Transferdagboek 20/05: Bentaleb, Higuaín en Benítez

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 20/05: Bentaleb, Higuaín en Benítez

De sterke ontwikkeling van Nabil Bentaleb bij Tottenham Hotspur is niet onopgemerkt gebleven. Naar verluidt hebben Manchester City en Lazio hun oog laten vallen op de Algerijnse international, die op White Hart Lane indruk heeft gemaakt door Paulinho en Etiënne Capoué achter zich te laten in de pikorde.

Indien Napoli zich niet plaatst voor de Champions League moet de club vrezen voor een vertrek van Gonzalo Higuaín (foto onder). De Argentijn heeft aan de clubleiding laten weten dat hij niet nog een seizoen van deelname aan het miljoenenbal verstoken wil blijven, schrijft La Gazzetta dello Sport. De kans is derhalve groot dat Napoli op zoek moet naar een nieuwe spits, want de club staat nu vierde en wacht met Juventus-uit en Lazio-thuis twee loodzware slotduels.

De wedstrijden tegen Juventus en Lazio worden waarschijnlijk Rafael Benítez' laatste als coach van Napoli. Hij kon zijn contract verlengen, maar heeft volgens La Gazzetta dello Sport besloten te vertrekken. Sinisa Mihajlovic van Sampdoria wordt getipt als zijn opvolger.

Die nieuwe spits van Napoli zou Ciro Immobile kunnen worden. De Italiaan heeft een matig debuutseizoen bij Borussia Dortmund achter de rug en zou bij een fatsoenlijk bod mogen vertrekken. Italiaanse media maken al melding van belangstelling van zowel Internazionale als AC Milan. Immobile kwam eerder uit voor Torino en Juventus.

De toekomst van Raheem Sterling is in alle Engelse kranten hét onderwerp van speculatie, nu de dribbelaar zou hebben besloten dat hij wil vertrekken bij Liverpool. Arsenal werd al met de Engelsman in verband gebracht, maar volgens de tabloids hebben nu ook Chelsea en Manchester City de jacht geopend.

City zou bereid zijn ruim 45 miljoen euro neer te tellen voor Sterling. Ook Chelsea heeft een megabedrag over voor het toptalent, maar er moet eerst wel ruimte gemaakt worden in de selectie van manager José Mourinho. Volgens The Daily Star mogen Oscar en de in januari van Fiorentina overgekomen Juan Cuadrado bij een goed bod alweer vertrekken.

Juan Cuadrado is pas een paar maanden speler van Chelsea, maar zou bij een goed bod alweer mogen vertrekken.
Juan Cuadrado is pas een paar maanden speler van Chelsea, maar zou bij een goed bod alweer mogen vertrekken.

Xavi geeft morgen tijdens een persconferentie uitsluitsel over zijn toekomst, maar de vader van het Barcelona-icoon heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht. Het staat volgens Joaquin Hernández vast dat zijn zoon volgend seizoen elders speelt. 'Zijn droom was om zijn loopbaan bij Barcelona af te sluiten, maar hij is 35 jaar en de tijd is volgens mij gekomen om iets anders te gaan doen.' Xavi wordt sterk gelinkt aan Al-Sadd uit Qatar.

Over naar Italië. Vanwege het dreigende vertrek van Marco van Ginkel (gehuurd van Chelsea) en Nigel de Jong (aflopend contract) is AC Milan hard op zoek naar middenvelders. De Rossoneri zouden hun oog hebben laten vallen op Diego Baselli van Atalanta Bergamo en de pas achttienjarige José Mauri van Parma. Die laatste is na dit seizoen waarschijnlijk gratis af te halen vanwege het faillissement van zijn club. 'Milan volgt José al maanden. De club heeft nieuwe middenvelders nodig en José zou een van hen kunnen worden', aldus zaakwaarnemer Dino Zampacorta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.