Transferdagboek 31/05: Podolski, Nainggolan en McClaren

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 31/05: Podolski, Nainggolan en McClaren

De toekomst van Lukas Podolski is zeer onduidelijk. De bij Arsenal overbodig geraakte Duitser wordt sinds januari verhuurd aan Internazionale, maar ook daar is de aanvaller uit de gratie geraakt. In de zomer moet Podolski dus op zoek naar een nieuwe werkgever en die zou volgens The Times weleens uit Turkije kunnen komen. Het Galatasaray van Wesley Sneijder zou namelijk op de ex-speler van Bayern München azen. 'Ik heb met een paar clubs gesproken, maar ik noem geen namen. Ik sta overal voor open', reageerde Podolski.

Steve McClaren werd onlangs ontslagen door Derby County, maar hoeft niet te wanhopen. De ex-trainer van FC Twente staat volgens The Telegraph op het verlanglijstje van Newcastle United, dat hem al twee keer eerder benaderde. Newcastle maakte het seizoen af onder interim-manager John Carver, maar ziet in hem geen man voor de toekomst.

Radja Nainggolan (foto onder) heeft zich dit seizoen ontpopt tot een van de belangrijkste spelers van AS Roma. Maar of hij ook volgend seizoen in de Italiaanse hoofdstad speelt, valt te bezien. De Belgische middenvelder is namelijk nog voor de helft eigendom van Cagliari en met die club weet Roma maar geen akkoord te bereiken over een definitieve overgang. Uiterlijk eind juni moeten beide verenigingen een deal sluiten. Als dat niet gebeurt, bepaalt een blinde veiling of Nainggolan in Rome blijft of naar Sardinië terugkeert. In dat laatste geval zal het uit de Serie A gedegradeerde Cagliari hem volgens Italiaanse media proberen te verkopen aan Juventus.

Waar ligt de nabije toekomst van Kevin De Bruyne? De Belgische aanvaller annex middenvelder heeft de clubs voor het uitkiezen. Vooral vanuit de Premier League staan ze in de rij voor de grote uitblinker van VfL Wolfsburg. Ook in de Duitse bekerfinale van zaterdag tegen Borussia Dortmund was de Belg de smaakmaker. Mede dankzij een treffer van De Bruyne won VfL voor het eerst in de clubgeschiedenis de DFB-Pokal (3-1).

Daardoor zal de interesse alleen maar toenemen, al hoeft de clubleiding van Wolfsburg niet te vrezen voor Bayern München. De Duitse grootmacht heeft te horen gekregen dat De Bruyne niet te koop is. 'Dat moeten wij respecteren', aldus Matthias Sammer, technisch directeur van Bayern. Dat ook Manchester City het daarbij zal laten, ligt niet in de lijn der verwachting. Eerder liet de Engelse topclub al weten zo'n 65 miljoen euro over te hebben voor de Belg.

Misschien gaat ook stadgenoot Manchester United zich mengen in de strijd om De Bruyne. In dat kader zal een vertrek van Robin van Persie voor de nodige ruimte zorgen. De aanvoerder van Oranje werd eerder in verband gebracht met een avontuur in het Midden-Oosten en vanuit Turkije houden Fenerbahçe en Galatasaray de laatste ontwikkelingen van Van Persie nauwlettend in de gaten, maar volgens diverse Engelse media is ook Juventus in de race om zijn handtekening. Door een gebrek aan speeltijd onder manager Louis van Gaal is een vertrek bij United niet ondenkbaar, maar waar kiest Van Persie voor? Gaat zijn voorkeur uit naar de dollars in Qatar of wil hij nog een keer uitblinken bij een Europese topclub?

Waar Van Persie mogelijk kiest voor een avontuur in Turijn, staat Arturo Vidal voor een transfer naar Arsenal. De Chileense middenvelder werd de afgelopen jaren steevast in verband gebracht met diverse Europese topclubs, maar steeds bleef hij De Oude Dame trouw. Volgens La Gazzetta dello Sport komt daar deze zomer een einde aan. Zijn agent Fernando Felicevich was zaterdag in Londen aanwezig bij de FA Cup-finale tussen Arsenal en Aston Villa om de overgang te bespreken. Intussen blijft ook Manchester United hopen op de komst van Vidal.

Louis van Gaal heeft inmiddels afscheid genomen van Radamel Falcao. Maar volgens Sky Sports is de kans aanwezig dat de Colombiaanse spits ook volgend seizoen actief is in de Premier League. Chelsea zou in gesprek zijn met de zaakwaarenemer van de 29-jarige aanvaller, die een teleurstellend seizoen beleefde op Old Trafford. Saillant detail: José Mourinho, de manager van Chelsea, en de spits van AS Monaco hebben dezelfde belangenbehartiger. Op Stamford Bridge moet Falcao de opvolger worden van Didier Drogba.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.