Transferdagboek 25/05: Touré, Lucas en Ancelotti

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 25/05: Touré, Lucas en Ancelotti

Het begint er steeds meer op te lijken dat Yaya Touré zijn loopbaan vervolgt in de Serie A. De middenvelder van Manchester City wordt al weken in verband gebracht met Internazionale. Massimo Moratti, de voormalige eigenaar van de Nerazzurri en nog altijd erevoorzitter van de club, rekent op de komst van de Ivoriaan. 'De directie van Inter gaat er vanuit dat Touré komt. Roberto Mancini (trainer Inter, red.) wil Touré heel graag hebben. Ik verwacht dat het rond gaat komen', aldus Moratti.

Nu het ontslag van Carlo Ancelotti bij Real Madrid een feit is, begint het speculeren over de bestemming van de Italiaanse trainer. AC Milan werd al genoemd, maar de Rossoneri krijgen concurrentie uit opvallende hoek. The Telegraph schrijft namelijk dat West Ham United van plan is een lijntje uit te gooien naar Carletto. Indien hij zoals aangenomen mag worden het aanbod van West Ham weigert, komt Slaven Bilic in beeld bij The Hammers.

Lucas Leiva erkent dat er een reële kans bestaat dat hij vertrekt bij Liverpool. 'Mijn toekomst is onduidelijk', zegt de Braziliaanse middenvelder. 'Ik ben dit seizoen geen basisspeler geweest en heb daardoor wisselvallig gepresteerd. Ik wil weten wat Liverpool van plan is en of ik in die plannen voorkom. Het is afwachten...'

Gregory van der Wiel is zich bewust van de interesse van andere clubs, maar blijft zitten waar hij zit. 'Ik heb inderdaad aanbiedingen gehad', zegt de rechtsback van Paris Saint-Germain in Le Parisien. 'Niet van Franse clubs maar uit Engeland, van grote clubs die strijden om de Champions League. Maar ik wil blijven, PSG is mijn thuis. Ik hou van deze club en de ambitie van deze club.'

Die ambitie vertaalt zich ook in de transferpolitiek. PSG wordt voorzichtig in verband gebracht met Cristiano Ronaldo, maar staat volgens L'Equipe op het punt Ángel Di María weg te plukken bij Manchester United. De Argentijnse aanvaller lijkt daarmee verlost te worden na een weinig gelukkig verblijf op Old Trafford. Overigens wordt geopperd dat Van der Wiel onderdeel is van de deal tussen United en PSG, waarbij de back dient als ruilmiddel.

Louis van Gaal heeft in elk geval wel afscheid genomen van Radamel Falcao. Maar de Colombiaanse spits, die na een teleurstellend seizoen wordt teruggestuurd naar AS Monaco, heeft de smaak te pakken. De international wil graag verder in de Premier League en zou ook bereid zijn genoegen te nemen met minder dan zijn huidige weeksalaris van bijna 400.000 euro, aldus The Daily Mail.

Voor beduidend minder geld is een andere topscorer te halen. Marc Janko (31) is ook tot zijn eigen verrassing beschikbaar. De Oostenrijkse goalgetter, afgelopen seizoen goed voor zestien doelpunten in 24 duels, had een aanbod op zak om zijn contract met Sydney FC te verlengen. 'Zeer verrassend heeft de club me gezegd dat ze dat bod intrekken omdat ze zich te veel zorgen maakten over mijn interlandverplichtingen', aldus de voormalige FC Twente-spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.