Transferdagboek 05/06: Van Persie, Skrtel, Guidetti en Ings

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 05/06: Van Persie, Skrtel, Guidetti en Ings

Lazio Roma is volgens de Engelse krant Metro dichtbij een akkoord met Robin van Persie. De Oranje-international staat nog een jaar onder contract bij Manchester United en kan voor een slordige vijftien miljoen euro vertrekken bij de club van Louis van Gaal. Voor Van Persie ligt er een vierjarig contract klaar in de Italiaanse hoofdstad. Dat hij al bijna 32 is, maakt in de Serie A niet uit. De 38-jarige Luca Toni werd er dit seizoen gedeeld topscorer, terwijl ook oudjes als Antonio Di Natale, Miroslav Klose en Massimo Maccarone nog met scherp schoten.

Na het vastleggen van James Milner melden diverse Engelse media dat ook een tweede zomerse versterking op weg is naar Liverpool. Danny Ings degradeerde met Burnley, maar de aanvaller imponeerde wel met elf goals in de Premier League. Liverpool deed ook in de winter al pogingen om de Engelse jeugdinternational (22) naar Anfield Road te halen. Maar de club lijkt nu Tottenham Hotspur af te troeven in de strijd om de transfervrije speler in te lijven.

En volgens The Daily Mail plukken The Reds doelman Ádám Bogdán (27) gratis weg bij Bolton Wanderers. In Nederland zijn de keeperskwaliteiten van de Hongaar wellicht niet opgevallen toen hij in 2013 acht keer moest vissen tijdens een WK-kwalificatieduel met Oranje (8-1), maar ooit werd de international als groot talent gepresenteerd door de toenmalige Premier League-club Bolton. Dit seizoen verloor hij echter de keepersstrijd van Andrew Lonergan, waardoor hij nu een deurtje verder wil kijken gezien zijn aflopende contract.

Martin Skrtel zet na acht seizoenen bij Liverpool zijn carrière mogelijk elders voort, meldt Sky Sports. De dertigjarige Slowaak weigert namelijk zijn contract te verlengen, omdat de aanbieding van de club volgens hem schandalig laag is voor een speler met zijn staat van dienst. Skrtel heeft nog een doorlopend contract tot medio 2016. Dus als Liverpool nog wat geld wil vangen voor de centrale verdediger, moet het deze zomer meewerken aan een transfer.

Victor Wanyama heeft wel oren naar Arsenal. De Keniaanse middenvelder kwalificeerde zich dit seizoen met Southampton voor Europees voetbal, maar wil nu het succesjaar onder de gebroeders Koeman aangrijpen om een mooie transfer af te dwingen naar de Engelse top. Wanyama deed zijn open sollicitatie overigens op een Keniaanse televisiezender, waarbij het de vraag is of Arsenal-manager Arsène Wenger zal zwichten. Met Francis Coquelin en Mikel Arteta heeft hij immers al twee spelers voor een soortgelijke rol op het middenveld.

Ángel Di María blijft bij Manchester United. Dat stelt de aanvaller annex middenvelder in gesprek met The Sun. En dus kunnen clubs als Paris Saint-Germain en Bayern München hun tijd beter gebruiken voor het vinden van een alternatief voor de gewilde Argentijn. Di María kwam vorig seizoen voor een slordige 75 miljoen euro over van Real Madrid, maar kon niet voldoen aan de hoge verwachtingen. De technisch begaafde linkspoot heeft aan belangstelling geen gebrek, maar weigert de strijd op Old Trafford nu al op te geven.

'Ik ga eerst strijden om de Copa América, daarna keer ik terug naar Manchester United. Makkelijk was het eerste seizoen niet, maar het is pas mijn eerste jaar', aldus Di María. Het Bayern van trainer Pep Guardiola had Di María graag zien komen naar de Allianz Arena en wilde volgens diverse media in Engeland ook ver gaan om de Argentijn aan het toch al indrukwekkende keurkorps van Der Rekordmeister toe te voegen. Volgens Giovane Elber, voormalig aanvaller van de Duitse topclub, onbegrijpelijk. 'Di María zou mijn schoenen poetsen als ik er nog speelde', aldus het duidelijke statement van de Braziliaan.

In de zoektocht naar een aanvallende versterking valt ook de naam van John Guidetti zeer regelmatig bij de nodige clubs. De voormalige spits van Feyenoord kende een productief seizoen bij Celtic (vijftien goals in 35 duels), maar kwam na verloop van tijd wel op de bank terecht bij de kampioen van Schotland. De Zweed, die transfervrij mag vertrekken bij Manchester City, weet wel waarom. 'Ik zou alleen starten als ik ook volgend seizoen bij Celtic zou spelen', aldus Guidetti tegenover TV4. 'De club wilde alleen verder met spelers die de club trouw blijven.' Een terugkeer naar Feyenoord lijkt van de baan, maar onder meer het Franse Olympique Lyon ziet Guidetti graag komen. En gezien de verhoudingen in Glasgow, is het niet ondenkbaar dat de spits wil verkassen.

Nabil Bentaleb is niet helemaal in zijn element bij Tottenham Hotspur. De 20-jarige Algerijn kende een uitstekend seizoen en wil graag op White Hart Lane blijven, maar wil zijn goede prestaties wel beloond zien worden met een nieuw (en waarschijnlijk verbeterd) contract. Dat zijn club nog niet met een voorstel is gekomen zorgt er echter voor de de middenvelder de interesse van Paris Saint-Germain, Arsenal en Juventus nog maar even niet afwijst, meldt The Telegraph.

Het zou wat zijn: een speler van Liverpool die naar aartsrivaal Manchester United vertrekt. Vrijwel ondenkbaar, en toch lijkt het er steeds meer van te gaan komen. Raheem Sterling is op Anfield al langer onderwerp van gesprek: het twintigjarige supertalent wil zijn contract niet verlengen.

Meldden we gister al dat Louis van Gaal de situatie rondom Sterling daarom nauwlettend in de gaten houdt, The Guardian brengt nu dat ook de aanvaller zelf wel naar Old Trafford zou willen verhuizen. Wel plaatst de krant een kanttekening: de clubleiding van Liverpool ziet het niet zo zitten om Sterling zomaar naar de grote vijand te laten verkassen. Het understatement van de week is zo vlak voor het weekend dus ook weer een feit.

Verrassend, maar mooi nieuws gisteren: Dick Advocaat blijft tóch manager van Sunderland. Volgens The Chronicle mag hij flink gaan bouwen aan een nieuw team: liefst elf spelers staan op de nominatie om te verkassen. Dat zijn overigens lang niet allemaal basisspelers, maar jongens als Wes Brown, Santiago Vergini, Sebastian Coates en Steven Fletcher zal Magic Dick vermoedelijk wel voor de club willen behouden. En voor de vervanging zou Advocaat een stevige oorlogskas toegewezen krijgen. Hij zou voor liefst vijftig miljoen euro mogen gaan bouwen aan zijn nieuwe team.

Met Schalke 04 maakte Duits international Benedikt Höwedes een tamelijk dramatisch seizoen door. Mede daardoor is hij gaan twijfelen over zijn toekomst bij de club van Klaas-Jan Huntelaar. Höwedes speelt al een voetballeven lang in Gelsenkirchen en dus is een overstap binnen de Bundesliga uitgesloten. Het is te hopen dat de veelzijdige verdediger Londen een mooi stad vindt, want volgens verschillende media azen Tottenham Hotspur en Arsenal op hem. Trouwens, niet geheel verrassend: ook Manchester United wordt genoemd melden BILD en Kicker.

De loopbaan van Ryan Babel leek een beetje in het slop te geraken, maar de ex-Ajacied kan het zich blijkbaar permitteren om Turkse topclubs af te zeggen. De interesse van Galatasaray en Besiktas was al bekend, maar laatstgenoemde club heeft nu nul op het rekest gekregen van de aanvaller van Kasimpasa. Door een UEFA-straf voor Besiktas kan Babel alleen naar die club als hij zich bij zijn eigen club vrijkoopt. De eerste aanbieding van Besiktas was volgens zaakwaarnemer Winnie Haatrecht financieel niet dusdanig interessant dat dat een optie is, meldt hij in De Telegraaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.