Transferdagboek 14/05: Klopp, Zidane, Dybala en Pogba

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 14/05: Klopp, Zidane, Dybala en Pogba

Dat de een z'n dood is de ander z'n brood ook als adagium geldt in het trainerswereldje, onderschreef Real-coach Carlo Ancelotti woensdagavond direct na de uitschakeling door Juventus in de Champions League al. Zijn spelers mogen hem dan steunen (Marcelo: 'Voor mij is zijn baan veilig.' En Toni Kroos: 'Als je zo speelt, is het onmogelijk dat er een slechte trainer langs de kant staat.'), dat zou volgens BILD tevergeefs zijn. De bij Borussia Dortmund afzwaaiende Jürgen Klopp zou op weg zijn naar De Koninklijke.

Verdwijnt Carlo Ancelotti van het toneel in Madrid om ruimte te maken voor een rol op de voorgrond van Jürgen Klopp?
Verdwijnt Carlo Ancelotti van het toneel in Madrid om ruimte te maken voor een rol op de voorgrond van Jürgen Klopp?

Maar volgens Mundo Deportivo heeft voorzitter Florentina Pérez iemand anders op het oog als opvolger van Ancelotti: Zinedine Zidane. De huidige trainer van Real Madrid B moet volgens de sportkrant een technische staf gaan vormen met voormalig ploeggenoten Raúl en Fernando Hierro. Behalve Zidane en Klopp zouden ook André Villas-Boas, Rafael Benítez en Roberto Mancini kandidaat zijn bij de Madrileense club.

Ondertussen kijkt Juventus, dat deels verantwoordelijk is voor de onrust bij Real Madrid, al vooruit naar volgend seizoen. Verschillende Italiaanse media melden namelijk dat Paulo Dybala overkomt van Palermo. De 21-jarige Argentijnse aanvaller kost naar verluidt 32 miljoen euro. Ook Arsenal was geïnteresseerd in Dybala, maar The Gunners vissen dus achter het net.

Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio openbaart daarentegen dat de Champions League-finalist met een andere aanvaller in een vergevorderd stadium is: Edinson Cavani. De Uruguayaanse aanvaller, die bij PSG in de schaduw staat van Zlatan Ibrahimovic, zou over belangstelling overigens niet te klagen hebben. Volgens Franse media wil Valencia-eigenaar Peter Lim zijn spaarpotje stukslaan om Cavani naar de sinaasappelstad te halen.

Juventus moet overigens ook vrezen voor het vertrek van een sterkhouder. Waar de kranten in Engeland en Italië zoals dagelijks vol staan met de flirt tussen Internazionale en Yaya Touré, meldt The Guardian namelijk dat Paul Pogba en Kevin De Bruyne de pijlers moeten worden onder de jacht naar de felbegeerde hoofdprijzen bij Manchester City, waar manager Manuel Pellegrini toch lijkt te mogen blijven.

Waar Pogba met Juventus woensdag de Champions League-finale haalde en in het verleden – misschien wel véél te gemakkelijk – mocht vertrekken bij Manchester United, is De Bruyne dit seizoen een van de revelaties in de Bundesliga. De Belg, met zijn tijd bij Chelsea eveneens een verleden in Engeland heeft, is de drijvende kracht bij Wolfsburg, dat zich voor de Champions League plaatste.

Maar de offensieve middenvelder weet hoe het werkt in het voetbalwereldje en wil zich daarom niet vastpinnen. 'Ik weet niet wat er in de zomer gaat gebeuren', aldus de Belg, die bij het Volkswagen-concern nog vastligt tot medio 2019, in gesprek met Eurosport. 'Ik ben hier heel gelukkig en verwacht volgend seizoen nog voor Wolfsburg te spelen, maar ik kan dat niet garanderen. Om als speler te zeggen dat je voor honderd procent blijft; dat is niet slim. Als er een grote club komt die het bedrag dat Wolfsburg vraagt betaalt, kan het zomaar zijn dat ik vertrek', toont de Belg zich realistisch. Bovendien heeft hij een zaakwaarnemer die niet te beroerd is een duit in het zakje te doen. 'Bayern München, PSG en Manchester City hebben zich al informeel gemeld', zo geeft Patrick De Koster een inkijkje in de onderhandelingstechnieken en onderschrijft hij – al dan niet opzettelijk – het nieuws van The Guardian.

Kevin De Bruyne, assistkoning van de Bundesliga. Binnenkort weer terug in de Premier League?
Kevin De Bruyne, assistkoning van de Bundesliga. Binnenkort weer terug in de Premier League?

Dan naar iemand die Duitsland zo snel mogelijk wil verlaten: Sidney Sam. De ondanks een blessure bij Schalke 04 plots op het tweede plan gezette vleugelaanvaller, hij werd na de 2-0 verliespartij tegen 1. FC Köln van dit weekend (2-0) vanwege 'een gebrek aan loyaliteit' op non-actief gezet, kan mogelijk ondanks een tot medio 2018 doorlopende verbintenis transfervrij uit Gelsenkirchen vertrekken. Volgens de Duitse vakbond had de clubleiding immers nooit tot de resolute beslissing mogen komen en daarom zou Sam, die woensdag zijn gezicht wel liet zien op het trainingsveld tijdens zijn revalidatietraject van een spierblessure, in een rechtszaak goede kans maken op een transfervrije status. En volgens de tabloids zou Tottenham Hotspur daar maar wat graag gebruik van maken.

Ondertussen zouden Lazio en Borussia Dortmund de andere zondebok, Kevin-Prince Boateng zit bij Schalke in hetzelfde schuitje, aansporen om zijn status eveneens aan te vechten zodat er niet in de buidel getast hoeft te worden.

Mario Götze vertrok al eens met veel tromgeroffel van Dortmund naar Bayern München, maar daar is hij onder trainer Josep Guardiola allesbehalve een vaste waarde. Zowel The Metro als The Telegraph schrijft dat de invalbeurt van drie minuten in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona voor de Duitse international de druppel was. Arsène Wenger zou daarom staan te springen om een zak met geld neer te leggen voor de maker van het winnende doelpunt in de WK-finale.

Bij Arsenal zou Wenger dan het Duitse aandeel gelijk houden, want het is al langer een publiek geheim dat de nu aan Internazionale verhuurde Lukas Podolski (29) geen zin meer heeft in een samenwerking met de Franse coach. De 122-voudig international (48 goals) zou volgens AMK wel eens ploeggenoot van Wesley Sneijder bij Galatasaray kunnen worden. Bij de Turkse grootmacht mag hij dan proberen zijn loopbaan uit het slop te trekken.

Mocht het zover komen dan zou Prinz Poldi wel eens tegenover voormalig PSV-middenvelder Atiba Hutchinson kunnen komen te staan. Fanatik  meldt immers dat de 32-jarige Canadese international en ex-speler van PSV dicht bij een contractverlenging van twee jaar is bij Besiktas.

Chelsea-manager José Mourinho meldde onlangs al dat hij liever geen spelers kwijt wil, maar zijn selectie louter wil aanvullen. De Portugees krijgt volgens The London Evening Standard daarbij een flinke tegenvaller te verwerken. Waar Inter-aanvaller Mauro Icardi zijn contractverlenging aanvankelijk uitstelde vanwege de belangstelling van de Engelse kampioen, zou hij door een lucratief aanbod van Internazionale nu toch overstag zijn gegaan. Met een jaarwedde van twaalf miljoen euro zouden de Nerazzurri erin slagen de Argentijnse aanvaller in de Italiaanse modestad te houden.

Tuttosport meldt ondertussen dat de Franse jeugdinternational Timothée Kolodziejczak de nieuwe linksback van Chelsea moet worden. Voor een kleine tien miljoen euro zou de 23-jarige verdediger zijn droomtransfer gaan maken van Sevilla naar Stamford Bridge.

Nicolás Otamendi viert een goal tegen Real Madrid. Viert hij binnenkort een transfer?
Nicolás Otamendi viert een goal tegen Real Madrid. Viert hij binnenkort een transfer?

Het geld voor de komst van Cavani zou wel eens opgebracht kunnen worden door Nicolás Otamendi. Volgens AS  is de Argentijn immers de verdediger die het Manchester United van manager Louis van Gaal van wat zekerheid moet gaan voorzien. Omdat hij nog tot 2019 vastligt, kan zijn huidige werkgever de hoofdprijs voor de 27-jarige verdediger vragen.

Tuttosport komt daarom met een wat goedkoper doelwit. De Poolse international Kamil Glik (27) zou met onder meer zeven doelpunten (bijna twee keer zoveel als de huidige United-spits Radamel Falcao) als verdediger in de Serie A de aandacht van de voormalige Oranje-bondscoach hebben getrokken. En omdat hij nog maar twee jaar contract heeft te gaan en bovendien een minder grote naam is, zou hij goedkoper moeten zijn. Al lijkt dat laatste voor United soms niets uit te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.