Transferdagboek 27/05: Alves, Benteke, Benzema en Ings

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 27/05: Alves, Benteke, Benzema en Ings

Manchester United eindigde dit seizoen als vierde in de Premier League, maar manager Louis van Gaal neemt volgend jaar met niets minder genoegen dan het kampioenschap. En dus wil de club zich versterken. Zo zou Karim Benzema in beeld zijn, meldt The Guardian. United zou ruim 55 miljoen euro willen betalen voor de spits van Real Madrid.

Uiteraard wordt ook Nicolás Gaitán in verband gebracht met een transfer naar United, want dat gebeurt vrijwel iedere zomer. De vleugelaanvaller heeft nog een verbintenis tot medio 2018 met Benfica en zou zo'n 30 miljoen euro moeten kosten. Volgens A Bola zijn beide clubs het al eens over een transfer, maar de Argentijn nog niet.

Van Gaal is ook bezig met de United-defensie, weet The Daily Telegraph. Dani Alves zou namelijk zijn loopbaan kunnen vervolgen in Manchester. De rechtsback vertrekt waarschijnlijk na zeven seizoenen transfervrij bij Barcelona. Paris Saint-Germain lijkt favoriet in de strijd om de handtekening van de 32-jarige Braziliaan.

Dan verder met Danny Ings, die met Burnley degradeerde uit de Premier League. Maar de spits zal ook komend seizoen actief zijn op het hoogste niveau. Liverpool en Tottenham Hotspur willen namelijk ver gaan voor Ings. De laatste club zou 17 miljoen euro willen betalen voor Ings, die over iets meer dan een maand transfervrij is...

Liverpool zou Ings als alternatief zien voor Christian Benteke, die nog geen beslissing wil nemen over zijn toekomst. Pas na de FA Cup-finale van zaterdag tegen Arsenal hakt hij een knoop door over zijn toekomst. Mogelijk is er dan ook meer bekend over wie komend seizoen de manager is van The Reds, want Carlo Ancelotti is volgens Marca in beeld om Brendan Rodgers op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.