Transferdagboek 18/05: Milner, Sterling en Klopp

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier langzaamaan op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter der miljoenen.

Transferdagboek 18/05: Milner, Sterling en Klopp

Hoewel James Milner (29) toch niet een van de meest in het oog springende voetballers is bij Manchester City, gaat de club er volgens Manchester Evening News wel alles aan doen om de Engelse middenvelder tot een van de grootverdieners te maken. Milner beschikt over een aflopende verbintenis, maar moet worden overgehaald met een bizar aanbod. De Engelsman zou tijdens zijn meerjarige contract in totaal zo'n veertig miljoen gaan opstrijken…

Hoewel Milner altijd heeft gezegd zijn keuze niet op basis van geld te maken, zal dat nu wellicht veranderen. Al bestaat in Engeland nog steeds de overtuiging dat Milner zijn heil bij Arsenal of Liverpool gaat zoeken, hetgeen ook weer een streep door de rekening zou zijn voor City. De club is er namelijk alles aan gelegen de spaarzame Engelse spelers in de selectie te houden in verband met de Financial Fair Play-regelgeving. Maar om daar nou veertig miljoen euro voor uit te trekken…

City-manager Manuel Pellegrini liet zich over die laatste kwestie al eens uit. Toen vertelde de Chileen dat het zo goed als onmogelijk is voor City om de betere Engelse spelers aan zich te binden. Toch komt er volgens de BBC  wellicht een nieuwe kans. Raheem Sterling van Liverpool zou de clubleiding en manager Brendan Rodgers namelijk vrijdag gaan vertellen dat hij wil vertrekken. En laat de twintigjarige aanvaller van The Reds  nou net de aanleiding geweest zijn voor Pellegrini om destijds antwoord te geven op de vraag over het al dan niet vastleggen van Engelse toppers. Wellicht heeft hij er dus binnenkomt met Sterling eentje bij. Al zal ook dan de geldbuidel getrokken moeten worden. Sterling ligt nog vast tot medio 2017.

Rickie Lambert lijkt na een seizoen al weer te vertrekken bij Liverpool. De spits, die vorig seizoen furore maakte bij Southampton, keert mogelijk terug aan de Engelse zuidkust. Niet bij The Saints, maar bij het pas gepromoveerde Bournemouth. Liverpool is bereid mee te werken aan het vertrek van Lambert, die in de competitie maar zeven basisplaatsen kreeg dit seizoen. Hij zou ongeveer vijf miljoen euro moeten kosten, een bedrag dat Bournemouth kan betalen.

Louis van Gaal haalde Memphis Depay al naar Manchester United en heeft volgens La Gazzetta dello Sport zijn zinnen gezet op nog een aanvallende versterking. Felipe Anderson zou namelijk in de belangstelling staan van The Red Devils, die liefst vijftig miljoen euro zouden willen betalen voor de Braziliaanse sensatie van Lazio. Anderson (22) staat ook in de belangstelling van Atlético Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea.

Mauro Icardi is dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij Internazionale en de club moet vrezen voor een vertrek van zijn vedette. De Argentijnse international heeft een aanbieding om zijn contract te verlengen namelijk geweigerd. Niet alleen vindt hij dat Inter te weinig geld biedt; ook betwijfelt hij of hij in Milaan zijn ambities kan waarmaken. De ex-speler van Sampdoria en Barcelona was dit seizoen al achttien keer trefzeker in de Serie A.

Het gonst niet alleen van de geruchten rondom de meest gewilde voetballers, maar ook de trainerscarrousel draait op volle toeren. Waar ligt bijvoorbeeld de nabije toekomst van Jürgen Klopp? Na een succesvolle periode verlaat hij na dit seizoen Borussia Dortmund, maar gaat de Duitser voor een avontuur in Spanje of kiest hij voor de Premier League? Volgens The Daily Mail is Klopp de topkandidaat om Sam Allardyce op te volgen bij West Ham United. Diezelfde krant laat ook weten dat Frank de Boer de tweede optie is om Allardyce op te volgen in Londen.

Maar of Klopp kiest voor The Hammers is nog maar de vraag. Wellicht wacht hij eerst de ontwikkelingen rondom Carlo Ancelotti bij Real Madrid af. De Koninklijke eindigt het seizoen zonder prijzen en dat is doorgaans geen goed teken voor de eindverantwoordelijke. Het Italiaanse Mediaset laat weten dat zijn vertrek slechts een kwestie van tijd is. De ervaren oefenmeester zou zelfs al rond zijn met Manchester City, wat in zou houden dat de weg naar Santiago Bernabéu open ligt voor Klopp. Overigens laat de Spaanse journalist Guillem Balagué aan Sky Sports weten dat José Mourinho een terugkeer naar Madrid heeft geweigerd. Wordt vervolgd.

En om de geruchten rond Klopp compleet te maken. Onder meer The Daily Mail meldde dat de Duitser in Turkije was om zijn overgang naar Fenerbahçe te beklinken. Daar zou hij de opvolger van Ismail Kartal moeten worden. Niets van waar, zo reageerde de club zelfs in een officieel statement. 'We willen de media vragen te stoppen met deze spelletjes en pogingen om onrust in ons team te creëren.'

Dat Manchester City hoopt op de komst van Kevin De Bruyne was reeds bekend, maar tijdens het Duitse sportprogramma Doppelpass heeft voorzitter Klaus Allofs laten weten dat de Belg gewoon bij VfL Wolfsburg blijft en dat hij absoluut niet te koop is. En dat terwijl de Engelse topclub een slordige 65 miljoen euro overheeft voor de aanvaller annex middenvelder. 'Ik weet voor honderd procent zeker dat De Bruyne ook volgend seizoen bij ons speelt', aldus Allofs.

Napoli moet volgend seizoen bouwen aan een nieuwe ploeg. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn Gonzalo Higuaín en José Callejón bezig aan hun laatste weken in Napels, terwijl er buiten de Argentijnse spits en de Spaanse flankspeler nog een paar spelers zijn die na de zomer hun heil mogelijk elders zoeken. Om dat in goede banen te leiden moet er eerst gezocht worden naar een geschikte opvolger van trainer Rafael Benítez, die zijn langste tijd gehad lijkt te hebben. Sinisa Mihajlovic wordt door de Italiaanse sportkrant gezien als de topkandidaat om de Spanjaard op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.