Transferdagboek 09/05: Guardiola, Falcao en Pirlo

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 09/05: Guardiola, Falcao en Pirlo

Bayern München verloor zaterdag voor de derde keer op rij. Dat betekent zelfs voor succescoach Pep Guardiola dat zijn positie ter discussie komt te staan. De sportzender BeIN Sports meldt zelfs dat de Spanjaard al een nieuwe werkgever heeft gevonden voor volgend seizoen: Manchester City. De Engelse topclub grijpt dit seizoen naast de titel en dus moet manager Manuel Pellegrini waarschijnlijk het veld ruimen.

Op dat moment komt Guardiola in beeld als opvolger. City probeerde hem al twee keer eerder te strikken, maar toen kon de Catalaan de lokroep weerstaan. Nu zou hij toch gezwicht zijn voor een jaarsalaris van 22 miljoen euro in Manchester. Extra voordeel voor Guardiola is dat in de directie van City met Txiki Begiristain en Ferran Soriano twee personen aanwezig zijn die hij nog kent uit zijn tijd bij Barcelona.

Verhuist Pep Guardiola naar Manchester City?
Verhuist Pep Guardiola naar Manchester City?

Ook bij de andere club in Manchester zijn ze al druk bezig met volgend seizoen. Hoewel Radamel Falcao nauwelijks speelt bij United wil AS Monaco de Engelse club toch verleiden om hem over te nemen. United heeft de afspraak gemaakt dat het de Colombiaanse spits, die op dit moment gehuurd wordt, kan overnemen voor 55 miljoen euro. Nu de UEFA Monaco echter achter de vodden zit wegens de Financial Fair Play-regels wil de club hem volgens de Daily Telegraph ook voor minder laten gaan.

Andrea Pirlo maakte bekend dat hij overweegt te vertrekken bij Juventus als hij dit seizoen de Champions League wint. Dus barsten de geruchten rond de 35-jarige spelmaker los. Tuttosport schrijft dat Chelsea en Liverpool op het vinkentouw zitten om hem over te nemen.

Dat Toby Alderweireld bij Southampton bezig is aan een sterk seizoen werd wel duidelijk toen Chelsea volgens The Guardian informeerde naar de Belgische verdediger. Alderweireld wordt dit seizoen gehuurd van Atlético Madrid en heeft deze zomer de clubs voor het uitzoeken. De Spanjaarden willen hem graag terug, zijn huidige manager Ronald Koeman wil de Belg definitief overnemen, terwijl na Chelsea nu ook Tottenham Hotspur in de markt is.

Overigens viel niet alleen de naam van Alderweireld bij Tottenham Hotspur. Ook de man van honderd miljoen euro kwam deze week ter sprake. Tegenover The Londen Evening Standard liet manager Mauricio Pochettino weten dat hij Gareth Bale graag terug zou halen naar White Hart Lane. De aanvaller vertrok in de zomer van 2013 voor een recordbedrag naar Real Madrid. Het werd al snel duidelijk dat Pochettino de kans niet groot acht, maar hij liet na zijn grappig bedoelde opmerking wel weten dat er altijd plaats is voor Bale. Eerder al lieten diverse Engelse media doorschemeren dat Bayern München, Chelsea, Manchester City én United op de loer liggen voor de Welshman.

We blijven nog even in Londen, want manager José Mourinho heeft bij Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea, het verzoek ingediend om Petr Cech niet te laten gaan na dit seizoen. De Portugees heeft de doelman hard nodig als stand-in van Thibaut Courtois. Het contract van de 32-jarige goalie loopt nog een jaar door, maar dat is voor Mourinho geen reden om hem te laten gaan. Ook dat de Tsjech niet gelukkig is vanwege het geringe uitzicht op speeltijd kan daar niets aan veranderen. 'Of we hem tegen zijn zin hier zouden houden? Misschien wel. De club heeft twee goede doelmannen nodig', aldus Mourinho tegen Daily Mirror. Ondertussen volgt rivaal en stadgenoot Arsenal de verrichtingen op de voet.

Antonio Cassano wil zich nog één keer opladen in aanloop naar het EK 2016 in Frankrijk. De 32-jarige Italiaanse spits vertrok tijdens dit seizoen abrupt bij het  failliete Parma nadat zijn salaris al maanden niet was uitbetaald. Voor Cassano een goed moment om wat tijd door te brengen met zijn familie. Maar na een ontspannende vakantie op de Malediven is hij er naar eigen zeggen weer helemaal klaar voor. 'Mijn doel is deelname aan het EK met Italië', aldus Cassano tegenover de Rai. Volgens de aanvaller zijn er twee opties om zichzelf weer in de kijker te spelen van de nationale ploeg. Terugkeren naar zijn oude club Sampdoria of een contract tekenen bij AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.