Transferdagboek 11/05: Dybala, Pogba, Van Persie en Tévez

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 11/05: Dybala, Pogba, Van Persie en Tévez

Dat de transfer van Memphis Depay naar Manchester United afgezien van de medische keuring rond is, wil niet per se zeggen dat de 21-jarige aanvaller na dit seizoen ploeggenoot wordt van de tien jaar oudere Robin van Persie. Door zijn toenemende blessuregevoeligheid en zijn medio 2016 aflopende contract overweegt manager Louis van Gaal de aanvoerder van het Nederlands elftal volgens The Guardian te verkopen. De Engelse kwaliteitskrant zegt te weten dat Van Persie echter voor zijn toekomst op Old Trafford wil knokken. Hij zou genoegen nemen met een contractverlenging van één seizoen.

Volgens La Gazzetta dello Sport is dat ook wat Juventus wil voorschotelen aan Carlos Tévez. De Argentijnse generatiegenoot van Van Persie flirtte dit seizoen al openlijk met een terugkeer naar Boca Juniors, maar is met 29 goals bezig aan een van de beste seizoenen uit zijn loopbaan. Ook de verbintenis van Tévez loopt in 2016 af, maar De Oude Dame  wil die met één jaar openbreken door de topscorer van de Serie A een basissalaris van vijf miljoen euro te bieden. Daar kan Boca Juniors niet tegenop.

Als we de berichten uit Argentinië moeten geloven is Juventus er ook om een andere reden veel aan gelegen om Tévez nog één jaar in Turijn te houden. Carlitos zou een grote rol hebben gespeeld in de naderende komst van zijn landgenoot Paulo Dybala. Het 21-jarige toptalent van Palermo staat op het punt voor 32 miljoen euro over te stappen naar de landskampioen, al wil Internazionale daar op het laatste moment nog een stokje voor steken. Volgens Noticias Argentinas komt Inter te laat. Mede dankzij de zalvende woorden van Tévez komt de deal donderdag rond.

De kans dat Dybala in Noord-Italië aan de zijde van Paul Pogba gaat spelen wordt volgens de Spaanse krant AS steeds kleiner. De 22-jarige middenvelder zou een transferverzoek hebben ingediend bij Juventus, dat naar verluidt al gesprekken heeft gevoerd met Barcelona, Manchester City en Paris Saint-Germain. Daarbij zou PSG duidelijk hebben gemaakt dat het de gewenste transfersom van honderd miljoen euro kan ophoesten, terwijl Barça en Man City alleen tot een deal kunnen komen als ze spelers betrekken in de toptransfer.

Er gaat komende zomer ook wel wat gebeuren bij AC Milan. De gevallen Italiaanse topclub komt spoedig in handen van Bee Thaechaubol, die veel geld meeneemt. Zlatan Ibrahimovic wordt genoemd als mogelijke aanwinst, maar een terugkeer van de Zweed is niet aan de orde, zegt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. 'Ik snap niet waarom er de laatste dagen over gepraat wordt. Ik weet ook niet in welke taal ik het moet zeggen, want ik moet het telkens weer herhalen, maar Zlatan zal niet terugkeren naar Milan. Dat is haast onmogelijk.' De 33-jarige Ibrahimovic speelde twee jaar voor Milan en was daarin goed voor 56 goals in 85 duels. In de zomer van 2012 verruilde hij de Rossoneri voor Paris Saint-Germain, waar hij nog een contract heeft voor één jaar.

Naar verluidt staan Bayern München, Chelsea en Manchester United te trappelen om Gareth Bale weg te halen bij Real Madrid. Het kan een verlossing zijn voor de international van Wales, want die krijgt in de Spaanse hoofdstad niet de gelegenheid te laten zien hoe goed hij werkelijk is. Althans, dat stelt zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett in Engelse media. Die wijst erop dat de kritiek op het spel van Bale namelijk kan worden verklaard door het gedrag van de andere Madrileense spelers. 'Ze moeten hem vaker de bal geven. Hij wordt de beste speler van Real Madrid als zijn teamgenoten met hem werken en hem helpen.'

Iker Casillas is een andere prominent bij Real Madrid die de laatste weken flink onder vuur ligt. De ervaren doelman reageerde zaterdag gefrustreerd richting het Madrileense publiek na het 2-2 gelijkspel tegen Valencia. Dat ongepaste gebaar laat zien dat het hem ook soms te veel kan worden. Maar terwijl zijn omgeving steeds meer aanstuurt op een vertrek uit Santiago Bernábeu, ziet Casillas volgens Marca nog genoeg perspectief bij De Koninklijke. De deur mag dan open staan voor hem, de doelman wil van geen wijken weten. Ook de vermeende onderhandelingen met David De Gea (Manchester United) veranderen niets aan dat gevoel.

De toekomst van Josep Guardiola blijft de gemoederen bezighouden. Ligt die in Milaan, Manchester of München? De twijfels rond de Spaanse topcoach hebben hebben een sneeuwbaleffect. Want welke speler volgt in zijn kielzog, mocht Guardiola daadwerkelijk Bayern verlaten? In Beieren wordt geopperd dat Thiago Alcántara bovenaan dat lijstje staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.