Transferdagboek 21/05: CR7, Khedira, Schweini en De Gea

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 21/05: CR7, Khedira, Schweini en De Gea

Er wachten Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez drukke weken, met onder andere een te nemen beslissing over de positie van de trainer. Moet Carlo Ancelotti boeten voor een mislukt seizoen? Maar er ligt volgens Marca een andere en meer heikele kwestie op het bordje van de preses. Cristiano Ronaldo heeft namelijk zijn teleurstelling en zijn zorgen over de toekomst van De Koninklijke geuit. De Portugese grootheid is (nog) niet van plan de uitgang op te zoeken, maar wat doet de interesse van Paris Saint-Germain met zijn toekomstplannen?

Sami Khedira gaat deze zomer sowieso Real Madrid verlaten. De Duitse international was al benaderd door Schalke 04, maar gaat naar verluidt zijn heil zoeken in de Serie A. De 28-jarige middenvelder zou zijn ja-woord hebben gegeven aan Juventus. De Oude Dame heeft voor volgend seizoen mogelijk ook de nodige vacatures op het middenveld gezien de interesse in Andrea Pirlo, Paul Pogba en Arturo Vidal.

Over Duitse middenvelders gesproken, in tegenstelling tot Philipp Lahm en Thomas Müller hield Bastian Schweinsteiger kort na het WK de boot wat een nieuwe verbintenis betreft af. Die keuze zijn contract met Bayern München nog niet open te breken, geeft Manchester United een opening.

Van Gaal heeft volgens Kicker namelijk zijn voelsprieten uitgestoken om te kijken of de dertigjarige middenvelder er wat voor voelt naar Old Trafford over te stappen. Schweinsteiger, die in Beieren eerder samenwerkte met Van Gaal, is het perspectief geschetst centrale middenvelder te worden. Juist bij Bayern is hij die rol kwijtgeraakt.

Man Utd-doelman David De Gea staat op zijn beurt weer in de belangstelling van Real Madrid. Een van zijn illustere voorgangers, Peter Schmeichel, breekt een lans voor de Spaanse goalie.

Het zijn daarom ook drukke weken voor Van Gaal. De manager van Manchester United zou zijn selectie graag willen versterken met Raheem Sterling, die er met Liverpool maar niet uitkomt over een nieuw contract. De aartsrivalen deden sinds 1964, toen Phil Chisnall van United naar Liverpool trok, geen zaken en dus lijkt de kans klein dat Sterling komend seizoen op Old Trafford speelt. Ook omdat de concurrentie niet mals is: Arsenal, Chelsea en Manchester City zijn ook geïnteresseerd in de twintigjarige aanvaller.

United kan ook wel versterking voor de defensie gebruiken, maar hoeft daarvoor niet aan te kloppen bij Mats Hummels. De 26-jarige verdediger van Borussia Dortmund wordt al een jaar in verband gebracht met een transfer naar Manchester. Hij heeft echter besloten om zijn medio 2017 aflopende contract uit te dienen, meldt Bild. Hummels speelt al sinds 2008 voor Dortmund, dat hem destijds overnam van Bayern München. Van Gaal zou zo'n veertig miljoen euro over hebben voor de speler, die zich afgelopen zomer met Duitsland in Brazilië tot wereldkampioen kroonde.

Van Gaal moet echter op zoek naar een alternatief en die lijkt hij te hebben gevonden bij Valencia. Beide clubs zouden een akkoord hebben bereikt over de transfer van Nicolás Otamendi, meldt Olé. De 27-jarige Argentijn is op weg naar United, al moeten er nog wat details worden uitgewerkt. Sinds begin 2014 speelt Otamendi voor Valencia, waar hij pas in augustus vorig jaar debuteerde. De door Vélez Sarsfield opgeleide verdediger heeft een minimale afkoopsom in zijn contract staan van vijftig miljoen euro, maar onduidelijk is of United dat bedrag ook moet neerleggen.

Dan over naar Rafael van der Vaart, die na dit seizoen vertrekt bij Hamburger SV. Ajax hoopt de 32-jarige middenvelder terug te halen, maar ook in Italië zien ze de komst van de 109-voudige Oranje-international wel zitten. Atalanta Bergamo, Genoa en Torino hebben belangstelling, weet La Gazzetta dello Sport. Van der Vaart is op dit moment nog met HSV verwikkeld in de strijd tegen degradatie en liet onlangs weten pas een beslissing te nemen over zijn toekomst als hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld namens de Noord-Duitsers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.