Transferdagboek 19/05: Navas, Cech en Lacazette

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op de nieuwe jaargang. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 19/05: Navas, Cech en Lacazette

In Madrid mokt Keylor Navas over een gebrek aan speeltijd. De Costa-Ricaanse doelman is tweede keus achter Iker Casillas en dat zint hem allerminst. De speculaties over de komst van David De Gea maken zijn toekomst er natuurlijk niet beter op. 'Ik wil meer spelen. Ik had nooit gedacht een stand-in te zijn. Volgend seizoen is hopelijk anders', aldus Navas in Spaanse media. De WK-ster heeft bij Real Madrid nog een contract tot 2019.

Over de keeperskwestie van Real Madrid gesproken, Louis van Gaal is ongetwijfeld al bezig een plan te maken voor het geval de Spaanse grootmacht David De Gea heeft opgehaald op Old Trafford. Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) wordt gezien als belangrijkste kandidaat, terwijl ook de naam Jasper Cillessen (Ajax) is gevallen. In elk geval heeft Chelsea-goalie Petr Cech (33) zich nu via zijn zaakwaarnemer ook gemeld voor de mogelijke vacature in Manchester.

'Arsenal, Manchester United en Paris Saint-Germain zijn topclubs, en Petr zou graag bij een van die clubs spelen', zei Viktor Kolar in Britse media. 'Hij verwacht ook dat eigenaar Roman Abramovich en niet manager José Mourinho een beslissing neemt over zijn toekomst, op basis van de afspraken van vorig jaar.' Dat zou gaan om een toezegging dat Cech als dank voor elf jaar trouwe dienst ondanks een doorlopend contract transfervrij zijn heil elders te zoeken.

Dat zal niet zijn bij de topclubs die interesse hebben in Alexandre Lacazette (foto). De Franse spits staat in de al dan niet concrete belangstelling van Arsenal, Manchester United, Liverpool en Paris Saint-Germain. Olympique Lyon wil de 23-jarige goalgetter niet kwijt, al beseft voorzitter Jean-Michel Aulas dat er aan elke speler een prijskaartje hangt. 'Niets is zeker in het voetbal. Vijftig miljoen euro zal niet genoeg zijn.'

Juventus bereikte met Palermo al een akkoord over Paolo Dybala, maar de Turijners willen op z'n minst nog een aanvaller strikken. Sassuolo heeft laten weten dat de landskampioen zich heeft gemeld voor Simone Zaza. 'Juve wil Zaza. Wij zijn op zoek naar een vervanger', aldus directeur Giovanni Carnevali. Juventus bezat tot afgelopen zomer een deel van de transferrechten op de 23-jarige international, die tegenwoordig volledig eigendom is van Sassuolo. Wel heeft Juve de optie hem voor een vast bedrag van vijftien miljoen euro te kunnen kopen. Overigens hoopt Sassuolo dat Domenico Berardi, een speler die ook gelieerd is aan Juventus, ook volgend seizoen voor de club uitkomt.

Tegenover de mogelijke komst van Zaza staat waarschijnlijk het vertrek van Fernando Llorente bij De Oude Dame. De boomlange Bask zou op het verlanglijstje staan van Arsenal, Tottenham Hotspur en Valencia. De ex-speler van Athletic de Bilbao is door Álvaro Morata uit de basis verdreven in Turijn.

Raheem Sterling (foto onder) heeft volgens Engelse media besloten Liverpool te verlaten. Arsenal zou de jonge dribbelaar graag zien komen, wat manager Arsène Wenger niet ontkende. Toen hij werd gevraagd naar zijn vermeende interesse in Sterling, antwoordde de Fransman veelzeggend: 'Ik ga daar nu niets over zeggen, want ik vind het vervelend om te liegen.'

Scott Sinclair keert niet meer terug bij Manchester City. De vleugelspits gaat zich volgens Engelse media permanent verbinden aan Aston Villa, dat hem in januari al op huurbasis overnam. Sindsdien speelde de voormalige voetballer van Swansea City acht duels voor de ploeg van Ron Vlaar en Leandro Bacuna.

Hoewel Internazionale kwalificatie voor de Europa League dreigt mis te lopen, mag trainer Roberto Mancini in de zomer flink in zijn selectie investeren. La Gazzetta dello Sport meldt dat clubeigenaar Erick Thohir zestig miljoen euro beschikbaar stelt om de spelersgroep van een nieuwe impuls te voorzien. Daar kunnen nog tientallen miljoenen bij komen als Mancini besluit Mauro Icardi, Mateo Kovacic of doelman Samir Handanovic te verkopen.

De roze sportkrant meldt dat Mancini op het allerhoogste segment mikt bij het aantrekken van nieuwe spelers. Zo heeft hij Gaël Clichy (Manchester City), Pedro (Barcelona) en Lucas Leiva (Liverpool) op de korrel. Daarnaast worden ook Matteo Darmian (Torino) en Mattia Perin (Genoa) genoemd. Verder trekt Mancini nog altijd aan Yaya Touré, de Ivoriaan die hij kent uit hun gezamenlijke tijd bij Manchester City. Kortom: het belooft een drukke zomer te worden voor de zwart-blauwen.

Clichy en Touré zijn niet de enige City-spelers voor wie belangstelling is. The Daily Mail meldt namelijk dat Liverpool zijn oog heeft laten vallen op Edin Dzeko (foto). De Bosniër maakte dit seizoen pas vier doelpunten voor de onttroonde kampioen en zou dan ook mogen vertrekken. Liverpool zit te springen om een aanvallende impuls, want Mario Balotelli, Rickie Lambert en Fabio Borini imponeren niet. Daarnaast is Daniel Sturridge regelmatig geblesseerd en dreigt Raheem Sterling met een vertrek.

Vanwege belangstelling van Chelsea en Paris-Saint Germain vreest Atlético Madrid een vertrek van zijn topscorer Antoine Griezmann, die een jaar geleden overkwam van Real Sociedad. De Madrilenen zoeken naar alternatieven voor de Fransman en zijn daarbij uitgekomen bij Erik Lamela, die twee jaar na zijn megatransfer vanaf AS Roma nog altijd niet echt is geaard bij Tottenham Hotspur. The Spurs zijn daarom bereid te praten over een vertrek van de 23-jarige Argentijn, maar alleen als er dertig miljoen euro op tafel komt. Dat bedrag betaalde de club in 2013 namelijk aan Roma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.