Transferdagboek 22/05: Gündogan, Alves, Falcao en Ramsey

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 22/05: Gündogan, Alves, Falcao en Ramsey

Barcelona mag heel 2015 geen spelers kopen omdat het de transferregels heeft geschonden met het aantrekken van jeugdspelers, maar de Catalanen zijn desondanks een vaste gast in deze rubriek.

Volgens Mundo Deportivo is Barcelona namelijk al heel ver met Ilkay Gündogan. Sterker nog, de 24-jarige middenvelder zou al een medische keuring hebben ondergaan bij de vermaarde Duitse arts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Vanwege het transferverbod blijft Gündogan nog een half jaar bij Borussia Dortmund voor hij in de winterstop naar Camp Nou verhuist.

Maar de Catalanen hebben ook belangstelling voor Aaron Ramsey, die dit seizoen liefst tien keer bekeken is door scouts van Barça. De 24-jarige Welshman van Arsenal wordt door trainer Luis Enrique gezien als de ideale aanwinst voor het middenveld. De kampioen van Spanje zou liefst 67 miljoen euro over hebben voor Ramsey.

Komende zomer dreigt Barcelona ook afscheid te moeten nemen van een basisspeler. Dani Alves zou namelijk besloten hebben de club transfervrij te verlaten, meldt Sport. Dinsdag zal de rechtsback uit Brazilië op een persconferentie tekst en uitleg geven. Het is een enorme domper voor de Champions League-finalist, want er kan dus - net als voor Xavi - geen vervanger gekocht worden komende transferperiode.

Dan over naar Manchester United, dat in Memphis Depay al een aankoop deed voor het nieuwe seizoen. Mede door de komst van de PSV'er mogen twee andere aanvallers vertrekken uit Old Trafford. De van AS Monaco gehuurde Radamel Falcao zou in de Premier League voor een herkansing gaan bij Chelsea, terwijl Robin van Persie - die nog een contract tot medio 2016 heeft bij de ploeg van manager Louis van Gaal - naar AS Roma kan verkassen.

En dan dreigt ook nog altijd het vertrek van David de Gea, die al een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met Real Madrid. Asmir Begovic (Stoke City), Jasper Cillessen (Ajax) en Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) werden al genoemd als mogelijke opvolger, maar volgens Paul Scholes moet United zich bij Chelsea melden voor Petr Cech. 'Edwin van der Sar was bijna 35 jaar toen hij naar United ging, Cech is onlangs 33 geworden. Hij zou nog zes jaar voor United kunnen keepen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.