Transferdagboek 02/06: Van der Vaart, Casillas en Laudrup

Reacties

Het voetbalseizoen nadert zijn einde en bij clubs in binnen- en buitenland gaat het vizier op volgend seizoen. In het Transferdagboek houdt VI in de aanloop naar de heropening van de transfermarkt in juli dagelijks de stand van zaken bij omtrent de laatste transfergeruchten en het wapengekletter met miljoenen.

Transferdagboek 02/06: Van der Vaart, Casillas en Laudrup

Met de succesvolle barrage tegen Karlsruher SC heeft Rafael van der Vaart het HSV-hoofdstuk positief afgesloten. En nu is het de vraag waar zijn toekomst ligt. Volgens de Spaanse krant AS wil de aanvallende middenvelder graag zijn loopbaan vervolgen in de buurt van Chiclana de la Frontera, de geboorteplaats van zijn moeder. Dat brengt Real Betis en Málaga in beeld als nieuwe standplaats van de 32-jarige Van der Vaart.

Iker Casillas bezit nog een contract voor twee jaar met Real Madrid en de 34-jarige keeper heeft zich ook al min of meer gecommitteerd aan De Koninklijke. Maar zijn positie staat flink onder druk, terwijl de club volop bezig is met David De Gea van Manchester United een nieuwe eerste doelman te halen.

Een gesprek met Rafael Benítez, de beoogde nieuwe trainer in de Spaanse hoofdstad, moet Casillas meer duidelijkheid geven over zijn rol voor volgend seizoen. Met dat in het achterhoofd kan hij ook de geïnteresseerde clubs uitsluitsel geven. Want onder meer Besiktas heeft de goalie een miljoenenaanbieding gedaan, weet de sportkrant Marca.

Michael Laudrup heeft wél helderheid geschapen over een mogelijke overstap naar Griekenland. Frank Arnesen, inmiddels technisch directeur van PAOK Saloniki, zou zijn landgenoot graag verwelkomen. 'Maar ik zie mezelf niet werken in het Griekse voetbal van dit moment', zei de trainer van de Qatarese club Lekhwiya in het Deense Ekstrabladet. 'Bovendien: als Frank me bij PAOK zou willen, dan had hij mij wel gebeld. Hij heeft mijn nummer.'

Over Deense oud-internationals gesproken: naast Dick Advocaat valt ook de naam Morten Olsen als kandidaat-opvolger van de Belgische bondscoach Marc Wilmots. Als die zich namelijk laat verleiden tot een terugkeer naar Schalke 04, dan heeft België een vacature. 'Alles kan snel veranderen. Of ik een ontsnappingsclausule heb? Dat zeg ik niet', zei Olsen tegen Het Nieuwsblad. De Deen, die in België speelde voor Cercle Brugge en Anderlecht, heeft nog een contract met de Deense bond tot en met het EK in 2016.

Wie wordt de nieuwe Galactico? Elke zomer is het weer de vraag op welke superster Real Madrid nu weer haar pijlen richt. Volgens AS betreft het nieuwe topdoelwit van De Koninklijke niemand minder dan Sergio Agüero. Waar de Argentijn van Manchester City precies zou moeten spelen in de bomvolle aanval van Real Madrid is ons onduidelijk, maar het nieuws is ongetwijfeld een opmaat naar een boeiende Madrileense transferzomer.

James Milner vervolgt zijn loopbaan waarschijnlijk bij Liverpool. De nummer zes van de Premier League heeft de onderhandelingen met de middenvelder van Manchester City geopend, meldt de BBC. Liverpool is vanwege het vertrek van clublegende Steven Gerrard naar Los Angeles Galaxy naarstig op zoek naar routine. Milner is een goedkope optie, want het contract van de 29-jarige international loopt op 1 juli af. Milner kwam eerder uit namens Aston Villa, Newcastle United en Leeds United.

Een andere speler op wie Liverpool haar zinnen heeft gezet is Andriy Yarmolenko (foto onder). De vleugelspits heeft Dinamo Kiev laten weten dat hij deze zomer de stap naar een Europese topcompetitie wil zetten en moet rond de 25 miljoen euro kosten. De 25-jarige Oekraïener heeft over belangstelling niet te klagen, want ook Tottenham Hotspur en Internazionale volgen zijn situatie nauwlettend.

Everton heeft Tom Cleverley een contractvoorstel gedaan. De middenvelder werd de afgelopen maanden door Manchester United aan Aston Villa uitgeleend en is over een paar weken transfervrij. The Liverpool Echo meldt dat ook Aston Villa de 25-jarige speler nog een voorstel gaat doen, terwijl ook Arsenal belangstelling heeft. Het Manchester United van Louis van Gaal lijkt niet van plan Cleverley een tweede kans te geven.

Het seizoen van Juventus bereikt zaterdag zijn climax met de Champions League-finale, maar De Oude Dame is al druk bezig met de nieuwe jaargang. Paolo Dybala werd al overgenomen van Palermo, terwijl Sami Khedira op weg is vanaf Real Madrid. De derde aanwinst voor Juve wordt de Braziliaanse doelman Neto (25) van Fiorentina. Hij kan door zijn aflopende contract transfervrij worden ingelijfd en wordt in Turijn gezien als mogelijke opvolger van Gianluigi Buffon (37). Volgende week wordt de sluitpost gepresenteerd, meldt La Gazzetta dello Sport. Hetzelfde geldt voor Dybala en Khedira.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.