Transferdagboek 04/05: Icardi, Kovacic, Son en Touré

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 04/05: Icardi, Kovacic, Son en Touré

Alles wees er afgelopen week op dat Mauro Icardi (22) zijn contract bij Internazionale zou gaan verlengen. De Argentijn, goed voor achttien goals in 31 competitieduels, zou volgens Sportmediaset evenwel op andere gedachten zijn gebracht. En niet zomaar. Chelsea zou immers bereid zijn dertig miljoen euro voor hem op tafel te leggen. Icardi zou in Londen voor meer offensieve opties moeten gaan zorgen.

Inter-coach Roberto Mancini zou op zijn beurt best willen meewerken aan een vertrek van Icardi. De Italiaanse coach wil er immers alles aan doen om Yaya Touré over te nemen van Manchester City en zo de gevallen Milanese grootmacht weer nieuw leven in te blazen.

De eventuele komst van de Ivoriaanse reus moet dan wel gefinancierd worden. En wat dat betreft komt de belangstelling van Liverpool voor Mateo Kovacic weer goed uit. De nog altijd maar twintigjarige Kroatische international wordt door Metro al bestempeld als De Nieuwe Steven Gerrard. Om daadwerkelijk de opvolger van de illustere Engelsman te worden zal dan nog wel even minimaal twintig miljoen euro op tafel gelegd moet worden. De in januari 2013 van Dinamo Zagreb overgenomen middenvelder heeft immers nog een vier jaar doorlopend contract.

Mateo Kovacic en Mauro Icardi. Op weg naar de uitgang bij Internazionale?
Mateo Kovacic en Mauro Icardi. Op weg naar de uitgang bij Internazionale?

Liverpool zou ook nog steeds op zoek zijn naar een spits. Volgens BILD  moet de Zuid-Koreaan Heung-Min Son (22) die vacature gaan vullen. De voormalige centrumaanvaller van Hamburger SV staat dit seizoen op elf competitiegoals en zou daarmee de aandacht van Liverpool getrokken hebben.

We vervolgen met een bizar gerucht uit Duitsland, waar Bayern München zijn zinnen heeft gezet op Ilkay Gündogan. Dat is op zich niet vreemd, maar de kampioen van Duitsland zou Mario Götze in de deal met Borussia Dortmund willen betrekken. De 22-jarige aanvallende middenvelder, die dit seizoen slechts twee competitieduels miste, werd in de zomer van 2013 nog voor 37,5 miljoen euro gekocht van Dortmund. 'Ik hoor hier nu voor het eerst van, maar ik kan me dat niet voorstellen', reageerde Michael Zorc tegenover Bild. De technisch directeur zou Gündogan overigens ook het liefst naar het buitenland zien vertrekken. Manchester United zou ook interesse hebben.

Mario Götze en Ilkay Gündogan; de hoofdrolspelers in een opmerkelijk verhaal van BILD.
Mario Götze en Ilkay Gündogan; de hoofdrolspelers in een opmerkelijk verhaal van BILD.

Volgens verschillende Engelse media zou Bayern zich tevens gemengd hebben in de strijd om Gareth Bale, die ook in verband wordt gebracht met een transfer naar Chelsea, Manchester City én United. De duurste voetballer ooit, in 2013 verkaste hij voor bijna honderd miljoen euro van Tottenham Hotspur naar Real Madrid, zou na twee seizoenen al mogen vertrekken bij De Koninklijke. Maar alleen als er een acceptabel bod binnenkomt. Real Madrid wil namelijk geen verlies maken op de Welshman, die in Spaanse dienst goed was voor 30 assists en 39 doelpunten in 88 officiële duels. Helemaal geen verkeerde cijfers natuurlijk.

Dan over naar Aston Villa, dat met nog drie duels voor de boeg moet vrezen voor degradatie. Het Sunderland van manager Dick Advocaat staat nu nog onder de rode streep, maar heeft slechts twee punten minder én een wedstrijd tegoed. Ook is er in Birmingham veel onduidelijkheid over de toekomst van enkele sleutelspelers. Liverpool heeft behalve de al genoemde Heung-Min Son zijn pijlen verder gericht op Christian Benteke, die dit seizoen twaalf keer scoorde in de Premier League. Ook heeft Ron Vlaar nog altijd zijn aflopende contract niet verlengd. Fabian Delph deed dat wel, maar manager Tim Sherwood gaf afgelopen weekend aan dat hij verwacht dat de middenvelder desondanks vertrekt.

Louis van Gaal denkt dat Ángel Di María komende transferperiode niet vertrekt bij Manchester United. De 27-jarige Argentijn werd afgelopen zomer voor liefst 75 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, maar veel indruk maakte hij nog niet. Toch verwacht zijn manager dat Di María blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.