Transferdagboek 24/05: Pirlo, Ronaldo en Ibrahimovic

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 24/05: Pirlo, Ronaldo en Ibrahimovic

Waar ligt de toekomst van Andrea Pirlo? De regisseur van Juventus heeft nog een contract tot 2016, maar wordt al langer in verband gebracht met een zomerse overstap naar de Verenigde Staten. Volgens Italiaanse media heeft New York City FC een lijntje uitgegooid naar de zaakwaarnemer van de Italiaanse middenvelder. Wordt de Champions League-finale van 6 juni Pirlo's laatste wedstrijd in Europa?

Voor Real Madrid mag dan het seizoen ten einde zijn, des te drukker lijkt het programma voor de komende weken. Want hoe denkt voorzitter Florentino Pérez de revanche van De Koninklijke vorm te geven, en dan vooral met wie.

Cristiano Ronaldo heeft zijn vertrouwen uitgesproken in trainer Carlo Ancelotti, van wie juist wordt aangenomen dat hij wordt bedankt voor de moeite. Gezien uitspraken van de Portugese vedette kan een ontslag van de Italiaan drastische gevolgen hebben. Bovendien staat er volgens Marca al een geïnteresseerde partij klaar om Ronaldo over te nemen.

Paris Saint-Germain heeft namelijk 125 miljoen euro over om CR7 in te lijven. De Parijse club heeft mogelijk ook een vacature gezien een belofte van Silvio Berlusconi. De president zou Ancelotti namelijk in het vooruitzicht hebben gesteld dat de trainer bij een terugkeer in San Siro de schikking krijgt over niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic.

Het is nog maar de vraag hoe hard deze carrousel gaat draaien aangezien Ancelotti ondanks de lokroep uit Milaan naar eigen zeggen twee opties voor ogen heeft: doorgaan in Madrid of een sabbatical.

In Santiago Bernabéu gonst in elk geval de naam Rafael Benítez als opvolger van Ancelotti. Dat zou een sneeuwbaleffect te weeg kunnen brengen. Want Napoli heeft Sinisa Mihajlovic op de korrel als de Spaanse trainer daadwerkelijk verkast, en dan is Sampdoria weer op zoek naar een nieuwe coach. Voorzitter Massimo Ferrero heeft daarom alvast een balletje opgegooid in Marseille voor Marcelo Bielsa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.