Transferdagboek 30/05: Oscar, Cuadrado, Higuaín

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 30/05: Oscar, Cuadrado, Higuaín

Paul Pogba is nog niet eens vertrokken, maar Juventus is al bezig met zijn opvolger. De Italianen hebben volgens The Mirror een oogje op de Braziliaanse middenvelder Oscar, die de laatste drie seizoenen voor Chelsea speelde en daar nog tot medio 2019 onder contract staat in Londen. Maar Juventus denkt hem wel los te kunnen weken uit de Engelse hoofdstad voor een mooi prijsje, wellicht in eerste instantie op huurbasis.

Zijn peperdure ploeggenoot Juan Cuadrado, die het afgelopen halfjaar totaal niet uit de verf kwam op Stamford Bridge, lijkt volgens dezelfde krant eveneens op weg te zijn naar de Serie A. Internazionale is de belangrijkste gegadigde om de Colombiaanse middenvelder in te lijven. Italië is bekend terrein voor Cuadrado, want tussen 2009 en 2015 kwam hij daar al uit voor Udinese, Lecce en Fiorentina.

Keeper Samir Handanovic wil zijn medio 2016 aflopende contract met Internazionale vooralsnog niet verlengen, waardoor er kapers op de kust zijn voor de Sloveense penaltykiller. Zo zou volgens de Spaanse krant Marca ook Valencia een oogje op hem hebben, nu de club met spoed op zoek is naar een extra doelman. Diego Alves staat immers met zwaar knieletsel nog een lange periode aan de kant. En om de nek van de beoogde vervanger Kiki Casilla (Espanyol) hangt een duurder prijskaartje.

Samir Handanovic is in beeld om bij Valencia Diego Alves te vervangen.
Samir Handanovic is in beeld om bij Valencia Diego Alves te vervangen.

Geld is geen probleem voor Manchester United, dat in zijn zoektocht naar een vlot scorende spits is uitgekomen bij Gonzalo Higuaín. De Argentijnse aanvaller van Napoli maakte er dit seizoen tot nu tot zestien in de Serie A en dat zijn er al twee meer dan de productie van Robin van Persie en Radamel Falcao samen in de Premier League. De Engelse krant Metro meldt dat Higuaín een afkoopsom van honderd miljoen euro in zijn contract heeft. United zou zestig miljoen op tafel willen leggen.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.