegraph gaat doen om Theo Walcott te behouden. Zijn contract loopt nog tot medio 2016, maar de even snelle als blessuregevoelige aanvaller zou open staan voor een contractverlenging. Mogelijk heeft dat te maken met het perspectief van grootverdiener, dat de club hem heeft voorgeschoteld. Om te voorkomen dat Liverpool of Chelsea hem weet te verleiden, zou Walcott net zoveel gaan verdienen als ploeggenoten Mesut Özil en Alexis Sánchez. Een slordige 170.000 euro per week om precies te zijn.

Volgens Marca hoeft Ajax niet langer te hopen op het huren van Barcelona-talent Munir El Haddadi (19), althans niet op korte termijn. Al wordt bij het huidige veto van de Catalaanse grootmacht wel vermeld dat áls Barcelona de aanvaller alsnog gaat verhuren, een beslissing die pas in de voorbereiding gemaakt zal gaan worden, Ajax de eerste rechten heeft.

Marc Bartra in duel met Ajacied Nick Viergever. Op de achtergrond kijken Joël Veltman en Munir El Haddadi toe.
Marc Bartra in duel met Ajacied Nick Viergever. Op de achtergrond kijken Joël Veltman en Munir El Haddadi toe.

Net als Munir heeft ook Marc Bartra het te stellen met de moordende concurrentie in Camp Nou. Terwijl ook de Spaanse verdediger speeltijd hoog in het vaandel heeft staan. Omdat hij minder aan bod is gekomen dit seizoen dan verwacht, is zijn gelimiteerde afkoopsom zelfs gezakt naar twaalf miljoen euro. Althans, dat blijft zo tot 1 juli. Daarna wordt die prijs volgens zijn contract weer dertig miljoen euro. Dat onthulde zijn zaakwaarnemer vandaag allemaal. De reden is volgens The Daily Star simpel: Liverpool is geïnteresseerd.

Van Liverpool naar Tottenham Hotspur. Die club zou immers de nodige tegenslagen hebben gekend. Nu Yevgen Konoplyanka van Dnjepr op weg is naar Sevilla en het aantrekken van het Monaco-supertalent Anthony Martial veel moeilijker is dan gedacht, is de aandacht verlegd naar Alan Dzagoev. De Russische middenvelder annex aanvaller voetbalt nog altijd bij CSKA Moskou en is volgens The Daily Mail op te pikken voor twintig miljoen euro.

Dat bedrag is volgens Il Messagero niet voldoende voor Real Madrid om Lucas Biglia los te weken bij Lazio. Volgens de Romeinse krant is daar immers minimaal 25 miljoen euro voor nodig. Tijdens zijn verblijf in de Serie A als trainer van Napoli zou de nieuwbakken Real-coach Rafael Benítez gecharmeerd zijn geraakt van Biglia, die in 2013 voor 8,5 miljoen euro overkwam naar Rome van Anderlecht. Nu zou het driedubbele dus nodig zijn om hem vast te leggen.

Lucas Biglia. Op weg naar Real Madrid?
Lucas Biglia. Op weg naar Real Madrid?

Of Jackson Martínez en Zlatan Ibrahimovic daadwerkelijk naar AC Milan komen blijft een voornaam onderwerp van gesprek in de buitenlandse kranten. Het heeft er alle schijn van, al heeft de Colombiaanse spits van FC Porto in gesprek met A Bola laten weten gezegd 'dat hij net zo dicht bij een transfer naar Milan is als naar andere clubs'. 'Ik neem de komende dagen een beslissing over mijn toekomst.' Dat lijkt ook te gelden voor Ibrahimovic, die met zijn zaakwaarnemer Mino Raiola gesignaleerd is op het vliegveld van Doha om met de Qatarese bestuurders van Paris Saint-Germain te praten over een vertrek, al wordt gesuggereerd dat de 33-jarige Zweed de flirt met zijn oude club slechts gebruikt om een beter contract af te dwingen bij PSG.

Volgens diezelfde Portugese krant is Sporting Lissabon dichtbij het aantrekken van Bryan Ruiz (foto onder). De 29-jarige Costa Ricaan zou voor minder dan twee miljoen euro zijn op te halen bij Fulham, waar hij afgelopen seizoen terugkeerde na een verhuurperiode bij PSV. Dat Ruiz wel oren heeft naar een overgang naar Portugal, is niet meer dan logisch. De ex-speler van FC Twente zou daarmee immers het Championship verruilen voor de (voorronden van de) Champions League, waarvoor Sporting zich als nummer drie van de Primeira Liga heeft geplaatst.

Ook Roberto Firmino lijkt voorbestemd om na de zomer te schitteren in het miljoenenbal. Zijn zaakwaarnemer heeft in gesprek met Bild bevestigd dat de 23-jarige Braziliaan op weg is naar Engeland. Voor welke Premier League-club de aanvallende middenvelder van 1899 Hoffenheim tekent wil Roger Wittmann niet zeggen, maar het heeft er alle schijn van dat Manchester United Firmino voor dertig miljoen euro gaat vastleggen. Daarmee kunnen de geruchten dat Louis van Gaal volgens The Sun Felipe Anderson voor veertig miljoen wil losweken bij Lazio ogenschijnlijk de prullenbak in.

David Moyes zal de enorme activiteit van United op de transfermarkt vanuit Noord-Spanje met jaloezie gadeslaan. De Schotse manager slaagde er als voorganger van Van Gaal alleen in om Marouane Fellaini en Juan Mata naar Old Trafford te halen. Nu zou Moyes namens Real Sociedad aan het shoppen zijn in Engeland. AS weet dat Joel Campbell Arsenal wil verruilen voor de Baskische club. Donderdag zouden beide partijen met elkaar hebben getelefoneerd over de situatie van Campbell bij Arsenal, waar de Costa Ricaan ondanks een nieuw contract voornamelijk op de bank zit.

Mohamed Salah is nadrukkelijk in beeld bij Internazionale. De Nerazzurri willen de Egyptenaar huren met een optie tot koop, volgens La Gazzetta. De Chelsea-huurling maakte de laatste maanden indruk bij Fiorentina. In de Serie A kwam de rechtsbuiten in zeventien optredens zes keer tot scoren voor de club uit Florence. Volgens de Italiaanse krant mag Salah van zijn Londense werkgever zelf beslissen of hij bij La Viola blijft.

Er is een flinke som geld nodig om Álvaro Morata in te lijven. Juventus-manager Massimiliano Allegri heeft een poging gedaan om geïnteresseerde partijen af te schrikken. De trainer schat de waarde van zijn pupil op zeventig tot tachtig miljoen euro, laat hij aan La Gazzetta weten. De Spaanse spits wordt veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Madrid, maar de terugkoopclausule van De Koninklijke is pas vanaf 2016 geldig.

De Italiaanse oefenmeester onthult daarnaast wel interesse te hebben in Chelsea-middenvelder Oscar. 'Ik mag hem graag, hij is iemand die het verschil kan maken op het hoogste niveau', weet Allegri. Ook Mario Mandzukic is in beeld bij De Oude Dame. Hij wordt gezien als vervanger van Carlos Tévez, die mogelijk deze zomer verkast. De Argentijn zou immers nog deze Copa América, in Chili, gekeurd gaan worden door Boca Juniors. Als die transfer tot stand komt, lost Tévez zijn belofte in. Dan keert hij immers terug bij de club waar het allemaal begon voor hem.

Petr Cech is de laatste dagen een vast onderdeel in het internationale geruchtencircuit. De Tsjechische doelman raakte bij Chelsea zijn plaats onder de lat kwijt aan Thibaut Courtois en Arsenal plukt de keeper maar wat graag weg bij de stadgenoot. De hoofdpersoon zelf ziet het niet zitten om Londen te verlaten, waardoor het Emirates Stadion de meest geschikte bestemming lijkt. Volgens The Independent komt de deal eind volgende week rond. De 33-jarige sluitpost kost The Gunners zo’n vijftien miljoen euro.

Petr Cech wil graag in Londen blijven. Arsenal biedt waarschijnlijk uitkomst.
Petr Cech wil graag in Londen blijven. Arsenal biedt waarschijnlijk uitkomst.

De club van manager Arsène Wenger lijkt de strijd om een andere felbegeerde speler te verliezen. De Liverpool Echo meldt dat Liverpool de favoriet is om Charlton Athletic-verdediger Joe Gomez in te lijven. De achttienjarige jeugdinternational werd het voorbije jaar op de voet gevolgd door de scouts van The Reds. Ook Manchester City en Aston Villa liggen volgens Britse media op de loer om het Engelse talent binnen te hengelen. Charlton zou zo’n 9,5 miljoen euro vragen voor de centrumverdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan.

Luciano Vietto staat op het punt naar de oevers van de Manzanares te verkassen. Atlético Madrid maakt haast om de Argentijn officieel over te nemen van Villarreal. Trainer Diego Simeone vreest een sanctie van de FIFA wegens onrechtmatigheden bij het aantrekken van jeugdspelers. De clubs hebben volgens Marca al wel een akkoord bereikt over de overgang van de 21-jarige spits. Atlético betaalt zo’n twintig miljoen euro voor de talentvolle aanvaller en Léo Baptistão verlaat de Spaanse hoofdstad om op zijn beurt op huurbasis naar El Madrigal te verkassen.

De clubs die een sensationele transfer willen plannen, kunnen in ieder geval door de naam Neymar een dikke streep zetten. De Braziliaanse ster van Barcelona heeft in het afgelopen seizoen in clubverband alles gewonnen en leidde de Brazilianen zondagnacht naar de eerste overwinning in het toernooi om de Copa América. Voor de Catalaanse grootmacht reden om snel te handelen. Volgens Sport zijn Neymar en Barcelona er op enkele details na uit en is het slechts wachten op het zetten van de handtekeningen. Aan het sterk verbeterde contract, met een jaarsalaris van circa twaalf miljoen euro, tot medio 2020 hangt overigens wel een behoorlijke clausule. Neymar krijgt net als Lionel Messi een afkoopsom van een slordige 250 miljoen euro.

AC Milan wil deze zomer groots uitpakken. De transfer van Jackson Martínez naar de Italiaanse modestad lijkt een kwestie van tijd, terwijl Zlatan Ibrahimovic in de Zweede media liet weten dat er in een paar dagen tijd veel kan gebeuren. Daarmee lijkt de superster van Paris Saint-Germain een terugkeer naar Milaan niet uit te sluiten.

De volgende naam die opduikt in de media is die Arda Turan. AS meldt zelfs dat de komst van de Turkse middenvelder van Atlético Madrid al in kannen en kruiken is. De transfersom van 41 miljoen euro is geen obstakel, omdat investeringsmaatschappij Doyen Sports Group zich met de deal lijkt te bemoeien. Volgens A Bola zou Atlético vervolgens Talisca naar Estadio Vicente Calderón willen halen, al zou Benfica wel 25 miljoen euro willen hebben voor de 21-jarige Braziliaan, die vanwege zijn kenmerken al is vergeleken met Rivaldo.

Verhuist Arda Turan van Madrid naar Milaan?
Verhuist Arda Turan van Madrid naar Milaan?

Chelsea en Radamel Falcao hebben volgens The Daily Star een persoonlijk akkoord bereikt. Daarmee troeft manager José Mourinho rivaal Liverpool af. Saillant detail: de Portugees wordt net als Falcao begeleid door Jorge Mendes. 'Ik kan Falcao weer terug op zijn oude niveau brengen. Het doet me pijn dat mensen denken dat de echte Falcao de speler is die we het afgelopen seizoen aan het werk hebben gezien bij Manchester United', zei Mourinho tegen de Britse krant.

Waar Falcao in zijn periode bij onder meer Atlético Madrid bekend stond als een doelpuntenmachine, wist hij op Old Trafford niet te imponeren. Onder leiding van manager Louis van Gaal kwam hij niet verder dan vier competitietreffers. Ondanks de teleurstellende periode in Engeland lijkt de 29-jarige Colombiaan zijn loopbaan toch te vervolgen in de Premier League en niet bij zijn oorspronkelijke werkgever AS Monaco. Maar waar Falcao onlangs vertrok bij United, heeft Robin van Persie nog maar eens te kennen gegeven dat hij wil vechten voor zijn kansen op Old Trafford. To be continued.

We blijven in Engeland, want Ragnar Klavan, voormalig speler van onder meer Heracles Almelo en AZ, staat voor een mooie transfer naar de Premier League. De 29-jarige Est speelt sinds de zomer van 2012 in de Bundesliga en wordt gezien als een onmisbare kracht voor FC Augsburg, de ploeg van captain Paul Verhaegh. Volgens Kicker moet de Duitse club echter serieus rekening houden met een vertrek van de centrale verdediger. Everton informeerde onlangs naar de fysiek sterke Klavan, die nog tot medio 2017 onder contract staat in Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.