Transferdagboek 07/05: Balotelli, De Bruyne en Gündogan

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 07/05: Balotelli, De Bruyne en Gündogan

Hij presteert dit seizoen bij Liverpool nauwelijks iets, maar Mario Balotelli blijft een gewilde speler. Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero ziet de komst van de aanvaller wel zitten. 'Een aanvalslinie met Balotelli en Samuel Eto'o zou fantastisch zijn', aldus Ferrero. Mogelijk is Henk ten Cate volgend seizoen overigens de trainer van de club uit Genua. Hij liet woensdag weten in beeld te zijn als opvolger van de succesvolle Sinisa Mihajlovic.

Ilkay Gündogan houdt zijn kaarten nog tegen de borst als het gaat over zijn toekomst. De 24-jarige middenvelder heeft bij Borussia Dortmund nog een contract voor een jaar. Met de wetenschap dat die verbintenis niet wordt verlengd doet BVB er goed aan hem in de etalage te zetten om nog iets van de transferwaarde (twintig miljoen euro) terug te zien. 'Maar dat ik mijn contract niet verleng, betekent nog niet dat ik komende zomer weg ben', aldus Gündogan. 'Ik zal een vertrek zeker niet met het mes op tafel afdwingen, en ik ben natuurlijk ook bereid nog een jaar te blijven als dat voor beide partijen de beste optie is. Maar voor mij persoonlijk is het zeer belangrijk dat mijn club een passende vergoeding krijgt.' In elk geval is een geopperde bestemming – VfL Wolfsburg – niet aan de orde. 'Dat hou ik voor zeer onwaarschijnlijk', laat Gündogan nog wel de deur op een heel klein kiertje staan.

In Wolfsburg wordt ook druk gespeculeerd over de toekomst van Kevin De Bruyne, die zelf ook weigert om de deur richting een andere club op slot te doen. 'Normaal gesproken speel ik volgend jaar ook bij Wolfsburg. Maar je weet maar nooit wat er in het voetbal gebeurt. Op dit moment zeg ik dat ik hier blijf.'

In dat geval krijgt hij met Max Kruse een nieuwe ploeggenoot. Hoewel de transfer officieel nog niet is bekrachtigd, kijkt trainer Dieter Hecking uit naar de komst van de 27-jarige aanvaller van Borussia Mönchengladbach. 'Het zal spel variabeler maken. Max is een zeer beweeglijke aanvaller, niet een klassieke spits.' De vraag is wie er voor Kruse moet plaatsmaken: Bas Dost of Nicklas Bendtner?  

Real Madrid zag Álvaro Morata deze week in de Champions League schitteren in het shirt van tegenstander Juventus. En dat kunnen de Madrilenen kennelijk niet over hun hart verkrijgen, want ze willen het kind van de club nu graag terug. Sportkrant AS meldt namelijk dat Real de Madrileen voor een slordige dertig miljoen euro wil terugkopen van de Italiaanse kampioen. En dat terwijl hij amper een jaar geleden nog naar Italië vertrok, omdat zijn speelkansen in de Spaanse hoofdstad gering waren.

Volgens de Braziliaanse krant Lancenet heeft Santos zijn wonderkind Gabriel Barbosa aangeboden bij AC Milan. Deze zogeheten Gabigoal hoeft de Rossoneri niet veel te kosten, omdat Santos op zijn beurt Milan-huurling Robinho (31) graag definitief wil inlijven. Omdat de Brazilianen daar de financiële middelen niet voor hebben, proberen ze de achttienjarige aanvaller in de deal te betrekken.

En misschien krijgt Barbosa dan in de spits gezelschap van Zlatan Ibrahimovic (33), want de geruchten over een vertrek van de Zweed bij Paris Saint-Germain worden steeds hardnekkiger. Zo meldt ook Sky Sports dat er contacten zijn tussen zijn zaakwaarnemer en de club waarvoor hij tussen 2010 en 2012 speelde. Ibrahimovic kwam recent nog in het nieuws wegens zijn negatieve uitlatingen over Frankrijk en de competitie daar, wat hem een schorsing van twee wedstrijden opleverde. De Zweed staat nog een jaar in Parijs onder contract, maar zijn salaris (nu veertien miljoen euro per seizoen) zou voor Milan nog weleens problemen kunnen opleveren.

Keeper Petr Cech lijkt Chelsea aan het eind van dit seizoen te gaan verlaten, want sinds de komst van Thibaut Courtois werd de Tsjech na tien jaar verdrongen als eerste keeper op Stamford Bridge. Liverpool waagde al een poging in de winterstop en nu zou ook Arsenal een oogje hebben op de ervaren doelman. Maar volgens Ray Wilkins, voormalig assistent bij Chelsea, zal de kersverse kampioen van de Premier League hem niet naar een andere Engelse club laten vertrekken.

Chelsea zou op zijn beurt hengelen naar de diensten van Toby Alderweireld. De 26-jarige Belgische international is eigendom van Atlético Madrid, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Southampton. Daar maakt hij niet alleen zo veel indruk dat de Spanjaarden hem volgend seizoen terugwillen, maar The Guardian meldt dat ook Chelsea hem graag wil inlijven. Ook met het oog op de toekomst, aangezien boegbeeld John Terry dit jaar alweer 35 jaar wordt. Filipe Luís zou daarbij nog worden ingezet als ruilmiddel.

Onze eigen voetbalnomade Royston Drenthe heeft zijn carrière afgelopen winter met succes nieuw leven ingeblazen bij Kayseri Erciyesspor, want de voormalige speler van Feyenoord en Real Madrid mag zich volgens Turkse media verheugen in de belangstelling van Trabzonspor. Fanatik meldt dat de gewezen topclub haar vizier in de jacht op nieuwe successen gericht heeft op de 28-jarige linkspoot. 

Radamel Falcao kent als huurling een uitermate ongelukkig verblijf in Manchester, dat de 29-jarige aanvoerder van Colombia dan ook niet definitief wil overnemen van AS Monaco. De vermaarde doelpuntenmachine kwam mede door zwaar knieletsel maar nauwelijks uit de verf en daarom heeft de club van Louis van Gaal iets bedacht. De Daily Mirror meldt dat Manchester United de spits nog een extra half jaar wil huren, zodat hij alsnog een eerlijke kans krijgt om zijn oude vorm weer tevoorschijn te toveren en de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten. In deze jaargang kwam hij tot slechts vier competitiegoals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.