Transferdagboek 06/06: Van Persie, Pato en Vidal

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 06/06: Van Persie, Pato en Vidal

Robin van Persie is vandaag gesignaleerd in Rome. Opvallend, omdat hij gisteren nog met Oranje in actie kwam tegen de Verenigde Staten (3-4) en vrijdag nog met Nederland tegen Letland moet spelen. Volgens Italiaanse media heeft de spits van Manchester United in Rome onderhandeld met Lazio, waar ook Stefan de Vrij en Edson Braafheid onder contract staan. 'Ik ben hier alleen op vakantie', liet de Rotterdammer echter weten aan verslaggevers ter plaatse. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tot niet zo lang geleden stond Alexandre Pato (São Paulo) te boek als een van de grootste talenten ter wereld, maar nadat AC Milan de blessuregevoelige Braziliaan in 2013 overdeed aan Corinthians raakte hij uit beeld. Daar wil Pato verandering in brengen, want de nu 25-jarige dribbelaar wil terug naar Europa. 'Het liefste naar Italië, maar er is nog geen aanbod gekomen', aldus zaakwaarnemer Gilmar Veloz. 'Alexandre staat ook voor clubs uit andere competities open. Hij wil graag weer in Europa voetballen.'

Internazionale zou een interessante optie kunnen zijn voor Pato. De Nerazzurri speuren heel Europa af naar potentiële versterkingen. Vice-voorzitter Javier Zanetti laat weten dat het oog van de club nu gevallen is op Mehdi Benatia van Bayern München. 'Hij is een geweldige speler, maar het is afwachten of er iets mogelijk is', aldus de Argentijn. Benatia is pas een seizoen speler van Bayern, dat hem vorig jaar overnam van AS Roma.

Dan naar Spanje. Champions League-finalist Barcelona heeft zijn oog laten vallen op Aleix Vidal (25) van Sevilla. De offensief ingestelde vleugelverdediger zou tien miljoen euro moeten kosten en in Catalonië de opvolger moeten worden van Dani Alves. Het contract van de Braziliaan loopt namelijk over een paar weken af. Vanwege het transferverbod mag Barcelona de Spanjaard overigens pas vanaf januari volgend jaar overnemen, wat betekent dat Barça het waarschijnlijke vertrek van Alves eerst intern moet zien op te vangen.

Nu Rafael van der Vaart zich op miraculeuze wijze met Hamburger SV heeft gehandhaafd in de Bundesliga kan hij beginnen met de zoektocht naar een nieuwe club. De 32-jarige middenvelder heeft immers een aflopende verbintenis in Hamburg en kan dus transfervrij overstappen.

Na mislukte flirts met Kansas City en Ajax lijkt Van der Vaart nu op weg naar Spanje, het land waar zijn moeder geboren is. Real Betis toont via trainer Pepe Mel openlijk zijn interesse. 'We werken hard aan een transfer en ik hoop dat maandag alles versnelt. Over tien dagen kunnen er de nodige ontwikkelingen zijn', aldus de oefenmeester tegenover AS.

Mel hoopt de linkspoot met sportieve argumenten over te halen. 'Rafael heeft de kans om volgend jaar met het Nederlands elftal naar het Europees kampioenschap te gaan. Daarom is onze club mogelijk een interessante optie voor hem.'

Voormalig ploeggenoot Zlatan Ibrahimovic geniet de interesse van clubs uit een andere categorie. De 33-jarige Zweed is momenteel de grote ster van Paris Saint-Germain, maar AC Milan probeert hem met de financiële steun van Bee Taechaubol volgens Sky Sport Italia te verleiden tot een terugkeer.

'Het doet geen pijn om te dromen', zette zaakwaarnemer Mino Raiola de deur voor een opmerkelijke rentree op een kiertje. Ibrahimovic zou een jaarsalaris van zeven miljoen euro gevraagd hebben aan Milan.

Zlatan Ibrahimovic in duel met Rafael van der Vaart. Beide spelers worden in verband gebracht met een overstap naar een nieuwe club.
Zlatan Ibrahimovic in duel met Rafael van der Vaart. Beide spelers worden in verband gebracht met een overstap naar een nieuwe club.

Waar Ibrahimovic mogelijk op weg is naar San Siro, beweegt Alex zich juist richting de uitgang. De 32-jarige mandekker staat op het punt terug te keren naar Santos, schrijven verscheidene Italiaanse media. Bij AC Milan kon hij nooit uitgroeien tot de betrouwbare steunpilaar in de defensie die hij tussen 2004 en 2007 voor PSV wél was.

Ondertussen barst ook in Engeland het transfergeweld in volle hevigheid los. Clubs lijken vooral op zoek naar homegrown players, waarvan elke selectie in de Premier League er acht moet bevatten. Dat maakt dat voetballers die in Engeland opgeleid zijn tot gewilde objecten, zo ondervinden ook Raheem Sterling en Gareth Bale.

Sterling wil zijn medio 2017 aflopende contract bij Liverpool niet verlengen en dus is de kans groot dat hij deze zomer vertrekt. The Mirror schrijft dat Manchester City veertig miljoen euro voor de twintigjarige aanvaller wil betalen. Eerder bewandelde James Milner de omgekeerde weg.

Bale wil ondanks talloze geruchten juist niet terug naar de Premier League. 'Natuurlijk vertrek ik niet bij Real Madrid', zegt de Welshman tegen The Sun. 'Ik geniet in Madrid en hopelijk kan ik dat blijven doen.' Dat is een teleurstelling voor Manchester United-manager Louis van Gaal, die overwoog hem naar Old Trafford te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.