Transferdagboek 16/05: Gerrard, Gündogan, Pogba, Witsel

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 16/05: Gerrard, Gündogan, Pogba, Witsel

Steven Gerrard speelde zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd voor Liverpool om komende zomer naar Los Angeles Galaxy te vertrekken. Het verleden wijst echter uit dat het niet ondenkbaar is dat Gerrard ooit nog terugkeert op Anfield. Een speler als Thierry Henry maakte al eens gebruik van het feit dat de Amerikaanse competitie in de eerste twee maanden van het kalenderjaar stil ligt door terug te keren bij zijn oude club Arsenal. Volgens Jamie Carragher moet zijn oude ploeggenoot Gerrard dat niet doen. 'Ik hoop niet dat hij terugkeert op huurbasis. Het is goed om je even een paar jaar los te maken van Liverpool.'

Die club zal door het vertrek van Gerrard ongetwijfeld op zoek gaan naar een vervanger. Wellicht dat aartsrivaal Manchester United The Reds op ideeën brengt. Volgens de Italiaanse Corriere dello Sport heeft de club van manager Louis van Gaal interesse in Radja Nainggolan. De toekomst van de Belgische middenvelder is onzeker, omdat AS Roma maar geen akkoord kan bereiken met Cagliari, dat nog altijd voor de helft eigenaar is. Roma zou maar elf miljoen willen betalen voor het volledige eigendom van Nainggolan, terwijl Cagliari vijftien miljoen euro verlangt.

Het maakt de 27-jarige middenvelder niet alleen een interessante optie voor United, ook Juventus houdt de ontwikkelingen in Rome nauwlettend in de gaten. Van Gaal treft het wat dat betreft niet, want bij een ander voornaam doelwit heeft de Nederlandse manager concurrentie van Barcelona. Dat zou volgens Mundo Deportivo immers al gesprekken hebben gevoerd met Ilkay Gündogan over een mogelijke transfer in januari, als het transferverbod van de Catalaanse grootmacht voorbij is. Gündogan bestrijdt die ontmoeting echter tegenover Bild.

De Duitse international zou een prijskaartje van twintig miljoen euro om zijn nek hebben hangen, nu hij bekend heeft gemaakt dat hij zijn in 2016 aflopende contract met Borussia Dortmund niet gaat verlengen. Het heeft de interesse van veel clubs uit Engeland en ook Atlético Madrid gewekt. Daarom zou Juventus zich richten op het aantrekken van Axel Witsel. De Belgische middenvelder van Zenit Sint-Petersburg kost volgens Tuttosport ook twintig miljoen en moet de selectie van de Champions League-finalist verder op kracht brengen.

Wat betekent de finaleplaats in de Champions League voor de toekomst van Paul Pogba en Álvaro Morata bij Juventus?
Wat betekent de finaleplaats in de Champions League voor de toekomst van Paul Pogba en Álvaro Morata bij Juventus?

Aanvankelijk wilde Juventus Witsel aantrekken als vervanger van Paul Pogba, maar nu het de finale van het miljoenenbal heeft bereikt en daarvoor circa honderd miljoen euro incasseert denkt De Oude Dame de Franse middenvelder te kunnen behouden. Door Fernando Llorente wél te verkopen – Sevilla of Liverpool zouden de Spaanse spits voor tien miljoen euro kunnen overnemen – ontstaat er in de begroting en de selectie ruimte voor Palmero-spits Paulo Dybala en misschien zelfs Edinson Cavani, die bij Paris Saint-Germain in de schaduw staat van Zlatan Ibrahimovic.

Het blijft onduidelijk of manager Louis van Gaal volgend seizoen bij Manchester United een beroep kan doen op David de Gea. Engelse en Spaanse media zijn het er wel over eens dat de kans groot is dat Real Madrid de 24-jarige doelman komende zomer inlijft. De Gea zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Spaanse topclub, meldt Marca. Dat wordt tegengesproken door Sky Sports, maar United zou wel al hard op zoek zijn naar een vervanger. Van Gaal zou al met de scoutingsstaf om tafel hebben gezeten, weet The Sun.

Dat de naam Maarten Stekelenburg daarbij gevallen is, lijkt niet waarschijnlijk. Maar de 32-jarige keeper lijkt ook op zoek te moeten naar een nieuwe club, weet L'Équipe. AS Monaco is tevreden over Stekelenburg, die dit seizoen gehuurd wordt van Fulham, maar zou geen gebruik willen maken van de optie tot koop. En dus lijkt de doelman terug te moeten keren naar Craven Cottage. Stekelenburg heeft daar nog een contract tot medio 2017, maar de kans is klein dat de 54-voudige Oranje-international komend seizoen zijn wedstrijden keept in het Championship.

Liverpool is druk bezig met het afscheid van Steven Gerrard, die zaterdag zijn laatste wedstrijd op Anfield speelt. Maar manager Brendan Rodgers is ook actief achter de schermen, want hij zou James Milner binnen hebben. De 29-jarige middenvelder heeft een aflopende verbintenis met Manchester City en zou Liverpool verkozen hebben boven Arsenal. Ook hoopt Rodgers zich te versterken met José Fonte, die al sinds 2010 speelt voor Southampton. De club van manager Ronald Koeman verkocht afgelopen zomer ook Adam Lallana, Rickie Lambert en Dejan Lovren al aan Liverpool.

Ook wordt Liverpool genoemd als nieuwe club van Karim Benzema, maar daarbij heeft de club concurrentie van Arsenal en Manchester United. De 27-jarige spits van Real Madrid heeft nog een contract tot medio 2019, maar in de Spaanse hoofdstad wordt een terugkeer van Álvaro Morata overwogen. De 22-jarige aanvaller werd afgelopen zomer verkocht aan Juventus, maar daarbij is een terugkoopoptie bedongen. Morata deed zijn oude club pijn in de halve finale van de Champions League, want mede dankzij zijn twee treffers werd Real Madrid uitgeschakeld.

Verruilt Balázs Dzsudzsák de Russische Premyer Liga voor de Italiaanse Serie A?
Verruilt Balázs Dzsudzsák de Russische Premyer Liga voor de Italiaanse Serie A?

Barcelona mag komende zomer geen spelers kopen vanwege een transferverbod, waardoor de Catalanen het niet zien zitten om Pedro van de hand te doen. De aanvaller heeft door de aanwezigheid van MSN - Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar - zelden een basisplaats, maar dat betekent niet dat Pedro geen waarde heeft voor Barça. Verschillende clubs in de Premier League hebben belangstelling, terwijl Internazionale Pedro zou willen betrekken in de transfer van Mateo Kovacic. Die wordt bij de Champions League-finalist gezien als opvolger van Andrés Iniesta.

Dinamo Moskou raakt uiterlijk komende winter Balázs Dzsudzsák kwijt. De 28-jarige Hongaar, die in de periode 2008-11 voor PSV speelde, heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. In dienst van Dinamo kwam de vleugelaanvaller in 108 wedstrijden tot twaalf doelpunten en dertig assists en dat is vooral in de Serie A opgevallen. Nadat eerder Internazionale al interesse had, heeft nu ook Lazio zich gemeld. Dzsudzsák zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de Romeinen, weet het Russische Izvestia.

Dichter bij huis driegt NEC twee belangrijke krachten kwijt te raken. De Nijmegenaren werden met grote overmacht kampioen van de Jupiler League, maar de kans is klein dat Alireza Jahanbakhsh komend seizoen in de Eredivisie te zien is. De 21-jarige aanvaller uit Iran gaf onlangs aan te dromen van een toekomst bij Ajax of Feyenoord, maar er is nu belangstelling uit België. Anderlecht zou Jahanbakhsh graag inlijven, meldt Het Laatste Nieuws. Eerder al werd bekend dat Christian Santos zich in de kijker heeft gespeeld bij Real Betis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.