Transferdagboek 29/05: Ancelotti, Gündogan & Krohn-Dehli

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 29/05: Ancelotti, Gündogan & Krohn-Dehli

Joey van den Berg draait een uitstekend seizoen bij SC Heerenveen. De 29-jarige aanvoerder speelde al 33 officiële duels dit seizoen. Of hij komend seizoen dan ook nog in Friesland te bewonderen is, is maar de vraag. Met het ophanden zijnde vertrek van Jordy Clasie uit de Kuip lijkt er een plaats vrij te komen op het middenveld. Van den Berg ziet hier wel wat in zo zei hij tegen de camera van FOX Sports. 'Ik vind Feyenoord een mooie club, ik zou er zeker passen en sta er zeker voor open.'

AS pakt groots uit met het nieuws dat Real Madrid geïnteresseerd is in Marco Verratti. De 22-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain is topprioriteit voor de Koninklijke. Volgens de Spaanse krant zou er een bod van veertig miljoen euro zijn gedaan en er zou een contract van vier jaar klaar liggen. In die vier seizoenen zou de Italiaan een bedrag van twintig miljoen euro kunnen opstrijken.

Michael Krohn-Dehli loopt deze zomer transfervrij de deur uit bij Celta de Vigo. Volgens het Deense Ekstrabladet zou Europa League-winnaar Sevilla geïnteresseerd zijn in de verdiensten van de 32-jarige Deen. De voormalige Ajacied zelf wilde hier geen uitspraak over doen.

Het vervolg in de soap rondom Carlo Ancelotti. De bij Real Madrid ontslagen trainer kan bij zijn voormalige werkgever AC Milan aan de slag, maar overweegt ook een jaar sabbatical te nemen. Voorzitter Silvio Berlusconi rekent zich echter al rijk. 'Hij komt, ik vind het dus niet nodig om andere opties te overwegen', aldus de oud–premier van Italië tegen Mediaset.

Volgt Ilkay Gündogan Mario Götze en Robert Lewandowski naar Bayern München?
Volgt Ilkay Gündogan Mario Götze en Robert Lewandowski naar Bayern München?

Rondom de toekomst van Ilkay Gündogan is het één groot mysterie. De middenvelder van Borussia Dortmund heeft nog een contract voor een seizoen. Er gaan dan ook al weken geruchten dat de Duitser op het punt staat te vertrekken, maar waarheen? Diverse media berichten dat hij naar Barcelona en Manchester United zou gaan. Nu meldt BILD dat hij heeft getekend bij de grote concurrent: Bayern München.

Carlo Ancelotti werd eerder deze week ontslagen door Real Madrid, terwijl Cristiano Ronaldo kort daarvoor nog zijn vertrouwen uitsprak in de Italiaanse trainer. Dat de clubleiding desondanks besloot om Ancelotti op straat te zetten, zorgt voor onbegrip bij de Portugees. Het Catalaanse Sport schrijft dat Ronaldo het niet ziet zitten in Rafa Benítez, die wordt genoemd als nieuwe trainer, en daarom overweegt te vertrekken.

Ook Steve McClaren werd maandagavond ontslagen, maar de voormalige trainer van FC Twente hoeft na zijn gedwongen vertrek bij Derby County niet lang zonder club te zitten. Opvallend is dat twee rivalen nu strijden om zijn handtekening. Newcastle United was al langer geïnteresseerd, maar nu heeft ook Sunderland zich gemeld. Die club moet op zoek naar een opvolger van Dick Advocaat, die de club in de Premier League hield.

Marc Wilmots lijkt op weg naar Schalke 04. De bondscoach van België liet eerder deze week al weten in gesprek te zijn met de club uit Gelsenkirchen, waar hij als speler erg succesvol was. Michel Preud'homme zou in beeld zijn als de opvolger van Wilmots, meldt Het Nieuwsblad. De trainer van Club Brugge zou in eerste instantie azen op een duobaan, maar de Belgische voetbalbond (KBVB) en Club Brugge zien dat niet zitten.

Club Brugge moet mogelijk op zoek naar een nieuwe trainer én rechtsback.
Club Brugge moet mogelijk op zoek naar een nieuwe trainer én rechtsback.

Thomas Meunier aast op een transfer. De 23-jarige rechtsback werd al in verband gebracht met clubs als Internazionale en Napoli. 'Een transfer naar het buitenland kan me helpen om bij de selectie te blijven', aldus Meunier, die in 2013 debuteerde in het nationale elftal van België, tegenover Het Nieuwsblad. 'Een Duitse of Engelse club die Europees speelt geniet mijn voorkeur. Duitsland past het best bij me.'

Ronald Koeman ziet in Idrissa Gueye de ideale vervanger van Morgan Schneiderlin, die in verband wordt gebracht met bijna alle Engelse topclubs. De manager van Southampton zou zo'n tien miljoen euro over hebben voor de 25-jarige middenvelder van Lille, die ook wordt gevolgd door Crystal Palace en West Ham United. Gueye geldt bij Southampton als alternatief voor Jordy Clasie. De Feyenoorder wordt ook gevolgd door Italiaanse clubs.

Southampton heeft een eerste bod op Nathaniel Clyne afgeslagen, weet The Guardian. Liverpool zou de 24-jarige rechtsback graag inlijven en had daar veertien miljoen euro voor over, maar dat is niet genoeg voor The Saints. Clyne gaf eerder aan ook niet per se te hoeven vertrekken bij de ploeg van Koeman. De verdediger, die nog een contract tot medio 2016 heeft, wordt ook genoemd als aanwinst voor Manchester United.

Ook Christian Benteke staat hoog op het verlanglijstje van Liverpool, maar volgens zijn manager kan de 24-jarige Belgische spits beter nog een jaar bij Aston Villa blijven om vervolgens een reuzestap te zetten. 'Niemand kan hem tegenhouden als hij wil vertrekken, maar als hij volgend seizoen dertig keer scoort voor Villa en een goed EK speelt in Frankrijk, dan is hij in 2016 speler van Real Madrid', aldus Tim Sherwood in gesprek met The Independent. Of Benteke zolang gaat wachten is nog maar de vraag. Zeker wanneer de spits in de FA Cup-finale van zondag tegen Arsenal weet uit te blinken zal de interesse alleen maar toenemen.

De Belgen zijn sowieso in trek. Ook Kevin De Bruyne heeft aan belangstelling geen gebrek. Clubs als Manchester City en Bayern München volgen de 23-jarige aanvaller annex middenvelder van VfL Wolfsburg op de voet. Een schrale troost voor zowel de Engelse als Duitse topclub: Chelsea heeft überhaupt geen kans van slagen. 'Zolang José Mourinho daar de manager is, keer ik niet terug naar Chelsea', aldus De Bruyne tegenover Sport Bild. De Bruyne stond van 2012 tot en met 2014 al onder contract op Stamford Bridge, maar brak onder leiding van de Portugees nooit door. In die periode kwam hij tot slechts negen wedstrijden en werd hij verhuurd aan RC Genk en Werder Bremen.

Internazionale wil het dramatisch verlopen seizoen snel vergeten. Trainer Roberto Mancini moet aan een nieuwe ploeg gaan bouwen en begint daarbij met het herinrichten van zijn defensie. Volgens La Gazzetta dello Sport is Mehdi Benatia de gedroomde kandidaat om de verdediging van Inter te leiden. De Italiaanse grootmacht heeft ruim twintig miljoen euro over voor de 28-jarige centrumverdediger van Bayern München. De Marokkaan speelde in het verleden al in de Serie A voor AS Roma.

Waar Radamel Falcao moet vertrekken bij Manchester United, heeft manager Louis van Gaal de volgende Colombiaan al in het vizier. Carlos Bacca, een van de smaakmakers van Europa League-winnaar Sevilla, moet na Memphis Depay de volgende aanvallende versterking worden. De Engelse topclub gaat volgens Metro een bod van een slordige veertig miljoen euro doen op de 28-jarige centrumspits.

Na drie eerdere pogingen hoopt Anderlecht deze zomer Mbark Boussoufa wel binnen te halen. De aanvallende middenvelder speelde in het verleden al bij de Belgische topclub. Volgens Het Laatste Nieuws is de dertigjarige Marokkaan, die België ziet als zijn tweede vaderland, de Russische competitie zat. De huidige speler van Lokomotiv Moskou is bereid om salaris in te leveren, want dat Anderlecht niet het gigantische inkomen van Boussoufa kan betalen is wel duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.