Transferdagboek 28/05: Afellay, Ancelotti, Pogba en Wilmots

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 28/05: Afellay, Ancelotti, Pogba en Wilmots

Mark Hughes hoopt Ibrahim Afellay naar Stoke City te halen. De 29-jarige middenvelder vertrekt komende zomer na vierenhalf jaar transfervrij bij Barcelona, waar Hughes in het verleden ook speelde. De manager van Stoke is een groot fan van Afellay, meldt de BBC. Overigens zou ook Tottenham Hotspur interesse hebben. Hughes hoopt echter dat de aanwezigheid van Bojan Krkic en Marc Muniesa, beiden ook ex-Barça, in het voordeel werkt van The Potters.

Marc Wilmots heeft nog een contract tot medio 2018 als bondscoach van De Rode Duivels. Desondanks denkt Schalke 04-manager Horst Heldt de oud-speler te kunnen bewegen tot een terugkeer. Wilmots heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt Schalke als zijn 'droomclub' en 'tweede thuis' te zien. Juist daarom is het Kampfschwein eerste keus. De afkoopclausule van één miljoen euro in het contract van Wilmots biedt uitkomst. Donderdagavond ging Wilmots tijdens een persconferentie bij de nationale ploeg van België in op de belangstelling uit Gelsenkirchen. 'Ja, ik ben gecontacteerd door Schalke 04. Maar ik zal niet onderhandelen voor 12 juni. Ik concentreer me op de interlands tegen Frankrijk (vriendschappelijk) en Wales (EK-kwalificatie). Wat er daarna gebeurt, zien we wel.'

Normaal gesproken zijn het peperdure spitsen die het transferdagboek domineren, maar donderdag zijn het vooral de toptrainers die de revue passeren. In Italië domineert de toekomst van Carlo Ancelotti de headlines. Volgens La Gazzetta dello Sport komt de bij Real Madrid ontslagen coach vandaag voor de vijfde keer bijeen met Adriano Galliani. Onderwerp van gesprek is uiteraard een terugkeer naar AC Milan, waar Ancelotti tussen 2001 en 2009 ook al trainer was.

Ancelotti twijfelt vooral of hij na twee jaar bij De Koninklijke er niet een jaar tussenuit moet knijpen. Galliani hoopt de 55-jarige oud-speler te verleiden met een jaarsalaris van vier miljoen euro en een transferbudget van 120 miljoen euro, om de selectie van Milan weer op oorlogssterkte te brengen. Dat Carletto de flirt van de Rossoneri serieus neemt, blijkt wel uit de berichtgeving van Sky Italia. Hij zou aanbiedingen van Napoli, AS Roma en Liverpool hebben afgewezen.

Real is na het vertrek van Ancelotti nog altijd in afwachting van de komst van Rafael Benítez. Omdat de Spaanse coach eerst nog een belangrijke wedstrijd met Napoli moet afwerken tegen Lazio, zou hij pas na het weekend worden gepresenteerd. Volgens AS neemt de ex-trainer van Chelsea, Inter, Liverpool en Valencia géén assistent mee uit Zuid-Italië. Om de harten van de Madrileense fans te winnen zou Benítez een clubman aan zijn zijde willen: Zinedine Zidane, trainer van Real Madrid Castilla.

Mocht Benítez inderdaad tekenen bij De Koninklijke dan wil hij volgens The Daily Mirror Raheem Sterling wegkapen voor de neus van Arsenal, Chelsea en Manchester City. De twintigjarige aanvaller is op weg naar de uitgang van Anfield, nu hij zijn contract met Liverpool nog altijd niet heeft verlengd. Real zou door de naderende komst van Benítez een streepje voor hebben op de Engelse concurrentie, omdat Sterling in 2010 op voorspraak van Rafa voor Liverpool tekende.

Volgens AS heeft de clubleiding van Real ook geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Unai Emery. Sevilla heeft laten weten dat de succescoach, die woensdag nog voor het tweede jaar op rij de Europa League won, niet mag vertrekken. Omdat zijn contract automatisch is verlengd zal de grootmacht uit Madrid anderhalf miljoen euro moeten betalen, wil het Emery naar de Spaanse hoofdstad halen. Ook AC Milan en Manchester City zouden Sevilla hun trainer afhandig willen maken.

Dergelijke bedragen zijn op de spelersmarkt allang niet meer voldoende om iets gedaan te krijgen. Zo kost Paulo Dybala na één goed seizoen al veertig miljoen euro. De 21-jarige spits van Palermo arriveerde donderdagochtend net als Sami Khedira bij Juventus voor een medische keuring om zijn miljoenentransfer af te ronden. Zo'n bedrag zal ook gemoeid zijn met een transfer van Radamel Falcao, die volgens Superdeportes op weg is van AS Monaco naar Valencia dankzij de nauwe banden van zijn agent Pedro Mendes met clubeigenaar Peter Lim.

Om Paul Pogba los te weken bij Juventus zou inmiddels het drievoudige nodig zijn. Spaanse media meldden daarom dat Barcelona zelfs bereid zou zijn Sergio Busquets en Andrés Iniesta te betrekken in de toptransfer, om de vraagprijs van 120 miljoen euro te drukken. Of alle verhalen rondom Pogba nog kloppen, valt te betwijfelen. Real Madrid, dat ook naar de hand van de Fransman zou dingen, ontkende donderdag in een officieel statement in gesprek te zijn met de 22-jarige middenvelder, zoals La Stampa had opgeschreven.

De strijd om de handtekening van Pogba zal nog wel even voortduren. Volgens het Braziliaanse Globo heeft Barcelona wel een ander toptalent aan de haak geslagen. Fluminense-middenvelder Gérson zou komende winter, als het transferverbod van de Catalanen erop zit, voor twintig miljoen euro naar Camp Nou komen. Barça zou voor drie miljoen de eerste optie hebben verworven op de achttienjarige linkshalf en in januari vervolgens zeventien miljoen moeten neertellen om zijn komst te voltooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.