Transferdagboek 10/05: Dybala, Müller, De Vrij & Van Dijk

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 10/05: Dybala, Müller, De Vrij & Van Dijk

Memphis Depay maakte zondagmiddag uit een vrije trap nog zijn 22ste competitietreffer voor PSV en zal ook volgende week nog in actie komen voor de Eindhovenaren, voordat hij naar Manchester afreist voor de medische keuring. Geen haar op het hoofd van Maurizio Zamparini die daaraan ook denkt. De voorzitter van Palermo besloot vandaag Paulo Dybala aan de kant te houden tegen Atalanta, omdat de afronding van de transfer van de Argentijnse aanvaller nadert. Zamparini wil niet het risico lopen dat zijn wandelende goudmijn geblesseerd raakt.

Vermoedelijk wordt het vertrek van Dybala, waarschijnlijk voor dertig miljoen euro naar Juventus, nog deze week bekend gemaakt. Juve zou daarmee clubs als Arsenal, Internazionale, AC Milan en AS Roma aftroeven. United deed eerder hetzelfde met Depay, waardoor Liverpool volgens The Mirror nu gaat informeren bij Borussia Dortmund hoeveel Pierre-Emerick Aubameyang kost. De Gabonese spits stond vóór zijn transfer naar Dortmund in 2013 ook al in de belangstelling van The Reds. Die hopen nu dat Aubameyang net als trainer Jürgen Klopp wil vertrekken ondanks zijn nog drie jaar doorlopende contract.

Naar verwachting zal Liverpool in ieder geval niet zo veel hoeven betalen voor Aubameyang als Bayern München naar verluidt voor Thomas Müller vraagt: 55 miljoen euro. Een transfer van de 25-jarige aanvaller lijkt zeer onwaarschijnlijk, maar Louis van Gaal heeft volgens The Mirror toch weer hernieuwde hoop gekregen door de manier waarop de Duitse spits woensdag tijdens het Champions League-duel met Barcelona uitviel tegen zijn huidige coach, Pep Guardiola. Müller maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Bayern toen Van Gaal er nog trainer was. Pogingen van Van Gaal om zijn voormalige pupil afgelopen jaar naar Old Trafford te halen mislukten.

De goede relatie van Louis van Gaal met Thomas Müller blijft voor transfergeruchten zorgen.
De goede relatie van Louis van Gaal met Thomas Müller blijft voor transfergeruchten zorgen.

Wellicht dat een ruildeal met Angel di María schot in de zaak brengt. De 27-jarige Argentijn stapte afgelopen zomer nog voor een recordbedrag van 75 miljoen euro over naar Manchester United, maar kan niet aarden in Engeland. Insiders beweren dat de inbraak in zijn huis van begin dit jaar de oorzaak is van de vormcrisis van de linksbenige stilist. Van Gaal weet dat hij met Di María in potentie nog altijd een wereldtopper in huis heeft, maar als een club met miljoenen over de boeg komt valt een vertrek niet uit te sluiten. En Bild stelde onlangs al dat Bayern die club zomaar zou kunnen zijn.

Stefan de Vrij is nog zo'n speler van wie Van Gaal volgens Engelse media uitermate gecharmeerd is. De 23-jarige verdediger was vorige zomer een van de uitblinkers bij het Nederlands elftal. In het shirt van Lazio maakt hij zijn reputatie van WK-revelatie volledig waar. De interesse van United is dan een logische optelsom, maar De Vrij vertelde zondag in gesprek met FOX Sports dat hij na één jaar in Rome nog niet bezig is met een vertrek, ook niet als Lazio – nu derde – toch nog naast Champions League-voetbal zou grijpen. 'Dat is niet doorslaggevend voor waar ik volgend seizoen speel.'

Het miljoenenbal fungeerde vorig seizoen als etalage voor Virgil van Dijk. De 23-jarige verdediger speelde zich in zijn eerste seizoen bij Celtic in de kijker van diverse Premier League-clubs. Ook nu lonkt weer een overgang voor Van Dijk, die vorige week voor de tweede keer op rij kampioen werd van Schotland. 'Celtic is een fantastische club met een fantastisch stadion en de fans zijn geweldig. Alleen is de competitie niet al te best', geeft Van Dijk bij Omroep Brabant een inkijk in zijn overpeinzingen. 'Ik wil me doorontwikkelen. Als die mogelijkheid er is, zal ik een transfer zeker overwegen.'

Hoe ziet de nabije toekomst van Pep Guardiola eruit? Na de derde nederlaag op een rij bij zijn huidige club Bayern München staat zelfs de positie van de Spaanse succescoach ter discussie. De sportzender BeIN Sports liet zaterdag weten dat Manchester City na deze zomer zijn nieuwe werkgever is, maar uit onderzoek van Sky Sports blijkt dat dat bericht niet te klopt.

Ligt de toekomst van Pep Guardiola nog wel bij Bayern München? De meningen zijn verdeeld.
Ligt de toekomst van Pep Guardiola nog wel bij Bayern München? De meningen zijn verdeeld.

En dus wordt Guardiola gekoppeld aan een andere club. The Sunday Times meldt dat AC Milan drukdoende is om de Spanjaard naar San Siro te halen. De resultaten onder de huidige coach Filippo Inzaghi zijn dramatisch en met de naderende overname door de Thaise zakenman Bee Thaechaubol is geld ook geen probleem. Mr Bee wil zaken doen met de investeerders van Doyen Sports waardoor ineens de namen van Felipe Anderson (Lazio), Radamel Falcao (Manchester United) en het Braziliaanse wonderkind Gabriel Barbosa (Santos) vallen.

Yaya Touré speelt na dit seizoen in het shirt van Internazionale. Althans, dat zegt zijn zaakwaarnemer in gesprek met The Daily Star. De Ivoriaan wordt in de Italiaanse modestad herenigd met trainer Roberto Mancini. Volgens de belangenbehartiger van Touré is de kans negentig procent dat hij City verlaat. Manchester City weet echter van niets. 'Yaya heeft mij in ieder geval niets verteld. Ik denk dat hij gelukkig is bij ons', aldus manager Manuel Pellegrini.

Manager Ronald Koeman hoopt ook na dit seizoen te beschikken over Nathaniel Clyne. De 24-jarige rechtsback liet onlangs weten dat hij niet per se weg wil bij The Saints, maar het is de vraag of de clubleiding van Southampton de miljoenen kan weerstaan. Manchester United gaat volgens The Sunday Times een bod uitbrengen van liefst 25 miljoen euro. En dat voor een speler die nog tot medio 2016 onder contract staat. Ondertussen liggen ook Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur op de loer.

Bayern München gaat deze zomer liefst honderd miljoen euro uitgeven voor onder anderen  Aleksandar Dragovic van Dinamo Kiev,  Ilkay Gündogan van rivaal Borussia Dortmund, Ángel di María van Manchester United én Kevin De Bruyne van VfL Wolfsburg. Maar het lijkt erop dat die honderd miljoen niet voldoende is. De Bruyne kan volgens The Mirror namelijk ook naar Manchester City. De Engelse topclub heeft voor de Belg alleen ruim zestig miljoen euro over....

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.