Transferdagboek 04/06: Bacca, Nani, Sterling & Zlatan

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 04/06: Bacca, Nani, Sterling & Zlatan

Na twee sterke seizoenen bij Sevilla zette Carlos Bacca zichzelf nog eens extra in de schijnwerpers door twee keer te scoren in de gewonnen Europa League-finale tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (3-2). Na Manchester United wil ook AS Roma de Colombiaan graag inlijven, meldt Corriere dello Sport. Bacca gaf eerder al aan dat hij best de rest van zijn carrière in Sevilla wil blijven, dus er is een flinke zak geld voor nodig om hem daar weg te krijgen. En dat beseffen ze ook in de Italiaanse hoofdstad.

Zo kan Gervinho de Romeinen al vijftien miljoen euro opleveren. De Ivoriaan kende een teleurstellend tweede seizoen in Rome. Bovendien schoot onlangs een grapje over clubicoon Francesco Totti in het verkeerde keelgat bij de betrokkenen. Gervinho meende zo'n laag rendement te hebben omdat hij geen fatsoenlijke ballen meer kreeg van het Roma-boegbeeld. Wellicht krijgt de 28-jarige aanvaller die wel van zijn ploegmaats bij Al-Jazira, de club die nu volgens France Football interesse toont.

En Roma kan wellicht nog wat meer geld bij elkaar harken als het ook Mattia Destro weet te slijten. Destro was de laatste maanden op huurbasis actief voor AC Milan, maar gaf met zijn schamele productie daar (drie goals) niet bepaald een positief signaal af. De spits zou volgens Corriere dello Sport kunnen terugkeren naar Toscane, waar hij eerder een succesvol verblijf kende bij Siena. Nu mag hij zich in de belangstelling verheugen van Fiorentina. En anders is ook Sassuolo nog in de markt.

Mocht Bacca naar AS Roma verkassen, dan heeft Manchester United Raheem Sterling nog op de korrel. En de club van Louis van Gaal is niet de enige die geïnteresseerd is in de vleugelaanvaller van Liverpool, want ook clubs als Real Madrid en Manchester City toonden belangstelling. Manchester United wil volgens The Mirror een eerste bod gaan plaatsen van rond de 35 miljoen euro, waarna het serieuze getouwtrek rond de aanvaller ongetwijfeld gaat beginnen.

Een transfer naar Manchester United zouden de Liverpool-fans Raheem Sterling ongetwijfeld niet in dank afnemen.
Een transfer naar Manchester United zouden de Liverpool-fans Raheem Sterling ongetwijfeld niet in dank afnemen.

Of Sterling komt zal weinig veranderen aan het grimmige toekomstperspectief dat Nani op Old Trafford heeft. De aan zijn oude club Sporting Lissabon verhuurde vleugelspits heeft nog een drie jaar doorlopend contract, maar werd door Van Gaal niet voor niets gestald in Portugal. Volgens The Independent wil Internazionale daarvan gebruik maken. Trainer Roberto Mancini denkt met de 28-jarige Portugees in de ploeg terug te kunnen keren aan de top van de Serie A.

AC Milan is met Sinisa Mihajlovic - waarschijnlijk - aan het roer precies hetzelfde van plan. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio heeft Silvio Berlusconi de hoop op een terugkeer van Zlatan Ibrahimovic nog altijd niet opgegeven. Adriano Galliani zou vrijdag of zaterdag in Berlijn een afspraak hebben met Ibrahimovic' zaakwaarnemer Mino Raiola om te kijken of een deal haalbaar is. Dat is zeer de vraag, gezien het megasalaris dat de 33-jarige Zweed bij Paris Saint-Germain verdient.

Dat Ibrahimovic vertrekt bij PSG staat volgens France Football al vast. Volgens AS dreigt PSG met Marco Verratti bovendien nog een andere belangrijke speler kwijt te raken. De 22-jarige Italiaan zou een akkoord hebben bereikt met Real Madrid en voor vijftig miljoen euro mogen vertrekken uit Parijs. De Koninklijke heeft dat donderdag in een officieel statement echter ontkend, zoals dat eerder ook al gebeurde naar aanleiding van berichten over de vermeende interesse voor Paul Pogba.

Antoine Griezmann is nog zo'n speler die al vaak voorbij is gekomen in dit dagboek. De 24-jarige aanvaller van Atlético Madrid zou zich met 25 goals in 53 duels in de kijker hebben gespeeld bij clubs als Bayern München. Griezmann had het in een korte videoboodschap, waarin hij de Atlético-fans bedankte dat ze hem tot Speler van het Jaar hadden verkozen, echter al over de doelen voor het nieuwe seizoen van Atlético Madrid. AS concludeert daaruit dat de Fransman blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.