Transferdagboek 26/05: Fer, Benítez, Schneiderlin, Casilla

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 26/05: Fer, Benítez, Schneiderlin, Casilla

Nu Carlo Ancelotti is ontslagen bij Real Madrid, kan er natuurlijk nog wel druk worden gespeculeerd over zijn opvolger. Ernesto Bronzetti, de zaakwaarnemer van de Italiaan, weet echter al zeker wie de vacature in Bernabéu gaat opvullen: Rafael Benítez. 'Dat staat al voor 99 procent vast.' Manuel García Quillón, de zaakwaarnemer van Benítez zelf, heeft echter nog niets vernomen uit Madrid, zo vertelde hij aan Sky Italia.

De sportkrant Marca voegde daar vilein een bericht aan toe dat Benítez de tiende coach kan worden die door voorzitter Florentino Pérez wordt ontslagen. Vóór Ancelotti ondergingen immers Vicente del Bosque, Carlos Queiroz, José Antonio Camacho, Mariano García Ramón, Vanderlei Luxemburgo, Juan López Caro, Manuel Pellegrini en José Mourinho datzelfde lot.

Donderdag wordt meer bekend over Rafael Benítez, want Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft een persconferentie aangekondigd waarop hij verrassend nieuws naar buiten zal brengen. Waar dus druk wordt gespeculeerd over het vertrek van Benítez naar Real Madrid, wordt ook gesproken over de komst van een nieuwe trainer in de persoon van Sinisa Mihajlovic. De Serviër is op dit moment nog werkzaam bij Sampdoria.

Als Filippo Inzaghi coach blijft van AC Milan, dan is Adil Rami ondanks zijn nog twee jaar doorlopende contract vertrokken. De Franse verdediger komt de laatste weken niet meer aan de bak in San Siro en zou volgend seizoen graag weer Champions League spelen, meldt hij aan L'Equipe. Rami kende als huurling een goede periode in Milaan onder coach Clarence Seedorf, waarna de club hem vorige zomer definitief overnam van Valencia.

Ook Stephan El Shaarawy twijfelt over een langer verblijf in de modestad. De Italiaan kampte de laatste jaren met veel blessures, maar is inmiddels weer fit. Zijn broer en zaakwaarnemer Manuel vertelt aan Sky Sports dat een andere omgeving na vier wisselende jaren in Milaan misschien wel een goede optie is om de carrière van de 22-jarige spits nieuw leven in te blazen. El Shaarawy zelf zou wel oren hebben naar de Premier League.

Valencia zoekt naar een extra keeper, nu Diego Alves met een zware kruisbandblessure maanden aan de kant staat. Alves raakte geblesseerd in het laatste duel van het seizoen. Op bezoek bij Almería plaatste Valencia zich met een zege (2-3) wel voor de voorrondes van de Champions League. De club heeft volgens Mundo Deportivo nu een oogje op Kiko Casilla, die in zijn contract met Espanyol een afkoopsom van tien miljoen euro heeft staan.

Bayern München heeft volgens de krant AS een oogje op Antoine Griezmann (foto), die wegens een clausule in zijn contract voor 65 miljoen euro op te halen is bij Atlético Madrid. Maar zijn huidige club wil de Fransman graag behouden en is van plan om zijn verbintenis dan ook flink op te waarderen. De 24-jarige Griezmann speelt pas een jaar voor Atlético, maar is mede door zijn 22 goals al uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in de Spaanse hoofdstad.

Leroy Fer degradeerde met Queens Park Rangers naar het Championship, maar de Oranje-international is niet van plan af te dalen naar het tweede niveau van Engeland. 'Het liefst speel ik natuurlijk niet in het Championship. Ik wil op het hoogste niveau voetballen, ook met het oog op Oranje en het EK van volgend jaar', vertelt Fer in gesprek met NU.nl. De 25-jarige middenvelder heeft echter nog een contract tot medio 2017 bij QPR. 'Waarschijnlijk hoor ik pas na mijn vakantie wat de club van plan is. En dan zie ik wel of er iets moois komt.' Fer verkeert dus niet bepaald in een luxepositie.

Dat kan wel worden gezegd voor Paul Pogba. De Franse middenvelder van Juventus geniet belangstelling van Barcelona, Paris Saint-Germain en Real Madrid. Volgens L'Equipe kan PSG zich gaan richten op alternatieven. Pogba zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Spanje. En dus blijft Barcelona ondanks het transferverbod voor komende zomer in de race. Dinsdag kwam Ariedo Braida nog bijeen met Juve-directeur Giuseppe Marotta, met wij hij is bevriend, voor een reünie in Milaan. Het zorgt voor nog meer speculatie over de toekomst van Pogba.

Waar Pogba alleen voor het allerhoogste gaat, geldt dat in zekere zin ook voor zijn landgenoot Morgan Schneiderlin. De spelbepalende middenvelder van Southampton heeft op een Frans radiostation verkondigd de club van manager Ronald Koeman alleen te verlaten als zich een club meldt die komend seizoen in de Champions League speelt. De 25-jarige international was afgelopen zomer al dicht bij een transfer, maar bleef uiteindelijk toch. Maar de kans dat hij zijn tweejarige contract in het zuiden van Engeland uitdient, lijkt niet groot gezien zijn nieuwe flirt.

Dani Alves is nog zo'n speler die al tijden in verband wordt gebracht met een transfer, omdat het aflopende contract van de Braziliaanse back afloopt. 'Zes maanden geleden wilde de club mijn contract niet verlengen', legde Dani Alves uit tijdens een persconferentie. 'Maar toen kregen ze de sanctie door de FIFA opgelegd en wilden ze opeens wel dat ik verlengde. Maar ik ga niet voor elk bedrag tekenen. Zij schatten mij misschien niet op waarde, maar dat doe ik zelf wel. De coach stelt me niet op omdat ik knap ben. Dat ben ik wel, maar dat is niet de reden. Het is omdat ik hard werk.'

Robin van Persie spelend in het Midden-Oosten; dat beeld kwam naar boven toen in Engeland werd geopperd dat de Oranje-international een zeer lucratief aanbod had gekregen uit Qatar. Door een mogelijk gebrek aan speeltijd bij Manchester United zou het een optie zijn, werd gemeld aan de andere kant van de Noordzee. Maar niets is minder waar. 'Er zit geen waarheid in die berichten, ik weet niet wie het heeft verzonnen', nam directeur Adna Ali van Lekwiya - want om die club zou het gaan - alle speculaties weg.

Op zijn beurt werd Harry Kane in verband gebracht met een verhuizing naar Manchester United. Maar de 21-jarige spits heeft een einde gemaakt aan die verhalen door zich te committeren aan Tottenham Hotspur. 'Het is een grote club, en ik heb er een grote toekomst.'

Atlético Madrid heeft een lijstje gemaakt van mogelijke vervangers van Mario Mandzukic, die in verband is gebracht met onder meer Liverpool. Luciano Vietto (op de foto hieronder in duel met Barcelona-verdediger Javier Mascherano) is de beoogde opvolger van de Kroaat, weet Marca. De 21-jarige Argentijn heeft in zijn eerste jaar bij Villarreal laten zien klaar te zijn voor een stap omhoog.

Galatasaray krijgt in de aanloop naar het nieuwe seizoen te maken met nóg een Sneijder. 'Rodney maakt komend seizoen de voorbereiding mee en mag proberen een contract af te dwingen', zegt grote broer Wesley in De Telegraaf. 'Dus komend seizoen lopen er misschien twee Sneijders in het Gala-shirt.'

Broertje Rodney Sneijder speelde dit seizoen voor Almere City FC, al maakte hij de laatste weken geen deel meer uit van de wedstrijdselectie. De club uit de Jupiler League blokkeerde in de winterstop nog een eerdere overstap naar Galatasaray.

Didier Drogba, met wie Sneijder speelde bij Galatasaray, heeft inmiddels afscheid genomen van Chelsea. De 37-jarige Ivoriaan kan zomaar in het spoor van Steven Gerrard en Frank Lampard de Premier League verruilen voor de Major League Soccer. Een Amerikaans avontuur ziet hij zeker zitten. 'Maar ik ga eerst een paar weken nadenken over wat goed voor me is', aldus Drogba. 'Het enige dat ik wil is voetballen.'

Een andere aanvaller op leeftijd krijgt mogelijk een aanbieding uit Australië. Adelaide United zit namelijk te puzzelen hoe het de 38-jarige Luca Toni voor zich kan winnen. 'We kijken er serieus naar', aldus voorzitter Greg Griffin in plaatselijke media. 'We hebben hier een grote Italiaanse gemeenschap, en het is ook voor andere groepen mooi zo'n fantastische aanvaller te zien.' Toni heeft met 21 doelpunten voor Hellas Verona dit seizoen laten zien allerminst versleten te zijn. Sterker nog, hij staat bovenaan op de topscorerslijst in de Serie A.

Niet iedereen aast op een transfer. Eden Hazard heeft het erg naar zijn zin bij Chelsea en zegt in gesprek met de Londense krant Evening Standard best nog tien jaar in Londen te willen blijven. Real Madrid en Paris Saint-Germain, de twee voornaamste clubs die met de Belg in verband worden gebracht, hoeven dus voorlopig niet aan te kloppen. Wel hoopt Hazard in Londen dan mee te kunnen spelen om de Europese hoofdprijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.