Transferdagboek 02/05: Falcao, Lacazette en Lloris

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 02/05: Falcao, Lacazette en Lloris

AC Milan heeft grote plannen (zie ook hieronder) en Radamael Falcao moet de grote aankoop worden van komende zomer. De 29-jarige spits wordt dit seizoen door AS Monaco verhuurd aan Manchester United, waar de Colombiaan weinig indruk heeft gemaakt. Als het aan manager Louis van Gaal ligt wordt de optie tot koop niet gelicht. Goed nieuws voor Milan, dat Falcao graag ziet komen. Overigens heeft ook Juventus belangstelling.

Onduidelijk is nog waar de toekomst van Raheem Sterling ligt. De twintigjarige aanvaller weigert vooralsnog verder te onderhandelen over een nieuw contract, maar volgens Liverpool-manager Brendan Rodgers hoeven de fans niet te vrezen voor een vertrek. 'Raheem gaat helemaal nergens heen', reageerde Rodgers. 'Iedereen wil spelen in de Champions League, maar op dit moment is het belangrijk dat hij speeltijd krijgt.'

Raheem Sterling in een onderonsje met Liverpool-manager Brendan Rodgers.
Raheem Sterling in een onderonsje met Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Real Madrid is op zoek naar een nieuwe doelman en richtte zich aanvankelijk op David de Gea, maar Manchester United wil de doelman absoluut niet laten gaan. Hugo Lloris zou nu op het verlanglijstje staan van De Koninklijke. De keeper kondigde onlangs aan graag Champions League te willen spelen en met Tottenham Hotspur zal dit ook volgend seizoen niet gebeuren. Paris Saint-Germain volgt de international van Frankrijk ook.

De kans is groot dat Paul Pogba komend seizoen niet meer voor Juventus speelt, want bijna iedere Europese topclub heeft wel belangstelling. Dus is het aan zijn werkgever Juventus om de beste deal eruit te slepen. De club uit Turijn zou de Fransman wel naar Paris Saint-Germain willen laten gaan, maar dan alleen als Javier Pastore de omgekeerde weg bewandelt. In de periode 2009-11 maakte de Argentijn in het shirt van Palermo al furore in de Serie A. Het is echter de vraag of PSG hem wil laten gaan. Na een moeizaam begin is Pastore in de Franse hoofdstad uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler.

Chelsea kan zondag voor de vijfde keer in de clubhistorie kampioen worden, maar manager José Mourinho is druk bezig met komend seizoen. De Portugees heeft zijn pijlen gericht op Alexandre Lacazette, de topscorer van de Ligue 1. In dertig duels was de spits van Olympique Lyon liefst 26 keer trefzeker. Chelsea wil twintig miljoen euro betalen en tevens Loïc Rémy naar Lyon laten vertrekken.

Javier Pastore en Marco Verratti namens Paris Saint-Germain in actie tegen Barcelona.
Javier Pastore en Marco Verratti namens Paris Saint-Germain in actie tegen Barcelona.

Dan over naar AC Milan, dat waarschijnlijk spoedig in handen komt van Bee Thaechaubol. Als de Thai daadwerkelijk een meerderheidsbelang heeft in de Rossoneri, dat komt er honderd miljoen euro vrij voor transfers. Mr Bee heeft Carlo Ancelotti op het oog als nieuwe trainer en wil hem herenigen met Marco Verratti. Beiden werkten samen bij Paris Saint-Germain, waar de middenvelder nog altijd onder contract staat. Ancelotti is trainer van Real Madrid, waarmee hij vorig seizoen de Champions League won.

De toekomst van José Luis Gayà lijkt voorlopig toch bij Valencia te liggen. De onderhandelingen met de negentienjarige linksback over een nieuwe contract - zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2018 - verliepen erg moeizaam. Dat kwam volgens verschillende Spaanse media mede doordat Real Madrid Gayà graag wilde inlijven. Maar naar verluidt verbindt de verdediger zich spoedig toch voor langere tijd aan Los Che.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.