Transferdagboek 08/05: Balotelli, Godín en Schneiderlin

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 08/05: Balotelli, Godín en Schneiderlin

De keuze afgelopen zomer voor Liverpool heeft niet goed uitgepakt voor Mario Balotelli, maar in Italië zijn ze de 24-jarige spits nog niet vergeten. Een dag nadat Sampdoria-voorzitter Massimo Ferrero had aangegeven een samenwerking wel te zien zitten, zet Javier Zanetti de deur namens Internazionale op een kier. 'Als de trainer ons vraagt om Balotelli te halen, zou het kunnen gebeuren', aldus de vicevoorzitter. De trainer in kwestie is Roberto Mancini, die eerder met Balotelli samenwerkte bij Manchester City. De spits was eerder ook ploeggenoot van Zanetti bij Inter.

Dan over naar Moses Daddy-Ajala Simon, die in de zomer van 2013 nog tevergeefs stage liep bij Ajax. De nu negentienjarige Nigeriaan kwam via AS Trencín bij AA Gent terecht, waar hij sinds januari veel indruk maakt. Liverpool en Tottenham Hotspur zouden geïnteresseerd zijn, maar moeten dan minimaal twintig miljoen euro op tafel leggen. Ajax zal zich inmiddels achter de oren krabben, want volgens Rabiu Ibrahim - die in 2011 nog kort speelde voor PSV en bij Trencín ploeggenoot was van Simon - heeft De Nigeriaanse Ronaldo zijn plafond nog lang niet bereikt. 'Ik zal niet verbaasd zijn als hij over drie, vier jaar bij een grote club speelt. En dan bedoel ik Real Madrid. Barcelona. Die categorie.'

De kans dat manager Ronald Koeman van Southampton na dit seizoen afscheid moet nemen van Morgan Schneiderlin wordt steeds groter. Arsenal heeft zich volgens verschillende Engelse media al gemeld bij The Saints. De 25-jarige Fransman is in de ogen van zijn landgenoot Arsène Wenger de ideale man om wat extra fysiek toe te voegen aan het middenveld van de Noord-Londense club. De manager heeft naar verluidt ruim dertig miljoen euro over voor Schneiderlin, die afgelopen zomer nog dicht bij een transfer naar Tottenham Hotspur was. Koeman wilde hem toen onder geen beding laten gaan.

Dan over naar Chelsea, dat zich afgelopen zondag verzekerde van de vijfde landstitel in de clubhistorie. Maar volgens manager José Mourinho heeft de club nog twee à drie topaankopen nodig om ook mee te doen om de winst van de Champions League. Nu zou Diego Godín de eerste speler zijn die de kampioen van Engeland moet versterken. De 29-jarige verdediger uit Uruguay staat nog tot medio 2018 onder contract bij Atlético Madrid. In Londen zou hij herenigd kunnen worden met Diego Costa en Filipe Luís, die afgelopen zomer al de overstap maakten van Atlético naar Chelsea. Ook haalde de Londense club huurling Thibaut Courtois terug uit Madrid.

Diego Godín namens Atletico Madrid in actie tegen stadgenoot Real Madrid.
Diego Godín namens Atletico Madrid in actie tegen stadgenoot Real Madrid.

Als we de berichtgeving van vrijdagochtend in de buitenlandse media mogen geloven staat er komende zomer heel wat te gebeuren in transferland. Niet in de eerste plaats omdat Bayern München door de dreigende uitschakeling in de halve finale van de Champions League van plan is de selectie een flinke verjongingskuur te geven. De clubleiding van Der Rekordmeister is van mening dat het langzaamaan wel tijd wordt om vervangers aan te trekken voor de dertigers Bastian Schweinsteiger (30), Philipp Lahm (31), Xabi Alonso (33), Dante (32), Franck Ribéry (32), Arjen Robben (31) en Claudio Pizarro (36).

Bayern zou daar volgens Bild liefst honderd miljoen euro voor willen uittrekken. De vraag is of dat genoeg is om centrumverdediger Aleksandar Dragovic op te halen bij Dinamo Kiev, de technisch begaafde Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan weg te kapen bij de concurrenten uit Wolfsburg en Dortmund en ook nog eens de aanval te versterken met niemand minder dan de op Old Trafford verpieterende Ángel di María en bij Atlético Madrid met scherp schietende Antoine Griezmann.  

Het vijftal zou moeten doen wat Lukas Podolski nooit is gelukt in Zuid-Duitsland: uitgroeien tot de bepalende gezichten van een nieuwe succesploeg. De 29-jarige Duitse international staat inmiddels alweer drie jaar onder contract bij Arsenal, maar ook daar heeft Poldi de verwachtingen nooit echt kunnen waarmaken. Na een halfjaar op huurbasis bij Internazionale zouden The Gunners de man met het kiezelharde schot komende zomer daarom willen verkopen. Newcastle United zou een voorname kandidaat zijn om de 123-voudige international voor 13,5 miljoen euro in te lijven.

Lukas Podolski en Andrea Pirlo kwamen elkaar dit jaar al tegen in de Serie A. Gebeurt dat volgend seizoen opnieuw, maar dan in de Premier League?
Lukas Podolski en Andrea Pirlo kwamen elkaar dit jaar al tegen in de Serie A. Gebeurt dat volgend seizoen opnieuw, maar dan in de Premier League?

Volgens Metro ligt ook de toekomst van Andrea Pirlo in de Premier League. De 35-jarige spelmaker speelde sinds zijn Serie A-debuut altijd in Italië, maar zou verrassend genoeg nu in beeld zijn bij Liverpool als opvolger van Steven Gerrard. Italiaanse media stellen dat de clubleiding van The Reds al gesprekken heeft gevoerd met Juventus, waar Pirlo nog een contract heeft tot volgend jaar. Zelf gaf hij onlangs in gesprek met La Gazzeta dello Sport al aan na te denken over een vertrek. 'Om mijn tijd bij Juventus af te sluiten met het winnen van de Champions League zou een droom zijn.'

Van Yaya Touré wordt al tijden gezegd dat hij na dit seizoen juist de omgekeerde weg bewandelt. De Ivoriaanse middenvelder heeft al meerdere malen laten doorschemeren het niet meer zo naar zijn zin te hebben bij Manchester City. De zaakwaarnemer van de 31-jarige alleskunner heeft nog maar eens wat extra olie op het vuur gegooid door te beweren dat 'het negentig procent zeker is dat Touré na dit seizoen vertrekt'. Het is koren op de molen van Internazionale en Paris Saint-Germain. Vooral Inter-coach Roberto Mancini flirtte al meerdere malen met zijn voormalige oogappel bij City.

Het vertrek van Touré zou bij Man City ruimte creëren voor het aantrekken van Paul Pogba. De laatste dagen werd de Franse middenvelder vooral in verband gebracht met een transfer naar Barcelona in de zomer van 2016, maar volgens Tuttosport heeft de Turijnse topclub een Catalaans bod van tachtig miljoen euro afgewezen. Pogba zou niet minder dan honderd miljoen euro moeten opbrengen. Dat recordbedrag zou echter geen reden zijn voor City, Chelsea en Paris Saint-Germain om af te haken in de race om de 22-jarige klasbak.

Het ziet ernaar uit dat Paris Saint-Germain komende zomer moet kiezen tussen Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani. Als de één blijft, wil de anders immers weg.
Het ziet ernaar uit dat Paris Saint-Germain komende zomer moet kiezen tussen Zlatan Ibrahimovic en Edinson Cavani. Als de één blijft, wil de anders immers weg.

Edinson Cavani is nog zo'n speler die eens in de zoveel tijd laat weten niet gelukkig te zijn bij zijn huidige club. De 28-jarige Uruguayaan moet bij Paris Saint-Germain te vaak in de schaduw staan van Zlatan Ibrahimovic. 'Ik weet niet of ik bij PSG blijf', zegt hij tegen het tijdschrift GQ. 'Ik word gedwongen om vanaf de flanken te spelen, dat heeft mijn prestaties enorm beïnvloed. Ik zou veel meer scoren als ik in de spits zou spelen.' Volgens The Daily Star zou dat wel eens het signaal zijn voor Arsenal, Liverpool en Manchester United om Cavani komende zomer opnieuw proberen aan te trekken.

Juventus houdt de situatie van Cavani ook nauwlettend in de gaten. De Italiaanse kampioen richt zich volgens La Gazzetta dello Sport ook op een goedkoper alternatief: Paulo Dybala. De 21-jarige Argentijn maakt seizoen furore bij de club waar Cavani ook zijn doorbraak in Europa beleefde: Palermo. Juve heeft volgens de goed ingevoerde sportkrant een bod van dertig miljoen euro neergelegd bij Palermo-preses Maurizio Zamparini. De talentvolle aanvaller kan echter ook rekenen op concrete interesse van Internazionale en AC Milan, terwijl Juve met Atlético Madrid zou strijden om Cavani.

Bryan Ruiz werd als dragende speler van FC Twente ooit ook een grote toekomst voorspeld, maar de inmiddels 29-jarige Costa Ricaan heeft die belofte nooit echt kunnen inlossen. Ruiz was op het WK van afgelopen zomer weliswaar een belangrijke speler bij de kwartfinalist maar heeft in clubverband nooit meer echt in de schijnwerpers gestaan. Dit seizoen verpietert de frêle linkspoot bij Fulham in het Championship. Ruiz kwam weliswaar 32 keer in actie, maar met een aflopend contract ligt een definitief vertrek voor de hand. Volgens A Bola is Portugal zijn volgende bestemming. Sporting Lissabon heeft de ex-PSV'er hoog op de verlanglijst staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.