Transferdagboek 17/05: Cech, Di María, Touré en Dzeko

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 17/05: Cech, Di María, Touré en Dzeko

Manchester United liet zondag al weten niet ondoordacht te werk te gaan in de zoektocht naar nieuwe spelers. De kans dat David De Gea na deze zomer vertrekt uit Manchester is niet ondenkbaar gezien de belangstelling van Real Madrid in de Spaanse doelman. Ondertussen volgt manager Louis van Gaal volgens The Independent de laatste ontwikkelingen rondom Petr Cech op de voet. De ervaren doelman is bij Chelsea op de bank terechtgekomen en wil aan spelen toekomen.

Intussen is ook de toekomst van Ángel Di María bij United hoogst onzeker. Zoals eerder vermeld zou Gareth Bale volgens diverse Engelse tabloids in beeld zijn bij Manchester United. De huidige aanvaller van Real Madrid zou de ideale vervanger zijn van de Argentijn, die zijn transfersom van circa 75 miljoen euro nimmer waar heeft kunnen maken. Aan de kwaliteiten ligt het overigens niet, volgens Van Gaal. 'Spelers moeten zich aanpassen aan de filosofie van de club, dat geldt ook voor hem. Of hij dat kan? Dat moeten we afwachten. Hij moet spelen op de manier die wij willen', aldus de Nederlander tegenover The Sun.

Maar waar Manchester United bij Chelsea aan het loeren is, zou Chelsea hopen op de komst van Yaya Touré en Edin Dzeko. Het duo staat onder contract bij Manchester City, maar zowel de Ivoriaanse middenvelder als de fysiek sterke spits is volgens The Daily Mail niet gelukkig in Manchester. José Mourinho ziet in Dzeko een geschikte stand-in voor de blessuregevoelige Diego Costa en met Touré gaat de manager van Chelsea voor nog meer spierballen op het Londense middenveld. Behalve Chelsea hoopt ook Internazionale op de komst van de beresterke spelverdeler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.