Transferdagboek 13/05: Boateng, Van Dijk, Emery & Touré

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 13/05: Boateng, Van Dijk, Emery & Touré

Yaya Touré is jarig en dat is Manchester City dit jaar níét vergeten. Dat de club de 31ste verjaardag van de Ivoriaan vorig jaar vergat, leidde tot een flinke deuk in de relatie met de sterspeler. Manager Manuel Pellegrini kondigde afgelopen weekend al aan dat Touré een verjaardagstaart zou krijgen. Vandaag bleek zelfs dat dat er twee zijn. Bovendien is de veelzijdige middenvelder een bonus van een miljoen euro in het vooruitzicht gesteld, omdat City hard op weg is zich te plaatsen voor de Champions League.

Of dat reden is voor Touré om te blijven zal nog moeten blijken. Dat Kevin-Prince Boateng na deze zomer bij Schalke 04 vertrekt staat wél vast. De 28-jarige Ghanees is door Schalke 04 op non-actief gesteld en wil een transfervrij vertrek forceren. Volgens Corriere della Sera wil Lazio hem in dat geval een vierjarig contract ter waarde van negen miljoen euro aanbieden. Zijn verloofde Melissa Satta heeft op de Italiaanse tv al een goed woordje voor hem gedaan in de hoop op een terugkeer naar haar vaderland.

De Serie A was afgelopen winter ook de nieuwe bestemming van Seydou Doumbia, maar als we La Gazzetta dello Sport moeten geloven vertrekt de Ivoriaanse spits na een half jaar alweer bij AS Roma. De 27-jarige spits kwam afgelopen zomer nog voor vijftien miljoen euro over van CSKA Moskou, maar zou moeten plaatsmaken voor een nieuwe topspits. Niet alleen zal Mattia Destro terugkeren van een verhuurperiode bij AC Milan, ook richten de Giallorossi zich op het aantrekken van Javier Hernández (Manchester United, verhuurd aan Real Madrid) of Christian Benteke (Aston Villa).

Charlie Austin scoorde voor hekkensluiter Queens Park Rangers zeventien keer in de Premier League. Ronald Koeman zou met Southampton een bod op de Engelsman hebben gedaan.
Charlie Austin scoorde voor hekkensluiter Queens Park Rangers zeventien keer in de Premier League. Ronald Koeman zou met Southampton een bod op de Engelsman hebben gedaan.

Voor Benteke zal Roma wel veel geld moeten neertellen; volgens The Mirror veertig miljoen euro. Ook Chelsea, Liverpool en Manchester United dingen naar de hand van de Belgische spits. Ronald Koeman is niet van plan dat soort bedragen te gaan betalen. Volgens The Daily Express wil zijn club Southampton voor veertien miljoen euro Charlie Austin losweken bij het onlangs gedegradeerde Queens Park Rangers. De Engelse spits moet de concurrentie aangaan met Graziano Pellè.

Newcastle United en Sunderland strijden nog tegen degradatie. Als dat met succes is gebeurd willen beide clubs volgens The Daily Star hun verdediging versterken met Virgil van Dijk. De 23-jarige Celtic-verdediger wordt al een jaar in verband gebracht met een transfer naar de Premier League en is gewild. Ook Aston Villa, Southampton en Tottenham Hotspur zouden Van Dijk wel willen hebben, terwijl zelfs Arsenal en Manchester United worden genoemd.

Wellicht dat die clubs komende zomer ook nog gaan shoppen in Milaan. Tuttosport meldt dat AC Milan van plan is een grote schoonmaak door te voeren in de selectie. Met het vertrek van spelers als Robinho, Nigel de Jong, Michael Essien, Giampaolo Pazzini, Philippe Mexès en Daniele Bonera zou de grootmacht in verval alleen al 35 miljoen euro vrijmaken aan salarisbudget. In totaal moet de sanering, inclusief transfersommen, honderd miljoen euro opbrengen.

Dat geld ligt dan klaar voor de man die trainer Filippo Inzaghi na dit seizoen opvolgt. Met dat bedrag hopen de Rossoneri een toptrainer te interesseren voor de baan waar ook Clarence Seedorf zijn vingers al aan brandde. De clubleiding hoopt stiekem dat Jürgen Klopp of Carlo Ancelotti, tussen 2001 en 2009 ook al trainer van Milan, naar San Siro wil komen. Een realistischere optie is Unai Emery, die hard op weg is zich met Sevilla weer voor de Europa League-finale te plaatsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.